Silifke neden ilçe oldu?

Silifke kaç yılında ilçe oldu?

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İÇ-EL ili merkezi (1924 – 1933) olan Silifke, 1933’ten sonra İçel ilinin bir ilçesi durumuna getirilmiştir.

Mersinin adı neden İçel?

I. Dünya Savaşında İtilaf Devletlerinin istilasına uğrayan Mersin, Milli Mücadele ile 3 Ocak 1922’de tekrar Türk hâkimiyetine girmiştir. 1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır.

Mersin Silifke hangi Türk boyundan?

Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke‘nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler’ in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.

Silifke neyi ile meşhur?

Şimdi sizlere Silifke’nin en çok adını duyuran meşhur lezzetlerini sunalım:

  • Silifke Yoğurdu.
  • Arabaşı
  • Kulak Çorbası
  • Topalak.
  • Sıkma.
  • Batırık.
  • Oklava Çekmesi.
  • Fellah Köftesi.

Silifke eskiden nereye bağlıydı?

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İçel ili merkezi (1924-1933) olan Silifke, 1933’ten sonra Mersin ili ile birleştirilerek adı İçel konulan ilin ilçesi haline getirilmiştir.

Silifke Kalesinde kim yaşadı?

Tarih kaynakları, M.Ö. 3000 yıllarında bölgeye Luvilerin yerleştiğini ortaya koyuyor. Silifke Kalesi inşa edilmeden çok önceleri bölge sırasıyla Arzava Krallığı, Kızvanta Krallığı, Kilikya Krallığı ve Perslerin himayesine geçmiş.

Mersin’in adı neden Mersindir?

MERSİN adı ile Anadolu’da daha yedi, sekiz tane köy vardır ki, MERSİN adı bu Mersin adındaki Türk Oymağının adına göre konmuştur.

Mersinin eski adı ne?

Tarihçe. Mersin yöresinin bilinen en eski ismi Kizzuvatna olup bu ad Hitit devrinde Kue, klasik devirde de Kilikya olmuştur.

Silifke hangi uygarlığa aittir?

400 yüzyılda İyonlar Silifke kıyılarında koloniler kurmuş, aynı zamanda Asurlular bölgeye hakim olmak istemişselerde başaramamışlardır. İ. Ö. 612 yılında Asurluların yıkılışından sonra bölge de 200 yıllık bir yaşama süresi olan Kilikya Krallığı kurulmuştur.

Silifke adı nereden geliyor?

Büyük İskender’in komutanlarından ve Suriye Krallığı’nın kurucusu Selevkos I Nikator, şimdiki Taşucu’nun olduğu yerde, İonluların “Holmi” adıyla kurduğu koloniyi ele geçirip halkını da kıyıdaki Holmi (Akliman)’dan 12 km içeriye bugünkü Silifke‘nin bulunduğu yere yerleştirmiş ve “Selevkos’un Şehri” anlamına gelen

Silifke Nerede ne yenir?

Silifke‘de Ne Yenir, Nerede Yenir?

  • Silifke‘de Kahvaltının Favori Adresi: Şifa Kahvaltı Salonu. …
  • Lezzetli Yemekler ve Hoş Ortamıyla Taş Konak Restoran. …
  • Deniz Manzarası Eşliğinde Balık Yemek İçin: Lagos Restaurant. …
  • Deniz Ürünleri Sevenlere: Erdoğanlar Yengeç & Bira. …
  • “Tantuni” Denilince Akla Gelen İlk Yer: Rüzgar Tantuni.

Silifke’den ne alınır?

Fındıklı, fıstıklı, cevizli, sütlü, narlı, kivili cezeryelere ise hayır diyemeyeceksiniz. Cezerye sevenler Silifke‘de Cezeryeci Kadir’e gitmeliler. Cezerye dışında arap kökenli bir tatlı olan kerebiç sadece bu bölgede yiyebileceğiniz diğer yiyecek.

Silifke ne zaman kuruldu?

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İçel ili merkezi (1924-1933) olan Silifke, 1933’ten sonra Mersin ili ile birleştirilerek adı İçel konulan ilin ilçesi haline getirilmiştir. Ayrıca Silifke‘ye eskiden Bizans döneminde “Selefkos” denildiği için bazı turistler Silifke yerine hâlâ bu ismi kullanırlar.

Silifke Kalesi kim tarafından yapılmıştır?

İlçeye hakim bir konuma sahip olan Silifke Kalesi, 185 metre yüksekliğindeki bir tepe üzerine inşa edilmiş. Kitabesi olmadığı için hangi dönemde yapıldığı tam olarak bilinmese de, yapı şeklinden Selefkoslar döneminde yapıldığı, Roma ve Bizans dönemlerinde de geliştirildiği söyleniyor.

Mersin adının anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Mersin isminin anlamı şöyle; 1. Yaprakları yaz kış yeşil kalan, beyaz çiçekli bir ağaç.