Sınırlı makine zabiti nasıl olunur?
Makine Zabiti kimler olabilir?
18 yaşını doldurmuş, en az lise mezunu olan, sağlık durumu ‘gemi adamı sağlık raporu’ almaya yeterli kişiler makina zabiti eğitimine katılarak, 3000 KW ye kadar gemilerde vardiya zabitliği (3.makinist) olarak çalışabilirler.
Sınırlı Makine Zabiti kursu kaç gün?
SINIRLI MAKİNE ZABİTİ EĞİTİMİ KURSLARI: Kurs süresi yalnız hafta içi 42 gün olup, “STCW 5 Temel Denizde Güvenlik Eğitimleri” ile “Birleştirilmiş Gemi Güvenlik Eğitimleri”’nin geçerli süresi devam eden Gemiadamları bahse konu eğitimin hafta içi 24 gününe katılmaları zorunludur.
Sınırlı Makine Zabiti ne is yapar?
(2) Deniz motorculuğu yeterliğine dayalı olarak sınırlı makine zabiti yeterliğini alanlar, 370 kW’den küçük ana makine ile yürütülen ve liman seferi bölgesinde çalışan yolcu ve yük gemilerinde başmakinistlik yapabilirler.
Makine Zabiti nasil olunur?
En az lise mezunu olmak gerekir, sağlık durumu ise ”gemi adamı sağlık raporu” almaya yeterli olmalıdır ve daha sonra yeterli olan kişiler makina zabiti eğitimine katılarak, 3000 KW ye kadar gemilerde vardiya zabitliği olarak çalışabilirler.
Makine Zabiti maaşları ne kadar?
750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist 15.000TL maaş alabilmektedir. 750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist ehliyetli ikincilik yapacak gemi adamları ise 11.000TL maaş alabilmektedir.
Makine Lostromosu nasıl olunur?
2) İdarenin öngördüğü “makine lostromosu sınavı”nda başarılı olmak, şartlarını sağlayanlar “Makine Lostromosu” yeterliğini almaya hak kazanırlar. Makine lostromosu yeterliği ile birlikte idare tarafından “makine vardiyası tutma belgesi” verilir.
Sınırlı Makine Zabiti kaç kw?
Sınırlı Makine Zabitliği Eğitimi 750 Kw‘ya kadar Tüm gemilerde II.Çarkçılık veya Liman seferinde Çarkçıbaşılık edebilmek için gerekli eğitimdir. 6 Ay staj sonrasında çevrimiçi sınav ile sahip olunur. 3 yıl gemi hizmeti olanlar kursa katılabilir.
Sınırlı vardiya zabiti nerelerde çalışır?
Sınırlı Vardiya Zabiti Yeterliliği ile Hangi Gemilerde Çalışılabilir ?
- Liman Seferi bölgesinde çalışan Yolcu Motorlarında.
- Liman Seferi bölgesinde çalışan 200 Gt.’dan küçük Yolcu ve Yük Gemilerinde.
- Kabotaj hattında çalışan Balıkçı Gemilerinde.
- Kabotaj Sefer bölgesinde çalışan tüm Yatlarda.
Gemi Çarkçı nasıl olunur?
Başçarkçı Olmak İçin Gerekenler 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumunun Makine Mühendisliği ya da Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve gemide üçüncü çarkçı olarak işe başlamışsanız 36 aylık hizmet sonrasında gireceğiniz sınavla ikinci çarkçı rütbesine yükselirsiniz.
Çarkçı ne kadar maaş alır?
Çarkçılar aylık 2500-3000 dolar arası (+1’ler dahil) maaş alır. 2. Çarkçılar 4000-5000 dolar; çarkçı başı ise 6000-8000 dolar arası para alır.
3 kaptan ne kadar maaş alır?
3. kaptan (vardiya zabiti) 4000/6000 tl.
Makina Lostromosu ne iş yapar?
Makine Lostromosu Meslek Tanımı : Gemi makine donanımlarının temiz ve bakımlı olmasını sağlayan kişidir.
Vardiya Tutma ve can kurtarma belgesi kaç ayda alınır?
– Deniz hizmet şartını sağlayamayanlar, STCW yenileme eğitimine veya STCW değerlendirme sınavına tabi tutulurlar. 20) İlk defa can kurtarma araçlarını kullanma STCW belgesi alacaklar için 6 ay, seyir ve makine vardiya tutma belgesi alacaklar için 2 ay deniz hizmeti aranılır.
Sınırlı vardiya zabiti ne kadar maaş alır?
Şu an bir öngörü oluşturmak gerekir ise, Vardiya Zabiti 1400USD maaş alabilmektedir. 750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist 15.000TL maaş alabilmektedir. 750KW güce sahip olan gemilerde Baş makinist ehliyetli ikincilik yapacak gemi adamları ise 11.000TL maaş alabilmektedir.
Sınırlı kaptan nasıl olunur?
Ancak, Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütüklenme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmelik şartlarına uygun olarak kıyı kaptanı yeterliğine sahip bulunanlar, en az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesine haiz olmak şartıyla sınavsız “sınırlı kaptan” yeterliğini almaya hak …