Sırbistan vatandaşlığı ne kadar?

Sırbistan dan nasıl vatandaşlık alınır?

Sırp Vatandaşlık Kanunu’na göre Sırp Vatandaşlığı uluslararası anlaşmalar çerçevesinde kan bağı ile de kazanılabilmektedir. Sırbistan Vatandaşlığı alınması süresi kişilerin hukuki statü ve durumlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Tüm sürecin tamamlanması bir yılı bulabilmektedir.

Sırbistan oturum nasıl alınır?

Kendi firmanızı DOO olarak açtıktan sonra ilk olarak oturum iznine başvurmanız gerekecektir. Yabancılar şubesinden randevu tarihinizi aldıktan sonra tüm evraklarınızı hazırlayıp belirtilen tarihte teslim etmelisiniz. Devamında ise evraklarınızın teslimi sonrası size verilen tarihte oturum izninizi alabilirsiniz.

Çifte vatandaş olmak için ne gerekli?

Devletlerin mevzuatlarındaki bu çeşitlilik, bir kişinin birden çok vatandaşlığa sahip olmasına yol açmıştır. Çifte vatandaşlıktan söz edebilmek için öncelikle kişinin hali hazırda vatandaşlık bağı ile bağlı olduğu devlet dışında başka bir devlet ile vatandaşlık bağını kurması gerekmektedir.

Sırp pasaportu hangi ülkelerde geçerli?

Sırp pasaportu, reytinginde 2006’dan bu yana en büyük gelişme gösteren 5 pasaporttan biridir. Mayıs 2019 itibarıyla Bosna-Hersek , Brunei , Grenada , Mauritius , Seyşeller , Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları Çin , Rusya ve Schengen Bölgesi’ne vizesiz seyahat edebilecek ülkelerdir .

En kolay vatandaşlık hangi ülkeden alınır?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

Sırbistan vatandaşı hangi ülkelere gidebilir?

Sırbistan Kosova pasaportunun geçerliliğini tanımamaktadır. Sırbistan vatandaşları 19 Aralık 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Birleşik Krallık ve İrlanda hariç tüm AB’nin Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Sırbistan’da ne iş yapılır?

Yatırım yapılacak sektörler turizm, otomotiv, gıda, enerji, ve tekstil olarak görülebilir. İnşaat alanında da Sırbistan‘da çok ciddi yatırımlar düşünülebilir. Yabancı yatırımcılar için dış ticaret mevzuatları da oldukça basit ve işletme maliyetleri de düşük olduğundan cazip bir ülke.

Sırbistan girişte PCR testi istiyor mu?

Ayrıca Sırbistan bulunduğu bölgede, ülkeye girişte negatif sonuçlu PCR testi şartı aramayan tek ülkedir (30.10.2020).

Eşim çifte vatandaş ben nasıl olurum?

Evlilik cüzdanı ile Bulgaristan vatandaşı olan eşin ikamet ettiği adresin bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gidilerek ‘oturum izni’ başvurusu yapılır. 5 yıllık süresiz oturum kartı alınır. 3 yılın sonunda kişi vatandaşlık başvurusu yapma hakkı kazanmış olur ve Bulgaristan Adalet Bakanlığı Vatandaşlık

Bulgar vatandaşlığı almak kaç para?

Bulgaristan vatandaşlığı için belirlenen bir ücret bulunmamaktadır. Ancak yatırım yolu ile 512 bin EUR değerindeki Devlet Tahvil Bonosunu alarak ülkede yatırım yapan bireylerin ikamet süresini doldurmalarının ardından vatandaşlık alma hakları bulunmaktadır.

Sırbistan pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?

Sırbistan Kosova pasaportunun geçerliliğini tanımamaktadır. Sırbistan vatandaşları 19 Aralık 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Birleşik Krallık ve İrlanda hariç tüm AB’nin Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Sırbistan’a kimlikle gidilir mi?

Türk vatandaşları, Sırbistan’a kimlik kartlarıyla girebilecek.

Hangi ülke ev alınca vatandaşlık veriyor?

İspanya. İspanya’da oturum izni almak için 160 bin Euro değerinde ev satın almak yeterli oluyor. Ülkede ev alan yabancı yatırımcılar aynı zamanda Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilme avantajına sahip oluyor. Gayrimenkul satın aldıktan sonra İspanya’da 10 yıl ikamet ederseniz vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir?

Çalışmak için ülkemizden en çok tercih edilen Avrupa ülkeleri içerisinde Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç yer almaktadır.

Sırbistan Avrupa Birliği vatandaşı mı?

Sırbistan, 2 Aralık 2009 tarihinde Avrupa Birliği‘ne üyelik başvurusunda bulunmuştur. Bu başvuruya Avrupa Komisyonunun 12 Ekim 2011 tarihinde olumlu görüş vermesi üzerine Sırbistan 1 Mart 2012 tarihinde adaylık statüsünü kazanmıştır.