Şirincenin eski adı nedir?

Şirincede kimler yaşadı?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü bugünlerde turistik bir yer. Ancak çok değil, 20-30 yıl öncesine kadar, Balkanlar’dan gelen göçmenlerin, Rumlardan kalma evlere yerleştirildiği bir yerdi.

Şirince Rum köyü mü?

Selçuk’un 8 km doğusunda yer alan 1922 yılına kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince Köyü bir mübadele köyüdür. Birkaç Türk Müslüman görevli dışında nüfusun Rumlardan oluşması o yıllarda kültür ve gelenekte bir birliktelik meydana getirmiştir.

Kırkıca köyü nerede?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Kırkıca köyü yani Şirince köyü, karasal ikliminetkisine sahiptir. Köyün ekonomisini, tarım ve hayvancılık karşılar. Üzüm, ceviz gibi meyvelerin yetiştiriciliği de son yıllarda artmıştır.Bölgenin geçim kaynağı önceleri zeytin, daha sonra tütün ve biraz yemiş-incir olmuştur.

Selçuk Şirince arası kaç?

SelçukŞirince arası arabayla 7 kilometre yani 12 dakika, İzmir Şirince arası 87 kilometre yani 1,5 saat sürüyor.

Şirincenin Eski adı çirkince mi?

Tarihçe. Özgün adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince şeklinde resmîleştirilmiştir.

Şirince köyünde neden kıyamet kopmayacak?

SIR MARDUK’TA Milattan Önce yaşayan Mayalar’a göre Marduk gezegeni, 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyamete yol açacak. Ancak kendilerini ‘Mavi Enerji Grubu’ olarak tanıtan topluluğa göre kıyametten Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü etkilenmeyecek.

Şirince köyü neden kıyametten etkilenmeyecek?

SIR MARDUK’TA Milattan Önce yaşayan Mayalar’a göre Marduk gezegeni, 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyamete yol açacak. Ancak kendilerini ‘Mavi Enerji Grubu’ olarak tanıtan topluluğa göre kıyametten Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü etkilenmeyecek.

Şirince Köyü özelliği ne?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tepelerin arasına kurulmuş ve özgün tarihi mimarisini önemli ölçüde korumuş bir köydür. Zeytin ağaçlarının, mandalina ağaçlarıyla iç içe geçtiği bir yolun kıvrımlarıyla ulaşılan köy, konuklarını eski Rum evleri ve şarap yapılan üzümlerin nefis kokusuyla karşılar.

Şirince köyü neden önemli?

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, yılda 1,5 milyon ziyaretçi sayısı ve Uzakdoğulu misafirleriyle önemli turizm merkezlerini geride bıraktı.

Selçuk Şirinceye nasıl gidilir?

Selçuk’tan Şirinceye nasıl gidilir: Selçuk’tan 8 km uzaklıkta Şirinceye giden dik, virajlı bir asfalt yol var. Selçuk Terminalinden 20 dakika bir sefer yapan dolmuşlarla Selçuk’tan Şirinceye gidiliyor. Dolmuş ücreti 4 TL. Bu yolculuk 20-25 dakika sürüyor.

Sığacık izmir arası kaç km?

İzmir merkezden Sığacık 52 km ve 50 dakika sürüyor.

Çirkince köyü nerede?

Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çirkince hikâyesinde Şirince köyünün adı nasıl değiştirilir?

Köylüler “bey duyar, köyü elimizden alır.” düşüncesiyle Çirkince diye adını değiştirirler. 1924 yılında (mübadele) Çirkince Köyü‘ndeki Rum halkı Yunanistan’a gider. Selanik, Kavala ve Prohusto Türkleri Çirkince ‘ye gelir ve köyün adı Şirince olarak değişir.

21 Aralık Kıyamet nerede kopmayacak?

Köy, kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.

Şirince köyünde kıyamet kopmayacak mı?

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık’ta kopacak. İzmir’in Şirince Köyü de 21 Aralık’ta kopacak kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyor.