Soğan mildiyösü nedir?

Soğan ne zaman ilaçlanır?

İlaçlama işlemi; ekimden önce, ekim sırasında ya da yeşil aksama yapılmaktadır. Yapraklarda ve yaprak saplarında küçük, yuvarlak ve kahverengi lekeler halinde görülen septoria hastalığı, önce yaşlı yapraklarda görülmektedir.

Soğana hangi ilaç kullanılır?

Bu amaçla çıkış öncesi Pendimethalin 450 g/l (300 ml/da), çıkış sonrası Tepraloxydim 45 g/l (100 ml/da), Quizalofop- P- ethyl 50 g/l (100 ml/da), Bentazone 480 g/l (200 ml/da), Oxyfluorfen 480 g/l (40 ml/da), Linuron 47.5 g/l (100 ml/da), Linuron 47.5 g/l (100 ml/da) + Çapa ve Çapa uygulamaları yapılmıştır.

Soğan hastalıkları nedir?

Soğanda hastalığa neden olan etmenlerden büyük bir kısmını fun- guslar oluşturmaktadır. Bunlardan Aternaria porri (Ellis) Cif. ve Peronospora destructor (Berk) Casp. in Berk. ve Botrytis ve Fusarium türleri, tüm dünyada yaygın olarak görülen ve ciddi ürün kayıplarına neden olan hastalık etmenleridir.

Soğana ot ilacı ne zaman atılır?

Özellikle tohum tavalarında genç soğan fideciklerinde yapraklar iyice geliştikten sonra ilaçlama yapılması tavsiye edilmektedir. Özellikle 2 yapraktan 6 yaprak devresine kadar ilaç uygulamaları yapılabilmektedir. Belli bir alana verilecek ilaç dozunun o alana yeknesak bir şekilde atılmasına dikkat edilmelidir.

Soğan hangi gübreyi sever?

Soğana Hangi Gübre Atılır Ekim öncesinde yarısı, yapraklar çıktıktan sonra da kalan yarısı uygulanacak olan azotlu gübreler, sülfatlı olanlardan tercih edilmelidir. Ekim öncesinde potasyum ve fosfor gübresi de verilmelidir. Ekim döneminden bir yıl kadar önce toprağa çiftlik gübresi verilmelidir.

Morbidol ne ilaci?

MORBIDOL®240 EC kültür bitkilerinin çimlenmelerinden önce kültür bitkilerinin çimlenmelerinden önce veya sonra ve yabancı otların çıkışından önce veya erken çıkış sonrası uygulanan seçici bir herbisittir. Sudaki çözünürlüğünün düşük olmasi nedeniyle ilaç suda erimez, ve akıp gitmez.

Soğanın Zararları Nelerdir?

Soğanın zararları ve yan etkileri Hazımsızlığa veya mide ekşimesine neden olabilir. Hemoroit (basur) rahatsızlığı olan kişilerde kanamayı arttırabilir. İçeriğindeki kükürt nedeniyle fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Soğan neden çürür?

İşte, soğanı doğru saklamanın yolları… Saklarken yapılan en büyük hatalardan biri patatesler ile aynı yere koymaktır. Çünkü patateslerden yayılan nem soğanın yumuşamasına ve çürümesine sebep olur.

Ot ilacı ne zaman yapılır?

İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.

Stomp Extra hangi bitkilerde kullanılır?

Soğan: Stomp Extra, iyi hazırlanmış, keseklerden, yabancı ot ve daha önce ekilen bitkilerin artıklarından temizlenmiş toprağa, soğan ekiminden sonra çıkış öncesi uygulanır.

Soğan ve sarımsağa hangi gübre atılır?

Sarımsak Yetiştiriciliğinde Gübreleme %5 organik gübrenin olduğu kumlu tınlı topraklarda sarımsaklar, iyi gelişim gösterir. Sarımsaklar için sentetik gübreler kullanılmalıdır. Eğer organik gübre, tarım alanında bir önceki dönem kullanılmış olursa daha iyi verimlilik söz konusudur.

Soğanın baş yapması için ne yapmalı?

Bitkinin erken gelişme devresinde serin havaya ihtiyaç vardır. Fakat baş bağlama ve başın büyümesi için sıcaklığın fazla olması gerekir. Erken gelişme devresinde ortalama sıcaklık 13 ºC olmalıdır. Baş bağlamaya başladığı zaman sıcaklığı 21ºC ve başın olgunlaşması için de 24-27 ºC olması gerekir.

Soğan kimlere dokunur?

Kuru soğan normal şartlarda mideye dokunan bir besin değildir, kuru soğanın içerdiği maddeler mideye dokunmaz. Tıpta “mide hastalığı” kategorize edilen gastrit, kanser, mide ülseri hastalarının dahi kuru soğan tüketmesinde bir sorun yoktur. Reflü, bir mide hastalığı olarak tanımlanmamaktadır.

Her gün soğan yersek ne olur?

Soğan çiğ olarak tüketildiğinde kan şekerini dengeler. Hücresel hasara neden olan serbest radikalleri nötralize ederek sağlığınıza sağlık katar. Kardiyovasküler hastalıklar için risk altındaki kişilerde LDL kolesterol seviyesini düşürür. Her gün tüketildiğinde kalp hastalığı riskini en aza indirir.

Soğanın çürümemesi için ne yapmalıyız?

Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.