ŞÖNİM Nasıl Başvurulur?

ŞÖNİM e nasıl başvurulur?

(2) ŞÖNİMe doğrudan başvuran hayati tehlikesi bulunan şiddet mağduru ve beraberindeki çocuklar hakkında tedbir kararı bulunmaması hâlinde, koruyucu veya önleyici tedbir kararlarının alınması amacıyla en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer hâkimine, mülki amire ya da kolluk birimine başvurulur.

Aile şiddetinden nasıl kurtulurum?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

ŞÖNİM den kimler yararlanabilir?

ŞÖNİM‘İN HİZMETLERDEN YARARLANACAK KİŞİLER VE BAŞVURU ŞÖNİM bünyesindeki hizmetlerden ev içi şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişiler yararlanabilmektedir.

Şönime kimler başvurabilir?

ŞÖNİM‘e ev içi şiddete uğrayan, şiddete uğrama riski bulunan kişiler başvurur. Ayrıca aile bireyleri tarafından ısrarlı takibe maruz kalan kişiler de başvuru yapar. Telefonla ulaşım ücretsizdir. ŞÖNİM‘e ALO 183 hattı üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Şönimin amacı nedir?

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, kısaca ŞÖNİM, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak 2012 yılında hayata geçirilmiş birimlerdir.

Şiddete uğradım ne yapmalıyım?

Şiddete uğradığınızda, size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz.

Kadın sığınma evi nereye bağlı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | T.C.

Şönime Nasıl Başvurulur?

ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlik kaygınızın olduğu acil durumlarda en yakın karakola giderek kadın konukevine yerleştirilmek istediğinizi talep edebilirsiniz.

Kadın sığınma evi kaç yaş sınırı?

Maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan, can güvenliğinin tehlikede olduğunu düşünen her kadın ve çocukları kadın sığınma evinde kalabilir. Başvuru için bir yönlendirmeye ihtiyaç yoktur. Kadın sığınma evinde kalmak isteyen her kadının başvurusu kabul edilir. Herhangi bir yaş sınırı yoktur ancak reşit olması gerekir.

Şiddete uğradığımızda ne yapmalıyız?

En yakın polis veya jandarma karakoluna başvurursak: Şiddete veya şiddet tehdidine uğradığımızda şikâyetçi olabiliriz. Polis/jandarma karakoluna başvurduğumuzda, yaşadıklarımızı detaylı olarak anlatmalı ve anlattığımız şekilde tutanağa geçirilmesini sağlamalıyız.

Aile şiddeti görüyorum ne yapmalıyım?

Aile içi şiddete maruz kalanlar, aşağıda kurum ve kuruluşlardan yardım alabilirler:

  1. İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri.
  2. Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı
  3. Sağlık Kuruluşları
  4. Polis Merkezleri, Jandarma Karakolları
  5. Cumhuriyet Savcılığı
  6. Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri.

ŞÖNİM kime bağlı?

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, kısaca ŞÖNİM, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak 2012 yılında hayata geçirilmiş birimlerdir.

ŞÖNİM de sunulan hizmetler nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak kurulan ŞÖNİM‘ler şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği; yeterli ve gerekli personelin görev yaptığı; …

Şönimde kimler çalışır?

MADDE 31 – (1) ŞÖNİM’lerde hizmet veren birimlerin hizmet sunumlarına yetecek sayı ve nitelikte, üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji ve sosyal hizmet bölümlerinden mezun olan meslek elemanları ile avukat, hemşire/sağlık memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni/bilgisayar …

ŞÖNİM ne iş yapar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM), kadınların ve beraberindeki çocukların, maruz kaldıkları her türlü şiddetten korunması, gereken tedbirlerin alınması, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve nedenlerinin araştırılması için hizmet …