Sosyal bilimler lisesinden mezun olanlar ne olur?
Sosyal Bilimler Lisesi iyi bir lise mi?
Avantajları arasında Hukuk ve edebiyat ile felsefe gibi bölümler üzerinden, dilsel zeka ya da sosyal zeka gerektiren üniversitelerde başarılı olma imkanı sağlanmaktadır. Dezavantajı üzerinden bakıldığı vakit ise genelde kısıtlı bir üniversite bölümü bulunması dile getirilebilir.
Sosyal Bilimler Lisesi ne Ağırlıklı?
Sosyal Bilimler Lisesi içerisinde sayısal, sözel gibi bir ayrım bulunmamaktadır. Tüm lise eğitimi boyunca öğrenciler sosyal ağırlıklı dersler görmektedir. Bu kapsamda ise edebiyat, coğrafya ve tarih dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Bu derslerin yanı sıra Fen Bilimleri ve matematik dersleri de vardır.
Sosyal bilimler Lisesini neden tercih etmeliyim?
Okulumuz ilköğretimde Tarihe, Türkçeye, Yabancı dile ve dilsel zekaya yatkın öğrencilere önerebileceğimiz bir lise türüdür. Sosyal bilimler liseleri edebiyat, sosyal bilimler ve yabancı dil alanında yetkin bireyleri yetiştirmeyi hedeflemekte ve bu bireylerin yeteneklerini daha üst noktalara taşımayı amaçlamaktadır.
Sosyal bilimler lisesinde hangi dersler görülür?
Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf (Lise 3) dersleri ve haftalık ders saatleri
- Türk Dili ve Edebiyatı (6)
- Tarih (2)
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (2)
- Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi (3)
- Coğrafya (4)
- Matematik (5)
- Felsefe (2)
- Beden Eğitimi (2)
Sosyal bilimler Lisesi için kaç puan gerekir?
En düşük yüzdelik dilimi 7,56 ve en yüksek yüzdelik dilimi 3,87 ve taban puanı 401,673 olmaktadır.
Sosyal bilimler Lisesi hazırlık sınıfı kalktı mı?
Bugüne dek sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluydu. Ancak bu zorunluluk artık kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği eğitim kurumlarında hazırlık eğitimi verilecek.
Sosyal bilimler nedir hangi konularla ilgilenir?
Sosyal bilimler, toplumsal bilimler veya toplum bilimleri; insanın muhatabı olan her şey ile ilişkisini araştıran, olayları incelerken merkeze insanı ve insanların oluşturduğu toplumu koyan akademik disiplinler bütünüdür.
Eşit Ağırlık liseleri nedir?
Bölüm, eşit ağırlık (EA) ya da Türkçe-Matematik (TM) olarak tanımlanır. Türkçe-matematik, sayısal ve sözel derslerin dengeli şekilde öğretildiği bölümdür. Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır.
Sosyal bilimler liselerinde hazırlık kalktı mı?
Bugüne dek sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluydu. Ancak bu zorunluluk artık kaldırıldı. Yeni uygulamaya göre sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği eğitim kurumlarında hazırlık eğitimi verilecek.
Sosyal bilimler Lisesinde dil bölümü var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, DİL puanı türü ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik alt yapı desteği sağlaması amacıyla sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları açtı.
Sosyal Bilimler bölümünde hangi meslekler var?
Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Halkla İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi …
Türkiye’de kaç sosyal bilimler lisesi var?
Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamında olan Sosyal Bilimler liselerinin sayısı 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 89’a ulaşmıştır.
Sosyal bilimler lisesinde hazırlık okumak zorunlu mu?
Sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılması zorunluluğuna yönelik düzenlemeye son verilerek, Bakanlıkça uygun görülen liselerde hazırlık sınıfı açılmasına yönelik düzenleme yapıldı.
Sosyal Bilimler Lisesi 4 yıla düştü mü?
2014 senesinde Anadolu öğretmen lisesinden Sosyal Bilimler Lisesi ne dönüştürülen okulumuz bu seneye kadar Hazırlık+ 4 yıl, toplamda beş yıllık bir okul olarak mezun veriyordu.2021- 2022 Eğitim – Öğretim yılından itibaren öğrencilerini dört yılda mezun edecek.
Sosyal bilimler Bölümü Hakkında Bilgiler Nedir?
Sosyal ve Siyasi Bilimler bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı insanlar ve toplumlar için hayatlarında oluşabilecek her hangi bir siyasi ve sosyal olayın sonuçlarını inceleyebilecek, elde ettiği sonuçları yorumlayabilecek, bulunduğu iş yeri ve sektöre katkı sağlayacak kişiler yetiştirmektir.