Sosyal dersleri nelerdir?

Sosyal bilgiler dersleri nelerdir?

Okul programlarında sosyal bilgiler; antropoloji, arkeoloji, ekonomi, coğrafya, tarih, hukuk, felsefe, siyaset bilimi, psikoloji, din ve sosyolojinin yanısıra beşeri bilimler, doğa bilimleri ve matematiğin uygun olan içeriklerinden oluşarak düzenli ve eşgüdümlü çalışma imkânı sağlar.

Sosyal bilgiler dersinde ne anlatılır?

Sosyal bilgiler, bireyin toplumsal varoluşunu gerçekleştirebilmesine yardımcı olması amacıyla; tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi ve hukuk gibi sosyal bilimleri ve vatandaşlık bilgisi konularını yansıtan; öğrenme alanlarının bir ünite ya da tema altında …

Sosyal bilgiler dersi hangi konuları kapsar?

Sosyal Bilgiler dersi sözel konulardan oluşmaktadır. Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Konular, Vatandaşlık Bilgisi Konuları gibi derslerden oluşmaktadır.

Sosyal bilgiler öğretiminin temel ilkeleri nelerdir?

Sosyal Bilgiler dersi disiplinler arası yaklaşımla işlenmelidir. Kazanımların gerçekleştirilmesinde “yerellik, güncellik, disiplinler arası, yansıtıcı sorgulama, geçmiş-bugün-gelecek bağlantısı, zaman-süreklilik-değişim ve esneklik” gibi Sosyal Bilgiler öğretiminin temel ilkeleri dikkate alınmalıdır.

Sosyal Bilgiler öğretmeni hangi dersleri verir?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Tebliğler dergisine göre Sosyal Bilgiler Öğretmeninin okuttuğu dersler şunlardır:

  • Sosyal Bilgiler.
  • Tarih.
  • Coğrafya.
  • T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük.
  • Türk Eğitim Tarihi.
  • Çağdaş Türk Ve Dünya Tarihi.
  • Demokrasi Ve İnsan Hakları
  • Halk Kültürü

Sosyal bilgiler öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Sosyal Bilgiler Öğretmeni 4.250 5.400

Sosyal bilgiler dersinin amaçları nedir?

Sosyal Bilgilerin temel amacı, kültürel farklılıkları olan demokratik toplumun vatandaşları olarak, kamu yararına ve bilgiye dayalı, mantıklı karar verebilme yeteneği geliştirmek için genç insanlara yardımcı olmaktır (Barth, 1991; Savage ve Armstrong, 1996; Safran, 2011).

Sosyal bilgiler Öğretimi ve öğrenmenin önemi nedir?

Demokratik bir ülkede sosyal bilgilerin temel amacı da bu becerilere sahip etkin bir vatandaş yetiştirmektir. … Sosyal bilgiler dersi öğrencilere yaşadıkları toplumu tanıma, sosyal çevrelerini anlama ve bu toplumun bir parçası olarak etkin bir birey olmalarını sağlar.

Sosyal bilimler nedir hangi konularla ilgilenir?

Sosyal bilimler, toplumsal bilimler veya toplum bilimleri; insanın muhatabı olan her şey ile ilişkisini araştıran, olayları incelerken merkeze insanı ve insanların oluşturduğu toplumu koyan akademik disiplinler bütünüdür.

Sosyal bilgiler neleri kapsar?

Sosyal bilimler konuları arasında yer alana disiplinler tarih, coğrafya, sosyoloji, antrpoloji, psikoloji, iktisat gibi sosyo ekonomik ve sosyo kültürel bilimleri konu edinmektedir. İktisadi ve idari bilimler başlığı altında ise siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, işletme ve ekonomi yer almaktadır.

Sosyal Bilgiler dersinin temel amacı nedir?

Sosyal Bilgilerin temel amacı, kültürel farklılıkları olan demokratik toplumun vatandaşları olarak, kamu yararına ve bilgiye dayalı, mantıklı karar verebilme yeteneği geliştirmek için genç insanlara yardımcı olmaktır (Barth, 1991; Savage ve Armstrong, 1996; Safran, 2011).

Sosyal Bilgiler değerler nelerdir?

Sosyal bilgiler öğretim programında verilen değerler; aile birliğine önem verme, adil olma, bağımsızlık, barış, özgürlük, bilimsellik, çalışkanlık, dayanışma, duyarlılık, dürüstlük, estetik, hoşgörü, misafirperverlik, sağlıklı olmaya önem verme, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik, vatanseverlik, yardımseverlik olarak …

Sosyal bilgiler öğretmenliği hangi sınıflara girer?

Sosyal Bilgiler Öğretmeni, devlet okulları ve özel okullarda ilkokul 4.sınıf ve ortaokul öğrencilerine tarih, coğrafya ve yurttaşlık bilgisi konularını anlatan kişidir. Sosyal bilgiler dersinin ilk kademesi ilkokul 1.sınıf, 2.sınıf ve 3.sınıflarda ”Hayat Bilgisi” dersi olarak gösterilir.

Sosyal bilgiler öğretmeni ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Sosyal Bilgiler Öğretmeni 4.250 5.400

Sınıf öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

2021 Sınıf Öğretmeni Maaşları Sınıf Öğretmeni maaşı ortalama aylık 3.500 – TL’dir. En düşük Sınıf Öğretmeni maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.500 – TL’dir.