Sosyoloji Bölümü Mezunu Ne iş yapar?

Sosyoloji mezunu iş bulabilir mi?

Sosyoloji (Türkçe) Bölümünden mezun olan öğrenciler sosyolog olarak, kamuda ve özel sektördeki pek çok alanda çalışma imkânı yakalar. Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB’e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir.

Sosyoloji bölümü mezunları ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Sosyolog; bireylerin, kültürlerin, örgütlerin ve sosyal kurumların geliştirdiği süreçleri inceleyerek toplumu ve sosyal davranışları inceler. Anket, gözlem, röportaj ve diğer kaynaklar aracılığıyla veri toplar. Araştırma bulgularını detaylandıran raporları ve makaleleri kaleme alır ve/veya sunum hazırlar.

Sosyoloji Bölümü mezunu psikolog olabilir mi?

Sosyoloji mezunu olarak Sosyal Psikoloji yüksek lisansı yapabilirsiniz ama Klinik Psikoloji yüksek lisansı olmaz.

Sosyologlar ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Sosyolog 4.250 5.620

Sosyoloji bölümü mezunları nerelerde çalışır?

Sosyologlar, Devlet Planlama Teşkilatı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kamu kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşlarında çalışmaktadırlar.

Sosyoloji mezunları bankada çalışabilir mi?

Daha çok iktisat ve idari bilimler, işletme, ekonomi bölümlerinden alım yapan ama bunların yanı sıra matematik mühendisliği, edebiyat, sosyoloji, psikoloji gibi çeşitli bölümlere de açık olan bankalar, insan kaynakları sistemlerinin belki de en iyi oturduğu kurumların başında geliyor.

Sosyoloji mezunu memur olabilir mi?

Sosyologlar kısa adı YURTKUR olan Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nde ‘YURT YÖNETİM MEMURU’ olarak da çalışabilmektedir. Ayrıca Sosyologlar gençlik merkezlerinde ‘UZMAN ELEMAN’ olarak görev tapmaktadırlar.

Sosyoloji mezunları özel sektörde ne iş yapar?

Özel sektörde ise medya, reklamcılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları, pazarlama, araştırma, danışmanlık, strateji geliştirme alanlarında faaliyet gösteren şirketler sosyologlar için istihdam olanakları sunan kurumlardır.

Devlette sosyolog maaşları ne kadar?

2022 Sosyolog Maaşları Sosyolog maaşı ortalama olarak aylık 7850_TL’dir. En düşük Sosyolog maaşı 6550_TL, En yüksek ise 9150_TL’dir.

Sosyolojiden psikolojiye geçiş var mı?

Ya da Marmara üniversitesinin fen edebiyat fakültesi sosyoloji bölümünde okuyan öğrencinin yine aynı fakültedeki psikoloji bölümüne geçmesi gibi. Aynı yükseköğretim kurumunda, aynı programlarda birinci öğretimden, ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın geçiş yapılabilir.

Psikoloji mi sosyoloji mi?

Psikoloji de Sosyoloji de insan davranışı üzerine kurulmuş bilim dallarıdır. Psikoloji bireysel davranışlardan yola çıkarak bireyin zihnini ve ruhsal dünyasını incelerken; sosyoloji bireylerin davranışlarından oluşan kitle davranışlarını ve toplumsal olayları inceler.

Sosyolog devlette ne iş yapar?

Sosyoloji mezunları için kamu sektöründe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Tarım, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor ve İçişleri gibi çeşitli bakanlıklar; Bölgesel Kalkınma Ajansları, TÜBITAK, YÖK, TRT, Türkiye İstatistik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulusal Ajans, Türk Patent Enstitüsü …

Sosyoloji bölümü kaç puanla atanır?

Sosyolog Atamaları KPSS Taban Puanları

Atama Dönemi Kadro Adı Taban Puan
2019 / 2 Sosyolog 87,78848

Sosyologlar özel sektörde nerelerde çalışabilir?

Özel sektörde ise medya, reklamcılık, halkla ilişkiler, insan kaynakları, pazarlama, araştırma, danışmanlık, strateji geliştirme alanlarında faaliyet gösteren şirketler sosyologlar için istihdam olanakları sunan kurumlardır.

Sosyoloji mezunu belediyede ne iş yapar?

Belediyeler. Birçok sosyolog belediyeler, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, uyuşturucu bağımlılığın önlenmesi için bölgesel refah merkezlerinde, sosyal politika merkezlerinde, kültürel yerel merkezlerde, gençlik merkezlerinde ve yaz kamplarında yönetici, danışman ve araştırmacı olarak istihdam edilmektedir.