Spatifilyum çiçeğinin bakimi nasil olur?
Spatifilyum kaç günde bir sulanır?
Yılda iki defa bir süre hem güneşsiz hem susuz bırakılması gereken bir bitkidir.(tamamen susuz değil, toprak fazlaca kurudukça sulanmalı).
Barış çiçeği hangi ortamı sever?
Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem: Doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen barış çiçeği için en ideal ortamların aydınlık ortamlar olduğunu söyleyebiliriz. Doğrudan güneş almayan ama çok da gölge olmayan alanlarda barış çiçeğini çok rahat bir şekilde yetiştirebilirsiniz.
Spatifilyum nasıl canlandırılır?
Barış Çiçeği, toprak nemini tamamen kaybetmeden bol su ile sulanmalıdır. Yaprakları püskürtme yöntemiyle ara ara sulamak da barış çiçeğinin yaprakları ve çiçekleri için faydalıdır. Çiçeklenmesini istediğiniz bitkinizi yılda 2 defa hem güneşsiz hem de susuz bırakın.
Barış çiçeği nasıl hızlı büyür?
Mineral bakımından zengin bir toprak türü seçerseniz Barış Çiçeği daha verimli bir şekilde yetişir. Özellikle toprak seçiminde en çok torf ve lif bakımından zengin topraklar tercih edilmesine dikkat etmek gerekir. Bu tür topraklarda çiçeğiniz daha verimli ve hızlı şekilde büyüme gösterir.
Spatifilyum zehirli mi?
Yelken çiçeği olarak da bilinen Spathiphyllum, zambak familyasından bir bitki türü olduğundan zehirli olduğu düşünülmektedir. Ancak yelken çiçeği aslında bir zambak olmadığından ciddi anlamda bir zehre sahip değildir. Zehirli olmaması tüketildiğinde sorun olmayacağı anlamına gelmez.
Spatifilyum neden solar?
Barış çiçeği, çiçek hastalıklarına karşı dayanıklıdır ancak iyi bakılmadığı takdirde yapraklarında kuruma ve sararma görülebilir. Kırmızı örümcek, yaprak biti ve unlu bitlerin bulaşmasıyla yapraklarında sararma ve kuruma olabilir. Hatalı sulama ve yetersiz bakım bunların nedenlerinden biri olabilir.
Barış çiçeği ne zaman ayrılır?
Barış çiçeğinin çoğaltılması ve dikimi için nisan ayı civarı en uygun zaman olarak gösterilir. Barış çiçeği yapraktan çoğaltma işleminde köklü yapraklar kullanılır. Hassas bir kök yapısına sahip olan barış çiçeğini incitmemek için köklü yaprakların saksı değişimi sırasında ayrılması önerilir.
Barış çiçeği kokar mı?
Çiçeğin çok güzel bir kokusu vardır.
Barış çiçeğinin yaprak uçları neden kurur?
Çiçeğin aşırı sulanması, çok fazla güneş ışığına maruz kalması ya da az ışık alması, çiçeğin yerinin sürekli değiştirilmesi, toprağın besin içeriğini kaybetmesi gibi nedenlerle açıklanabilir.
Spatifilyum çiçeği soldu ne yapmalıyım?
Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde bir gün beklettiğiniz barış çiçeğiniz tekrar eski haline dönecektir.
Barış çiçeği ne kadar uzar?
40 cm boylarındadır. Direkt olarak köklerden çoğu 10 santimden küçük olan yapraklar çıkartırlar. Yapraklar büyük, parlak, koyu yeşil ve oval şeklindedir. Üretme mevsiminde çiçek verirler ve bu çiçekler beyaz veya yeşilimsi beyaz renkte olup ortalarında büyük, beyaz çiçekler bulunur.
Barış çiçeği nasıl Çoğaltilir?
Barış çiçeği yapraktan çoğaltma işleminde köklü yapraklar kullanılır. Hassas bir kök yapısına sahip olan barış çiçeğini incitmemek için köklü yaprakların saksı değişimi sırasında ayrılması önerilir. Birbirine fazla karışmış olan kökleri yeni saksıya dikmeden önce suya batırıp çıkarmak bitkiye yarar sağlar.
Barış Zambağı zehirli mi?
Barış zambağı, hem insanlar hem de evcil hayvanlar için toksik olan oksalat kristalleri içerir.
Zehirli ev çiçekleri hangileri?
Zehirli Salon Bitkileri
- DİFENBAHYA ÇİÇEĞİ (Dieffenbachia camilla)
- PAŞA KILICI (Sanseviera trifasciata)
- FULYA ÇİÇEĞİ (Narcissus jonquilla)
- SÜMBÜL ÇİÇEĞİ (Hyacinthus orientalis)
- DRASENYA ÇİÇEĞİ (Dracaena marginata)
- YELKEN ÇİÇEĞİ (Spathiphyllum wallisii)
- ALEO VERA ÇİÇEĞİ (Aleo barbadensis)
- SİKLAMEN (Cyclamen persicum)
Barış çiçeği hangi ayda çoğaltılır?
Barış çiçeğinin çoğaltılması ve dikimi için nisan ayı civarı en uygun zaman olarak gösterilir.