Sternum ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sternum kemiği neden ağrır?

Sternum ağrısı yaşamakta olan çoğu insan kalp krizi geçirebileceği durumundan endişe eder. Bununla beraber, çoğu durumda ise sternum ağrısı kalp ile ilişkisiz olur ve esas olarak da sternumun kendisi ya da yakındaki kıkırdak ile alakalı sorunlardan kaynaklanır.

Göğüs kafesinde ağrı hangi bölüm bakar?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Kaburgaya kim bakar?

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir.

Iman tahtası ağrısı neden olur?

Kaburga kemiklerini iman tahtasına bağlayan eklemlerde iltihap oluşmasına kostokondrit denir. Göğüs duvarında ağrıya neden olur ve genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Fibromiyalji dediğimiz kronik ağrı sendromu ise tüm vücutta ve kaslarda ağrıya neden olur. Bu ağrıdan göğüs bölgesi de nasibini alır.

Sternum üstü neresi?

Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği. İman tahtası olarak da bilinir. Yassı kemikler grubunda yer alır.

Göğsümün ortasında baskı nasıl geçer?

Örneğin göğsün ortasında veya sol tarafında hissedilen şiddetli ve ezici ağrı kalp krizi işareti olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Ancak asit reflüden kaynaklanan göğüs ağrısı antasit ilaçlarla kolayca çözülebilecek bir durumdur. Tedavide ağrının nedenine göre ilaçlar ya da cerrahi prosedürler uygulanır.

Kaburga kemiği ağrısı neden olur?

Kaburga ağrısı, genellikle göğüs kafesinin bulunduğu bölgede hissedilen hafif veya şiddetli ağrılardır. Keskin ya da donuk şekilde görülebilen bu ağrılar pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genellikle yaralanmalar veya göğüs bölgesine alınan darbelerden sonra görülür.

Sol kaburgamın altı ağrıyor neden acaba?

Ancak sol kaburga altındaki ağrılar genellikle kalın bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı yaşanmaktadır. Yine de çok ağrı olduğunda doktora gitmekte fayda vardır. Sol kaburga altındaki ağrı bazen akciğer, dalak, mide veya böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Kaburga batması için hangi doktora gidilir?

Kaburga ağrısı yaşayan kişilerin hastanelerin dahiliye (iç hastalıkları), ortopedi ve nöroloji bölümüne başvurmaları gerekir.

Iman tahtası ağrısı nasıl olur?

Anginapektoris; en sıklıkla göğüste iman tahtası kemiği arkasında ağır bir taşla bastırılıyormuş hissi veren, ağrı noktası tam lokalize edilemeyen ve bazı hastalarda sol kola,her iki kola, sırta, karın üst bölgesine ve boyna yayılabilen rahatsız edici bir ağrıdır.

Iman tahtası nerede bulunur?

Sternum veya göğüs kemiği, sağ ve sol kaburga kemiklerini bir arada tutan göğüs kafesi kemiği. İman tahtası olarak da bilinir. Yassı kemikler grubunda yer alır. Manibrum sterni, corpus sterni ve processus xiphoideus kısımlarından oluşur.

Göğüs arasina ne denir?

Memelilerde sternum, torakal vertebralar ve kaburgalar ile çevrilen ve göğüs boşluğu (torasik kavite) olarak adlandırılan vücut bölümüdür.

Iki memenin arasında hangi organ var?

Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır.

Gögüs kafesi Ortasi ağrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Göğüste neden baskı hissedilir?

Yani kalp krizi “koroner arter” adı verilen, kalbin kan ihtiyacını karşılayan damarlardan birisinin tıkanması sonucu oluşmaktadır. Kalp krizi nedeniyle gelişen göğüs ağrıları, genellikle 20 dakikadan uzun sürmektedir ve göğüste baskı, yanma, ağırlık veya ağrı hissi ile karşımıza çıkmaktadır.