Stratonikeia antik kentinin bulunduğu Muğla ilçesi nedir?

Stratonikeia Karya nerede?

Stratonikeia (Antik Yunanca: Στρατoνικεια), Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan, Karya ve Roma dönemine ait antik yerleşimdir.

Stratonikeia kaç yıllık?

Eskihisar Mahallesi’nde bulunan 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Antik kent, Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin bir arada olduğu nadir yerler arasında gösteriliyor.

Kayra şehri nerede?

Karya bölgesi, günümüzde Aydın ve Muğla illerinin büyük bir bölümü ile Denizli ilinin batı uç kısmını kapsayan Anadolu’nun güneybatı ucunda yer almakta idi. Bu bölge genel olarak antik dönemde doğu ve güneydoğuda Frigya ve Likya, kuzeyde Lidya ve İyonya bölgeleri ile komşudur.

Yatağan nere?

Yatağan, Türkiye’nin batısında yer alan Ege bölgesinde bulunan Muğla ilinin yaklaşık 45.000 nüfuslu bir ilçesidir. Yatağan ilçesi, Muğla’nın ilçelerinden batısında Milas, güneyinde Menteşe ve doğusunda Kavaklıdere ilçeleriyle birlikte kuzeyinde de Aydın’ın Çine ilçesiyle de komşudur.

Stratonikeia antik kenti nerede Codycross?

Stratonikeia, Muğla İli, Yatağan İlçesi’nin 7 km batısında, Eskihisar Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Antik kent Yatağan-Milas yeni karayolunun kenarındadır.

Karia bölgesi neresi?

Karya bölgesi, günümüzde Aydın ve Muğla illerinin büyük bir bölümü ile Denizli ilinin batı uç kısmını kapsayan Anadolu’nun güneybatı ucunda yer almakta idi. Bu bölge genel olarak antik dönemde doğu ve güneydoğuda Frigya ve Likya, kuzeyde Lidya ve İyonya bölgeleri ile komşudur.

Karyalılar Türk mü?

∝ Aslar aynı zamanda bir Ön Türk kolu olan Saka (veya İskit) toplumunun devamı olarak aynı kültürü yaşatmışlardır. KARLAR (KARYALILAR): ∝ Karlar veya Karduklar veya Karluklar Orta Asya’dan gelerek önce Doğu Anadolu’ya daha sonra da MÖ 500’lerde Batı Anadolu’da Muğla yöresine yerleşen Ön Türk halkıdır.

Muğla Yatağan deniz var mı?

Yatağan, denize kıyısı olmadığı için turizm anlamında yatırımların daha az olduğu ilçelerden biridir. Buna rağmen, gezilecek pek çok tarihi yeri bulunan Yatağan, doğal güzelliklerle çevrili ve oldukça sakin bir ilçedir.

Muğla Yatağan nereye yakın?

Yatağan, Muğla iline bağlı ve Muğla‘nın 13 ilçesinden biri. Yatağan Muğla Merkeze 27 km, Milas’a 38 km, Bodrum‘a 83 km, Fethiye’ye 150 km ve Aydın iline 74 km uzaklıkta bulunuyor.

Anadolu’nun en kuzey noktası nedir?

Türkiye’nin en kuzey noktası genellikle Sinop merkez ilçe sınırlarındaki İnceburun olarak bilinir. İnceburun’un Anadolunun en kuzey noktası olduğu doğrudur, ancak Trakya’da Kofçaz’ın Bulgaristan sınırı, İnceburun’dan yaklaşık 800 metre daha kuzeye uzanır.

Hekate Tapınağı nerede?

Lagina Hekate kutsal alanı, Muğla İli’nin, Yatağan İlçesi’ne bağlı Turgut Beldesi sınırları içerisinde yer alır. Yatağan- Milas karayolu üzerindeki Termik santralin yanından sağa ayrılan asfalt yoldan 9 km. gidilerek Lagina harabelerine varılır.

Karia Kentleri nelerdir?

Magnesia am Meander (Ortaklar), Myus (Avşar Köyü), Herakleia ad Latmos (Kapıkırı), Euromos (Ayaklı), Mylasa (Milas), Myndos (Gümüşlük), Bargylia (Tuzla), İasos (Kurin), Halikarnassos (Bodrum), Theangela, İdyma (İskele), Keramos (Ören), Cedrai (Sedir Adası), Physkos, Knidos (Datça), Kaunos (Dalyan), Daedala, Tralles ( …

Karya Kralı için yaptırılan şey nedir?

Halikarnas’ta(bugünkü Bodrum), İÖ.353′te ölen Karya Kralı Mausolos için eşi Kraliçe Artemisia’nın yüklü yüklü bir para ödeyerek yaptırdığı anıt mezardır.

Karyalılar Yunan mı?

MS 2. Yüzyıl’ın gözü pek Yunan gezgini Pausanias’a göre ise Karyalılar bölgenin yerlisi olup Girit’ten gelen ve sonrasınyerlilerin ismini benimseyen koloniciler ile kaynaşmış bir halktır. Karyalılar da kendilerini Küçük Asya’nın yerlisi saymıştır.

Karyalılar kimdir?

Karyalılar, MÖ 2. binyılının sonlarından itibaren güneybatı Anadolu’da varlıkları bilinen ve Karya uygarlığını kurmuş kavim. Başkentleri başlangıçta Mylasa’da (Milas) iken, MÖ 4. yüzyılda Mausolus tarafından Halikarnas’a taşınmış, ancak Mylasa önemini korumuştur.