Sultan Dağı hangi şehirde?

Sultan Dağı hangi bölgemizde?

Sultan Dağları, Türkiye’de Akdeniz bölgesinin Göller Yöresi’nde bulunan batı Toros Dağları‘nın uzantısı olan yaklaşık olarak 100 kilometre uzunluğunda genç sıradağlardır.

Sultandağının Neyi Meşhur?

Meyve bahçeleriyle ünlü ilçenin sınırları içerisine giren Eber ve Akşehir Gölleri, Taşköprü, Çiğdem Düzü, Asmalı gibi mesire yerleri, Sahipata Kervansarayı ve Hamamı, Laleli Çeşmesi, Buzluk Mağarası, Dort Deresi ve manastır başlıca gezip görülebilecek yerlerdir.

Afyonda hangi dağ var?

Dağlar

  • Ahır Dağları: 1940 m. yükseklikte Sinanpaşa ile Sandıklı ilçeleri arasındadır. …
  • Akdağ: 2449 m. yüksekliktedir. …
  • Burgazdağı: 1754 m. yükseklikte Hocalar ile Uşak ilinin Banaz ilçesi arasındadır.
  • Emirdağları: 2307 m yüksekliği olan bu dağlar, Bolvadin ilçesiyle adını verdiği Emirdağ ilçesi arasındadır.

Sultan dağları masifi nerede?

İç Batı Anadolu’da kuzeyde Çay, Sultandağları, Akşehir ve Doğanhisar güneyde Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Hüyük ilçeleri arasında kuzeybatı-güneydoğu yönünde uzanan yaklaşık 105 km uzunluğunda ve 25 km eninde bir sıradağ oluşturan metamorfik kütle, Türkiye jeoloji literatüründe Sultandağları Masifi olarak bilinmektedir.

Geyik Dağı hangi ilde?

Geyik Dağları, Antalya’nın kuzey doğusunda Dedegöl dağlarının en kuzey noktasından başlayarak Taşeli Platosu’na kadar uzanan Batı Torosların Orta Toroslarla bağlandığı noktada bulunan sıradağlar.

Afyon Sultandağı nüfusu kaç?

Sultandağı nüfusu 2021 yılına göre 14.279. Bu nüfus, 6.896 erkek ve 7.383 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %48,29 erkek, %51,71 kadındır.

Sultandağı ne yenir?

Ne Yenir: Yörede hala geleneksel usullerle pişirilen börek, bükme, yağlıkuş, lokul gibi hamurişleri yenilmeden dönülmemesi gereken lezzetlerdir. Hemen hemen hepsinin hamurunda çoğunlukla haşhaş ezmesi, bazen de tahin bulunmaktadır.

Sultandağı nasıl bir yer?

Sultandağı yerleşim olarak Ege bölgesi ile İç Anadolu Bölgesinin kesişim noktasına yakın bir alandadır. Özgün yeri, Göller Bölgesi olarak da adlandırılan alanın kuzeyinde Eber – Akşehir Gölleri ile Batı Torosların İç Anadolu’daki uzantısı olan Sultandağı‘nın eteklerinde yer almaktadır.

Akdağ Dağları hangi ilde?

Akdağlar, Akdeniz bölgesinde, eski Likya bölgesi olarak gösterilen Doğu Antalya’daki dağlar.

Afyonun geçim kaynakları nelerdir?

Afyonkarahisar ilinde geçim kaynağı genel olarak tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarım, öncelikle dağlar arasında yer tutan ovalarda bahçe tarımı tipindedir. Mevsimlik sebze üretimi ile birlikte meyve üretimi de büyük oranda yapılmaktadır. Sulu tarımın yapıldığı yerlerde sebze üretimi hâkimdir.

Bin boğa Dağı Nerede?

Binboğa Dağları Akdeniz Bölgesi içinde Orta Toroslarda yer alan ve 4. Zaman’da oluşmuş dağlardır. Binboğa Dağları Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri arasında kalır.Doğusunda Afşin Ovası batısında ise Dibek Dağı bulunur. Güneyinden Göksun Çayı geçer.

Dedegöl Dağları hangi ilimizdedir?

Dedegöl Dağı, Isparta’nın doğusunda Yenişarbademli ilçesi sınırı içerisinde 2.992 m. yüksekliğiyle Isparta ilinin en yüksek dağıdır. Anamas Dağı olarak da bilinmektedir. Bilinen 15 km uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun mağarası olan Pınargözü Mağarası da bu dağ içerisinde yer alır.

Doğu Toroslar nerede?

Toros Dağları ya da kısaca Toroslar, Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına paralel olarak, Teke Yarımadası’ndan Suriye’ye, hatta iç kesimlere de uzayarak Irak sınırına varan, içinde birçok sıradağı da barındıran bir dağ zinciridir. Bu zincirin en yüksek noktası 3767 metrelik Kızılkaya zirvesidir.

Karasu Aras dağları nerededir?

KarasuAras Dağları Doğu Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Erzurum iline bağlıdır. KarasuAras Dağları bağlı olduğu Erzurum iline 9 kilometre mesafe uzaklıktadır.KarasuAras Dağları haritası konumu 39.8330 enlem ve 41.3025 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Akşehir nüfusu ne kadar?

Akşehir nüfusu 2021 yılına göre 93.830. Bu nüfus, 46.017 erkek ve 47.813 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,04 erkek, %50,96 kadındır.