Sünnette en iyi yöntem hangisi?
Sünnet icin hangi yontemi daha iyi?
Sünnet işleminde temel amaç penis ucunu kapatan sünnet derisinin cerrahi olarak çıkarmaktır. Genellikle klasik yöntem tercih edilmelidir. Halk arasında “ lazerle sünnet” denilen ama aslında lazer yerine elektrikle ısıtılmış telin kullanılan bir yöntemle sünnet yapılabilir.
Klipsli sünnet mi Normal sünnet mi?
Plastik klips yönteminin dikişli sünnette göre en önemli avantajı, komplikasyon oranlarının, yani risklerinin anlamlı ölçüde düşük olmasıdır. Dikişli sünnet sonrası en büyük risk kanamadır. Dikişli sünnet sonrasında olan kanama genellikle tekrar dikiş atılmasını gerektirir.
Sünnette hastaneye giderken neler alınmalı?
Sünnet için hastaneye giderken yanınıza temiz çamaşırlar, bebek bezi, alt silme mendili, mümkünse steril su ile ıslatarak steril pamuk ile alt temizliği yapın. Yanınıza çocuğunuz için pijama ve sevdiği oyuncaklar ile daha önce hiç oynamadığı yeni oyuncaklar alın.
Sünnet sonrası görüntü nasıl olmalı?
Sünnet derisi keilince de bağlar keildiği için pipi vücut içerisine kaçar. Kilosu fazla olan çocuklarda cilt altı doku daha da kalın olduğu için görünüm daha da gömük olarak gözükür. Yenidoğan sünnetlerinde durum daha sık olsa da yaşa kadar pipinin kendiliğinden dışarı doğru büyüdüğü izlenebilir.
Sünnet klips mi cerrahi mi?
Her iki yöntemde aslında hedef aynıdır. Yani sünnet derisi cerrahi olarak kesilme sırasında açılan yara uçlarının bir araya getirilmesidir. Asıl fark, klips yönteminde yarayı klips aracılığı ile tutmak, dikişli yöntemde ise yara uçlarını dikişlerin bir arada tutmasıdır.
Hastanede hangi doktor sünnet yapar?
Sünnet çocuk cerrahları ya da çocuk ürologları tarafından yapılmalı Bu dönemde de herhangi bir nedenden dolayı sünnet yapılmamışsa 6 yaşından sonra sünnet işleminin yapılması uygun olmaktadır. Genel anestezi altında yapılması en önemli şartlardan biridir ve çocuğa olan psikolojik travmayı önemli ölçüde azaltmaktadır.
Klipsli sünnet iyileşmesi kaç gün sürer?
Sünnete bağlı yarada oluşan kabukların dökülmesi ve şişliklerin inmesi 3-4 hafta sürecek olan bir süreçtir. Yara iyileşmesi dediğimiz bu süreç çocuğa hiç bir rahatsızlık vermez. Çocuklar günlük faaliyetlerini yapabilir.
Dikişsiz sünnet kaç günde iyileşir?
Sünnet operasyonu sonrasında yeni doğanlarda yaraların iyileşmesi dört gün, ilerleyen yaşlarda ise yaklaşık on günde tamamlanmaktadır. Sünnet sonrası iyileşme süreci yaklaşık iki hafta sonunda tamamlanmaktadır.
Sünnet olan çocuğun ailesi nasıl tebrik edilir?
# Geçmiş olsun, delikanlıya ve size Allah daha nice mutlu günlerini görmenizi nasip etsin. # Oğlunuz sünnet oldu bir gün damatlığını da görmeyi Allah nasip etsin. # Sizi ve biricik oğlunuzu tebrik ediyorum en kötü gününüz böyle olsun. # Yüce Allah bu güzel sünnet merasimini hayırlara çıkarsın.
Sünnet olan çocuğa ne giydirilir?
Oğlunuzun en rahat edeceği kıyafetleri giydirmekte serbestsiniz. Sünnet sonrası evinize gittiğinizde yapmanız gereken sadece 5-7 gün süreyle, penisin iç çamaşır ya da alt bezine yapışmasını ve enfeksiyon kapmasını önlemek için reçete ettiğimiz kremi kullanmak olacaktır.
Sünnet olduktan sonra pipi nasıl olur?
Yapışık sünnet derisine bağlı olarak pipi ucunda kabuk oluşabilir. Banyo ile geçer. Minik şişlik, kızarıklık ve morluklar cerrahi işleme bağlı olup, 7 gün kadar sürebilir. Sünnet sonrası pipi ucunu koruyucu rolü olan deriyi kaybetmek, pipinin hassasiyetini artırabilir.
Sünnetten sonra pipi nasıl olur?
Bazı çocukların sünnet derisi pipisinin baş tarafına yapışıktır. Sünnetten sonra bu çocuklarda pipinin baş tarafında, sulanma, şişlik ve küçük yara şeklinde sarımsı akıntılı kabuklanmalar oluşabilir ve bu durum yapılan bakımla zaman içinde geçmektedir. İyileşme süreci ve yaranın durumu çocuktan çocuğa değişir.
Sünnette Genel cerrahi mi Üroloji mi?
Penis derisinin ucunun alınarak penis ucunun açığa çıkarılma işlemine sünnet denir. Basit bir işlem gibi görünen sünnetin ciddiye alınması gereken bir operasyon olduğunu bilmek gerekir. Bu yüzden sünneti muhakkak işin uzmanı olan, sünnet eğitimi almış bir üroloji uzmanına yaptırmalısınız.
Uroloji sünnet eder mi?
Sünnet mutlaka ürolog tarafından ve ameliyathane şartlarını sağlayan (sterilizasyon, cerrahi set temizliği, çevre hijyeninin sağlanması) ortamlarda uygulanmalıdır. Altı aydan küçük çocuklarda genellikle lokal anestezi altında, daha büyük çocuklarda ise hafif sedasyon denilen genel anestezi şartlarında yapılmaktadır.
Genel Cerrah sünnet yapabilir mi?
Sünnet işlemini ürologların gerçekleştirmesinin avantajları olduğunu belirten Çitçi, “Sağlık bakanlığı genel cerrahi, çocuk cerrahisi ve ürologlara bu yetkiyi vermiştir.