Sustalı bıçak taşımak suç mu?

Sustalı çakı taşımak yasak mı?

Ülkemizde kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen …

Hangi çakılar taşınabilir?

Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir.

Sustalı bıçak taşımanın cezası nedir?

Bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmibeş günden az olmamak üzere adlî para cezasına hükmolunur.

Kaç cm bıçak taşımak suç 2021?

765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 265. maddesinde uzunluğu 25 santimi geçen her türlü kesici aletin suç sayıldığı belirtiliyordu. 5237 sayılı yeni TCK’da ise kesici ve delici aletlerin uzunluğu konusunda herhangi bir sınırlama yer almıyor. 5237 sayılı TCK’nın 6. maddesinde, bıçaklarla ilgili silah deyiminden, …

Sustalı bıçak taşımak yasak mı?

Herhangi bir canlıya zarar verici ve kayda alınmış belli kesici aletler taşımak kanun kapsamında yasaktır. Özellikle bunlar içerisinde sustalı bıçak ceza-i unsur açısından önemli bir yer taşıyor. Anayasa üzerinden ele alınan kanun ile beraber, bu taşıma ve bulundurmanın ciddi yaptırımları olduğunu dile getirmek mümkün.

Sustalı bıçak satışı yasak mı?

Kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen yasaktır.

Küçük bıçak taşımak suç mu?

Taşınması kolay, can ve mal zararı verebilecek her türlü aletin suç olmasının yanı sıra bulunması durumunda polisler Kabahatler Yasasına göre 189 TL civarında ceza kesecek. Bu cezalar çakı, muşta, bıçak, sopa, delici, kesici ve zarar verecek bütün aletler için geçerlidir.

Bıçağın 6136 ya girer mi?

Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları: 6136 sayılı Kanunu’nun 4. maddesine göre; kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere …

Sustalı bıçak neden yasak?

Vatandaşların bu tür kesici aletleri yanında bulundurması, taşıyıp taşımaması noktasında kanun nezdinde belli bir hüküm yer almaktadır. Ceza hukuku açısından bir suçun 6136 sayılı kanun üzerinden kesici aletler ile işlenmesi, ağırlaştırıcı suç sebebi olarak ifade edilmektedir.

Bıçak çekmenin suçu nedir?

Yargıtay, kavgada bıçak çeken kişinin 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, kavgada kendisine bıçak çeken ve yaralayan kişiden korunmak amacıyla bıçak çekenin de hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

Bıçak cezası kaç TL?

Üzerinde bıçak ve sopa gibi kesici, delici ve yaralayıcı alet bulunan kişilere Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılacak ve 189 lira para cezası uygulanacak. Güvenlik güçleri suç aletine el koyacak.

18 yaş altına bıçak satılır mı?

Söz konusu yasaklanan bıçak ve benzeri aletlerin 18 yaşından küçüklerce satın alınması, taşınması ve bunlara yetkili satıcılar tarafından satılması yasaklanmıştır.

Bıçak satmak yasal mı?

Madde 5 – (Değişik: 12/6/1979 – 2249/6 md.) Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.

Çakı taşımak sünnet midir?

İslamiyet’te çakı taşımanın sünnet olduğu belirtiliyor. Sünnet; peygamberin tavır, davranış ve hareketlerine deniyor. Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemde sürekli kılıç ya da bıçak taşıdığı biliniyor.

Hangi bıçaklar 6136 sayılı Kanuna girer?

6136 Sayılı Kanun Bıçak Taşıma Cezası 4. maddede “Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletler” sayılmıştır.