Suuçtu şelalesine nasıl gidilir?

Suuçtu Şelalesi hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Suuçtu Şelalesi Kemalpaşa yakınından geçiyor: B7, G1, T4.

Suuçtu şelalesine Ne zaman gidilir?

Suuçtu Şelalesinin en gür aktığı zaman ise Şubat-Mart dönemidir. Şelalenin denizden yüksekliği ise 464 metredir. Suuçtu Şelalesi, kahvaltı yapmak veya mangal yakmak isteyenler için oldukça geniş bir alana sahip olup ayrıca çam ağaçlarının altında piknik alanı ve piknik masaları da mevcuttur.

Saitabat şelalesine otobüsle nasıl gidilir?

Toplu taşımayla gitmek isteyen kişiler D19 no’lu belediye otobüsüyle veya D20 no’lu belediye otobüs hatlarıyla gidebilirler. Cumalıkızık üzerinden şelaleye gidecek olan kişiler 20 dakika içerisinde bu alanda yer alabilirler.

Suuçtu Şelalesi nerede kaç km?

Çataltepe mevkiinde, İlçe merkezine 17 Km. uzaklıkta, Muradiyesarnıç Köyü yakınlarında, Karadere üzerinde yer alan Suuçtu Şelalesi; bir fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. 38 metreden dökülen su, yazın suyunun azalmasına rağmen kış aylarında doldurduğu göleti ile güzel bir manzara sergiliyor.

Suuçtu Şelalesi otobüsle nasıl gidilir?

Aynı zamanda da Osmaniye Güzergahına giden D/20 numaralı otobüsle bu alana gidebilirsiniz. Bursa ili içerisinde bulunan Suuçtu Şelalesi, özel yapısı sayesinde kişilerin sıklıkla ziyaret ettiği gezi alanlarından biridir.

Bursada kac tane şelale var?

Bursa‘da muhteşem güzellikteki şelaleleri gökyüzünden görüntülendi. Uludağ’dan akan 82 metre uzunluğundaki Küreklidere, kampçıların gözdesi Uludağ’daki Softaboğan, 15 metrelik Aras, Saitabat ve Mustafakemalpaşa’daki Suuçtu şelaleleri, eriyen kar suları ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Saitabat Şelalesi nasıl oluşmuştur?

Saitabat Şelalesi, Bursa ilinin Kestel ilçesinin Saitabat Köyü’nde yer almaktadır. Uludağ’ın zirvesinden gelen kar suları, dere ve kaynak sularının birleşimi sonucu biriken sular kanyondan aşağı doğru aksıyla oluşan doğal bir şelaledir.

Kestel şelalesi hangi otobüs gider?

Kestel kavşağından sağ tarafa dönerek yolu takip ettiğiniz zaman tabelalar yardımı ile köye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda, şelaleye ulaşım için, BURULAŞ D/19 ve D/20 otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Bursada kac tane selale var?

Bursa‘da muhteşem güzellikteki şelaleleri gökyüzünden görüntülendi. Uludağ’dan akan 82 metre uzunluğundaki Küreklidere, kampçıların gözdesi Uludağ’daki Softaboğan, 15 metrelik Aras, Saitabat ve Mustafakemalpaşa’daki Suuçtu şelaleleri, eriyen kar suları ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Suuçtu Şelalesi saat kaçta kapanıyor?

Kişiler bu alanda ücretsiz bir şekilde piknik veya yürüyüş yapabilirler. Herhangi bir şekilde yanında yiyecek bulunmayan kişiler, lokantalara giderek manzara eşliğinde yemek yiyebilirler. Suuçtu Şelalesinin herhangi bir giriş saati bulunmamaktadır, kişiler istedikleri saatte rahat bir şekilde bu alana gidebilirler.

Bursada hangi selale var?

  • Saitabat Selalesi. 203. Şelaleler.
  • Oylat Şelalesi. Şelaleler.
  • Muradiye Waterfalls. Kanyonlar • Diğer Doğa Bölgeleri ve Parklar.
  • Oylat Kaplıcaları Mağaralar ve Oyuklar • Termal Spa’lar.
  • Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Su Oluşumları • Ulusal Parklar. Şu anda açık.
  • Küreklidere Şelalesi. Şelaleler. …
  • 7. Yarhisar Şelalesi. Şelaleler.

Bursa’nın gölleri nelerdir?

Bursa ilinde bulunan 3 adet göl haritada gösteriliyor, sayfa 1.

  • Arapçiftliği Gölü
  • Dalyan Gölü
  • İznik Gölü

Saitabat Şelalesi nasıl bir yer?

Saitabat Şelalesi, şehir merkezine ortalama olarak 12 km uzaklıkta yer alıyor. Bu şelale, çınar ağaçlarıyla ve yemyeşil çimenlerle çevrili bir alandır. Gerek muhteşem atmosferi gerekse temiz havası ve doğal güzelliği ile dere kenarında yer alan restoranlarıyla gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Saitabat Şelalesi neler yapılır?

Doğal güzelliğin çevresinde piknik alanlarının yanı sıra mangal lokantaları ve büfeler de bulunur. Akan suyun iki tarafında kır restoranlarının masaları yer alır. Bol oksijen ve gölgelik alanı sayesinde çok sayıda ziyaretçisi bulunan Saitabat Şelalesi piknik alanı da doğal bir terapi merkezi olarak büyük rağbet görür.

Bursa merkezden Cumalıkızık nasıl gidilir?

Toplu Taşıma ile Cumalıkızık‘a Ulaşım Bursa şehir merkezinden, Şehreküstü metro istasyonundan kalkan M/2 Hatlı BursaRay metrosuna binerek Cumalıkızık (Değirmenönü) durağında inmeniz gerekiyor. Ardından doğrudan köyün içine gitmek için Cumalıkızık dolmuşlarına binebilirsiniz.