Tantuni ilk kim buldu?
Tantuni hangi ülkeye ait?
Tantuni, Mersin’e has bir dürüm çeşididir. Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir. Bu fark özellikle tantunicilerde öğün ısmarlarken önem kazanmaktadır.
Memoş Tantuni sahibi kim?
50 yılı aşkın süredir tantuni efsanesi olan Memoş Tantuni, Mehmet ve Cengiz Yelkenaç kardeşler ile milli eski basketbolcu Ömer Onan ortaklığıdır.
Tantuni etin neresi?
Bu yemek, Mersin’e özgüdür. Günümüzde yapılırken iki farklı et türü kullanılır. Eğer içerisinde yalnızca et içeriyorsa biftek, ete ek olarak kuyruk yağı da ekleniyorsa Tantuni adı verilir. Tantuni hazırlamak için iyi bir et kullanılmalıdır.
Yoğurtlu tantuni kim buldu?
bunun icatçısı, sanırım mert tantuni‘de garson olarak çalışan ve sonrasında, pozcu’daki kusumato sokağında kendi dükkanını açan salih usta’dır. şimdilerde hasan usta’da da mevcuttur yoğurtlu tantuniden ve giderek yayılmaktadır.
Tantuni Arap yemeği mi?
“ Tantuni Arap kökenli bir kelimedir” Tantuninin Arap bir kelime olduğunu söyleyen ve nasıl ortaya çıkışını anlatan Dolik, “Tantuni aslında Arap kökenli bir kelimedir. Aslında fakir yemeği diye geçiyor.
Tantuni ilk nasıl çıktı?
Tantunin çıkışı yani ilk kez yapıldığı yer olarak kesin kayıtlar bulunmamaktadır. Genelde kabul edilen görüş pratik yapımı sayesinde Yörük kültürüne ait olan bir yemek olduğudur. Aynı şekilde Türkmenler tarafından da ilk kez yapıldığı yine ifadeler arasındadır.
Tantuni hangi etten yapılır?
Tantuni, Mersin’e has bir dürüm çeşididir. Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.
Tantuni eti hangi etten yapılır?
İnce kıyılmış dana etinin biraz su ilave edilerek geniş tavalarda kavrulmasıyla ortaya çıkan yöresel bir tat tantuni. Yarım ekmek ya da dürüm içinde servis ediliyor.
Tantuni nasıl çıktı?
Tantuni, Yörük kültüründen geldiği söylenmekle birlikte Türkmenlerden de gelmiş olabileceği söylenmektedir. Ülkemizde Tantuninin ev sahibi Mersin ilimizdir, hatta ana lezzet durağı haline gelmiştir. Lavaş ekmeği içerisinde dürüm olarak servis edilen Tantuni, aynı zamanda Antakya’da da meşhur bir yiyecektir.
Tantuniye neden tantuni demişler?
Dürümün içine domates, maydanoz, soğan da takviye eder. Henüz isimi olmayan bu yiyeceği yapan adama öğrenciler “her geçişimizde kaşığı vurarak tan tun ses çıkartıyorsun, ne satıyorsun?” diye sorarlar. Kaşığın çıkardığı bu yansıma sesi olan “tan tun” sesi adama ilham olur ve ondan esinlenerek “tantuni” cevabını verir.
Tantuni sakatat mı?
Tantuninin geçmişine bakıldığında, tantuni geçmişte sakatat diye tabir edilen hayvanın Ciğer, böbrek, dalak gibi kısımlarından dürüm arasına sarılan bir yemekti, çok sonraları ise ülkemizde restaurant kültürünün oturması, tantuninin farklı yaş gruplarına, farklı meslek gruplarına, farklı kesimlerin bu yemeği ve sevmesi …
Tantuni nin içinde ne var?
Mersin Et Tantuni (Gerçek Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana eti.
- 1 adet kuru soğan.
- Yarım demet maydanoz.
- 2 orta boy domates.
- Kırmızı toz biber.
- Sumak.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su.
En iyi tantuni hangi etten yapılır?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.
Tantuni nasıl etten yapılır?
Tantuni ufak ufak doğranmış dana etinin yağlı kaburga kısmının soğan, domates, maydanoz ve bazen sivri biberle birlikte pamuk yağı ile sacda pişirilmesi şeklindeki bir tür sac kavurma.
En iyi tantuni hangi etten olur?
Tantuni hazırlamak için ama en iyi tantuniyi hazırlamak için en birinci kural iyi etin temin edilmesi olmuştur, çünkü iyi bir tantuni önce iyi bir etin kullanılması ile mümkündür, yetişkin danaların bonfile, tranç (ayna diye tabir edilen kısım) ya da kontrfile kısımlarından seçilen etler ile hazırlanmaktadır.