Taşıt giremez levhası hangisi?
Trafik işaret levhası hangi aracın yola girişini kısıtlama?
(TT-10a) KAMYON GİREMEZ Bu işaret levhası, kamyon (azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan yük taşıtları) girişinin yasak olduğunu bildirir.
5 Aşağıdakilerden hangisi taşıt giremez işaretidir?
Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası TT-5: Yolun her iki yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Taşıt giremez levhası nerede kullanılır?
Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.
Öndeki taşıtı geçmek yasaktır levhası nedir?
Öndeki Taşıtı Geçmek Yasaktır Levhası TT-27: İki tekerlekli mopedler (motorlu bisikletler) ve yanında sepeti olmayan iki tekerlekli motosikletler ile bisikletlerin dışındaki taşıtların geçilmesinin yasak olduğunu bildirmek için kullanılır.
Hangi trafik levhaları yasaklama anlamı taşıyanlar?
Bütün Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu Levhası TT-32, daha önce yapılmış olan yasaklama ve kısıtlamaların sona erdiğini bildirir. Trafik tanzim işaretleri taşıt trafiğinin akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için konulmuş işaretlerdir.
Soru 39 yerleşim yeri dışında trafik işaret levhalarına yaklaşım yönünde kaç metre mesafede duraklamak yasaktır?
h) İşaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında; yerleşim birimi içinde 15 metre ve yerleşim birimi dışında 100 metre mesafede, ı) Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde, Duraklamak yasaktır.
Trafikte en önemli unsur nedir?
Trafiğin öğeleri: insanlar, araçlar ve çevredir. Ama en önemlisi tabi ki insandır. İnsanlar trafikte; sürücü, yaya veya yolcu olarak yer alabilirler.
İşaret levhaları nelerdir?
İŞARET LEVHASI: Sabit veya taşınabilir bir mesnet üzerine yerleştirilmiş ve üzerindeki sembol, renk ve yazı ile özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.
Dikkat levhasının anlamı nedir?
Dikkat Levhası T-20; yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır.
Trafiği düzenlemek için kullanılan özel işaretlerin ne ad verilir?
Trafik Tanzim İşaretleri Trafikte düzenin sağlanması amacıyla kullanılan tanzim işaretleri, sürücülerin bilgi almasını sağlar.
Geçme yasağı nedir?
Geçme Yasağı Sonu Levhası TT-34a: Öndeki aracı geçme yasağının sona erdiğini bildirir. Geçme Yasağı Sonu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.
Karşıdan gelene yol ver ne demek?
Karşıdan Gelene Yol Ver Levhası TT-3: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir.
Kontrolsüz Kavşak işaretinin anlamı nedir?
Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.
Yasaklama levhası hangisi?
Bütün Yasaklamalar ve Kısıtlamaların Sonu Levhası TT-32, daha önce yapılmış olan yasaklama ve kısıtlamaların sona erdiğini bildirir. Trafik tanzim işaretleri taşıt trafiğinin akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için konulmuş işaretlerdir.
21 Yerleşim yeri dışında trafik işaret levhalarına yaklaşım yönünde kaç metre mesafede duraklamak yasaktır?
8-İşaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında, yerleşim birimi içinde 15m. ve yerleşim birimi dışında 100m. mesafede, 9-Zorunlu haller dışında yerleşim yerleri dışındaki karayollarında, taşıt yolu üzerinde, duraklamak yasaktır.