Tehlikeli Viraj Yön Levhası hangisi?
Tehlikeli Viraj Yön Levhası nasıl olur?
Tehlikeli Viraj Yön Levhası T-33b bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.
Sola tehlikeli viraj levhası nedir?
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Dönüş Adası Ek Levhası Nedir?
Dönüş Adası Ek Levhası T-35: Dönüş adalarında yavaşlama şeridi bulunan kesimlerde, fiziksel buruna çarpma olasılığını düşürmek amacıyla, her iki yönden gidiniz levhası ile birlikte kullanılır. Dönüş Adası Ek Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
50 tabelası ne anlama gelir?
Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası TT-29: Uyulması gereken hız sınırını bildirir. Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.
Tali yol levhası hangisi?
Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası T-22d, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.
Dur levhasını görünce ne yapmalıyız?
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Sola tehlikeli devamlı viraj nedir?
Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2b: İleride ilki sola birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2b bir tehlike uyarı işaretidir.
Refüj Başı Ek Levhası ne anlama gelir?
Refüj Başı Ek Levhası T-34a: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.
Karşıdan gelene yol ver ne demek?
Karşıdan Gelene Yol Ver Levhası TT-3: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir.
Yol üzerinde 50 ne anlama geliyor?
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km’de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
Durmadan geç işareti ne anlama gelir?
Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.
Tali yol ne demek örnek?
Trafik yoğunluğunun ana yola göre daha az olduğu yollar tali yol olarak adlandırılırlar. Birinci dereceli yol anayol, ikinci dereceli yol ise tali yoldur. Tali yollar direk anayola bağlanabilir ya da anayola bir süre paralel olarak gittikten sonra anayolla birleşebilir.
Tali yol ne demek Ehliyet?
Tali yol, ana yola bağlanan ve trafik yoğunluğu bakımından daha az bir yoğunluğa sahip olan yollara verilen isimdir.
Dur levhası nasıl olur?
Dur Levhası TT-2; Sürücülerin bir kavşağa girmeden önce durarak kavşaktaki bütün araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir. Bu işaret levhası aynı zamanda kontrolsüz bir demiryolu geçidinden geçmeden önce söz konusu olan durma mecburiyetini belirtmek için de kullanılır.
Sarı tabela ne anlama gelir?
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.