Tekirdağ hangi padişah fethetti?
Tekirdağ ne zaman alındı?
Dünya Savaşı’ndan sonra Mondros Mütarekesi’nin verdiği imtiyazlardan faydalanan Yunan kuvvetleri, 20 Temmuz 1920’de Tekirdağ‘ı işgal etmiş ancak 13 Kasım 1922’de Yunan işgali de sona erdirilerek Tekirdağ toprakları tekrar Türk yönetimine geçmiştir.
Tekirdağ ne zaman büyükşehir olacak?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2011 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları dikkate alınarak ve 12 Kasım 2012 tarihi itibarıyla büyükşehir yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek 6360 sayılı kanun olarak yasalaşması ile Tekirdağ büyükşehir belediyesi olmuştur.
Tekirdağ Süleymanpaşa ismi neden verildi?
Süleymanpaşa, Türkiye’nin Tekirdağ ilinin bir ilçesi. 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Tekirdağ merkez ilçesinin kaldırılması sonucu ilçe olmuştur. XIV. Yüzyılda Trakya’da savaşan Osmanlı Ordusu’nun ilk komutanı Süleyman Paşa’dan dolayı bu ismi almıştır.
Tekirdağ nereye bağlıdır?
Tekirdağ; doğudan İstanbul, kuzeyden Kırklareli, batıdan Edirne, güney-batıdan Çanakkale, güneyden Marmara Denizi ile çevrilidir.
Tekirdağ halkı Çingene mi?
Çingeneler yaşadıkları her ülkede değişik adlarla anılırlar. Çingeneler, dünyanın en renkli göçebe topluluklarından biridir. Türkiye’de yoğun olarak yaşadıkları yerlerin başında özellikle Adana (Cono aşireti) olmak üzere, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Düzce, İstanbul ve İzmir gelir.
Tekirdağ halkı nereden gelmiştir?
Tekirdağ‘ı bir Yunan kolonisi olarak kurulduğu kabul edilegelmiştir. Sisam Adasından gelen kolonicilerin ilk olarak kurduğu şehir “Bisanthe” adıyla bilinir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı hangi partiden?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi
Adaylık | Sonuçlar |
---|---|
Kıs. | Oy oranı |
CHP | %51,2 |
AK PARTİ | %43,8 |
HDP | %1,88 |
Tekirdağ büyükşehir mi?
Tekirdağ, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehridir. … 2012 yılında nüfusu 750.000’i geçen 14 adet il TBMM’de kabul edilen kanun ile büyükşehir statüsü kazandığı için Türkiye’nin 30 büyükşehrinden biridir.
Tekirdağ Süleymanpaşa merkez mi?
Tekirdağ Merkez İlçesi’ne, 6 Aralık 2012 tarihli 6360 sayılı Büyükşehir Yasası kapsamında, Süleymanpaşa ismi verilmiştir.
Süleyman Paşa nereye bağlı?
Süleymanpaşa ilçesi, Tekirdağ‘ın ilçelerinden doğusunda Çorlu, kuzeyinde Muratlı ve Hayrabolu, batısında Malkara, güneybatısında da Şarköy ilçeleriyle komşudur ve Tekirdağ‘ın Marmara Denizi kıyısındaki ilçelerindendir.
Tekirdağ Merkez nereye bağlı?
Tekirdağ‘ın ilçeleri 11 tanedir.
- Süleymanpaşa (Merkez ilçe)
- Çerkezköy.
- Çorlu.
- Ergene.
- Hayrabolu.
- Kapaklı
- Malkara.
- Marmaraereğlisi.
Tekirdağ’a neden Rodosçuk denir?
Önceleri Roma kökenli Rhaedestos ismi ile anılan şehir, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen Orta Çağ boyunca bu isimde gelen “Rodosto” adı ile bilinir. Osmanlılarda şehri ilk aldıklarında yine bu ismimden türetilmiş “Rodosçuk” ismini kullanır.
Tekirdağ Yeniçiftlik Belediyesi hangi partiden?
Belediye başkanlığı Yaklaşık 3 ay boyunca bağımsız belediye başkanı olarak görev yaptıktan sonra Nisan 2011 AK Parti’ye geçti.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kim?
Kadir Albayrak (18 Şubat 1949, Tekirdağ), Türk bürokrat ve siyasetçi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı.
Denizli büyükşehir mi?
2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile Denizli‘de sınırları il mülki sınırları olan büyükşehir belediyesi kuruldu ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından büyükşehir belediyesi, çalışmalarına başladı.