Tekirdağ’ın geçim kaynağı nedir?

Tekirdağ’da en çok ne üretilir?

Tekirdağ‘ın tarımsal üretimi, hayvansal üretiminden çok daha fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Hayvancılıkta büyükbaş, küçükbaş hayvanların yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık ta yapılmaktadır.

Tekirdağ’da ne üretiliyor?

Tahıl ve sanâyi ürünleri başta gelir. Bağcılık, kavun-karpuz ve sebzecilik oldukça gelişmiştir. Başlıca tarım ürünleri arasında buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı, kolza ve soğan yetişir. Sebze üretimi çok ilerlemiştir.

Tekirdağ’da kimler yaşar?

Tekirdağ‘da 766 Uşaklı, 810 Hakkarili, 1067 Bilecikli, 1071 Bolulu, 1170 kişi Denizlili, 1187 kişi Bingöllü, 1451 kişi ise Ispartalı yaşıyor.

Tekirdağ özellikleri nelerdir?

Topografya: Trakya-Kocaeli Penepleni üzerinde bulunan Tekirdağ il topraklarının yeryüzü şekilleri bakımından % 75.2’si platolar, % 15.5’i ovalar, % 9.3’ü dağlarla kaplıdır. Genel olarak yüksek dağlar, dik yamaçlar ya da vadiler yoktur. Marmara Denizi boyunca akarsularca taşınmış alüvyonlarla kaplı kıyı ovaları vardır.

Trakya bölgesinde en çok ne yetişir?

Trakya genelinde buğday, ayçiçeği, çeltik, arpa, şekerpancarı, danelik mısır, kuru soğan üretimi ile bağcılık önemli gelir kaynaklarındadır Bunun haricinde yulaf, domates, patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi ürünler de bölgede yoğun olarak yetiştirilir.

Tekirdağ’da hangi sebzeler yetişir?

Başlıca tarım ürünleri arasında buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı, kolza ve soğan yetişir. Sebze üretimi çok ilerlemiştir. Elde edilen domatesle bol miktarda patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, tâze soğan ve sarmısak İstanbul’a sevkedilir.

Tekirdağda kaç tane fabrika var?

16 fabrika ile 1976 yılında kapısını açan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde şimdi Türkiye ve dünyanın önde gelen fabrikaları yer alıyor. İstanbul ve Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle yoğun ilgi gören ÇOSB’de şuan 240 fabrikanın bacası tütüyor.

Tekirdağ halkı Çingene mi?

Çingeneler yaşadıkları her ülkede değişik adlarla anılırlar. Çingeneler, dünyanın en renkli göçebe topluluklarından biridir. Türkiye’de yoğun olarak yaşadıkları yerlerin başında özellikle Adana (Cono aşireti) olmak üzere, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Düzce, İstanbul ve İzmir gelir.

Tekirdağ neyi ile meşhur?

Tekirdağ ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Tekirdağ Köftesi.
  • Kandilli Mantı
  • Satır Et.
  • Yoğurtlu Borani.
  • Zennik.
  • Peynir Helvası
  • Bulama.
  • Manda Yoğurdu.

Trakya bölgesinde ne yetişir?

Trakya‘da üretimi yapılan önemli tarla ürünleri buğday, ayçiçeği, çeltik, kanoladır. Bölgede 2017 yılı itibariyle yaklaşık 850 bin hektar alanda buğday, ayçiçeği ve çeltik üretimi yapılmaktadır. Kanola üretilen alan büyüklüğü ise yaklaşık olarak 9 bin hektardır (Çizelge 5).

Trakya bölgesinde hangi meyveler yetişir?

Trakya genelinde buğday, ayçiçeği, çeltik, arpa, şekerpancarı, danelik mısır, kuru soğan üretimi ile bağcılık önemli gelir kaynaklarındadır Bunun haricinde yulaf, domates, patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi ürünler de bölgede yoğun olarak yetiştirilir.

Tekirdağ’da hangi meyveler yetişiyor?

Meyvecilik de çok gelişmiş olup kavun, karpuz, üzüm ve çok miktarda erik, iğde, muşmula ve kiraz yetişir.

Trakyada kaç fabrika var?

Trakya Bölgesinde yetiştirilen tarımsal ürünlerin işlendiği küçük işletmelerle başlayan sanayileşme 1980’li yıllardan sonra hızla gelişmeye başlamıştır. Bölgede başta tekstil ve gıda sektörü olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 992 adet sanayi işletmesi bulunmaktadır.

Kapaklıda kaç tane fabrika var?

Burası Türkiye’nin en büyük ve en köklü sanayi bölgelerinden biridir, İstanbul’a yakınlığı ve geniş ulaşım imkanları nedeniyle ( TEM Otoyolu, Çerkezköy Tren yolu, Tekirdağ Limanı, Çorlu Havalimanı, Istanbul Havalimanı) sürekli gelişme göstermektedir. Burada 321 sanayi parselinde 284 firma üretim ve inşaat halindedir.

Tekirdağ’ın en meşhur şeyi nedir?

Tekirdağ denilince akla ilk gelenler arasında olan Rakı, şehrin muntazam sofralarının ayrılmaz bir parçasıdır. Diğer meşhur ürünleri ise; Manda Yoğurdu. Hardaliye (alkolsüz üzüm suyu)