Telefon vucuda zarar verir mi?
Telefon hasta eder mi?
Aşırı cep telefonu kullanmak beyin tümörüne neden olabiliyor Beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyerek beyni tembelleştiren akıllı telefonlardan yayılan zararlı ışınlar, beyin tümörüne de neden olabiliyor. Sürekli ekrana bakmak ise göz kuruluğu sendromuna yol açıyor.
Çocuklar telefona bakarsa ne olur?
Cep telefonunu çok kullanan çocuk ne kadar küçükse beyin kanseri ve beyin tümörü görülme riski de o kadar fazladır. Yapılan çalışmalar fazla telefon kullanımından dolayı radyasyona maruz kalmanın sadece beyin değil; göğüs ve tükürük bezi kanserine de yol açabileceğini göstermiştir.
Fazla cep telefonu kullanmak zararlı mı?
Yapılan araştırmalarda artan cep telefonu hem fiziksel hem de vücut içindeki organlara hasar verir. Radyo sinyalleriyle çalışan cep telefonları en fazla beynin sağlığını bozar. Dalgalar beyindeki sinirlerin ölmesine yol açar.
Telefona çok bakınca ne olur?
Aşırı telefon kullanmak ve sık mesaj yazmak omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep oluyor.Telefona bakmak için öne eğildiğinizde başınızın ağırlığı omurganıza yük yaparak duruş bozukluğuna ve ağrılara sebep oluyor.
Telefon beyne zararlı mı?
NTP tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre akıllı telefon ve benzeri araçların yaydığı radyasyonun insan beynine olan etkileri ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan bilgilere göre akıllı telefonlar beyinde kansere yol açabiliyor.
Telefonun ne gibi yararları olur?
Telefonun Yararları: *Sevdiğimiz ve özlediğimiz kişilerle hasret giderebilir, onların sesini duyarak az da olsa özlemimizi dindirebiliriz. *Günlük hayatımızda telefon sayesinde bankacılık işlemlerimizi halledebiliriz. *Telefon ile internete bağlanarak pek çok işinizi sorunsuzca yerine getirebilirsiniz.
Cep telefonu gözü bozar mı?
Şeyda Atabay, “Bu süreler bilgisayar ekranlarında bile göze büyük zarar verebildiği gibi telefon ekranları daha zararlı olduğu bilinmektedir. Telefon ekranları daha küçük ekranları sebebiyle miyopiye davetiye çıkarmaktadır. Uzun süreli yakın fokuslanma sebebiyle göz ağrısı ve kas spazmlarına neden olmaktadır” dedi.
Çocuklar Akıllı Telefon kullanmalı mı?
9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur. Çocukların cep telefonu numarası gibi kişisel bilgileri, özel resimleri koruyacağı ve İnternette yayınlamayacağına dair söz verilmelidir.
Günde kaç saat telefon kullanılmalı?
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Günde en fazla kaç saat telefon kullanmalıyız?
Çocuk, yetişkin artık herkesin elinde bir telefon veya tablet var. İnternet bağımlılığı hayatımızın gerçeklerinden biri haline geldi. Uzmanlar, “Yetişkinler günde en fazla 2 saat internet başında olmalı” uyarısı yapıyor.
Günde telefona kaç saat bakılmalı?
Çocuk, yetişkin artık herkesin elinde bir telefon veya tablet var. İnternet bağımlılığı hayatımızın gerçeklerinden biri haline geldi. Uzmanlar, “Yetişkinler günde en fazla 2 saat internet başında olmalı” uyarısı yapıyor.
Çok ekrana bakınca ne olur?
Çok fazla ekran başında vakit geçirmek gözlerinizi yorar Mola vermeden çok uzun süre ekranlara bakmak, odaklanma güçlüğü, baş ağrısı, göz rahatsızlığı, bulanık görme, kuru ve kaşıntılı göz şikayetlerine yol açabilir. Bunun nedeni, ekrana uzun süre bakmaktan dolayı daha az göz kırpmak olarak açıklanıyor.
Telefon beyni yorar mı?
Beyinde önemli fonksiyonları kullanmamızı sağlayan gri madde; aşırı telefon kullanımı sebebiyle azalıyor. Bu bulgu, Almanya’da yapılan bir araştırmadan. Üstelik bu araştırmaya göre telefon bağımlılığının etkileri, uyuşturucu bağımlılığına benziyor.
Telefon zekayı etkiler mi?
Rus bilim adamlarının cep telefonu kullanan 5-12 yaş arası çocuklar üzerinde yaptıkları 5 yıllık araştırma sonucunda bu çocukların cep kullanmayan yaşıtlarına oranla beyin kapasitesinde düşme, dikkat dağınıklığı ve öğrenme bozuklukları görüldü.
Telefon ne gibi zarar verir?
Mesajlara hızlı bir şekilde cevap vermek, eklemlerinizdeki ağrı ve yanmalara neden olabilir. Ayrıca sırt, boyun ve omuz ağrısı, cep telefonunun kullanımının artmasıyla yaygınlaşmıştır. Uzun süreli cep telefonu kullanımı boynunuzu ve vücudunuzu tuhaf bir duruşa sokmanıza neden olur. Bu da sırt ağrısına yol açabilir.