Teravih namazında Rekatlarda ne okunur?
Teravih namazında hangi sureler okunmalıdır?
Sadece imam hatip “Besmele, Fatiha ve zammı sure” okur, rüku secde yapılır ve oturulur. Bu oturuşta imam hatip ve cemaat “Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları”nı okuyarak sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.
Teravih namazı 4 rekat arasında ne okunur?
2-Teravih aralarında,her dört rekatın sonunda okunacak dua: Allahümme salli alâ, seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin biadedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesîrâ. (Allahümme salli alâ Muhammed) En son dördüncü rek’at bitince üç defa okunup üçüncüde (kesîrân ve kesîrâ) denir.
Teravih namazı aralarında ne söylenir?
2- Teravih aralarında: Teravih aralarında, her dört rekatin sonunda okunacak dua: (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin biadedi külli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesira.)
Teravih namazı 4 rekâtta bir selam verilerek kılınır mı?
Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.
Teravih namazı 4 er rekat kılınır mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2’şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4‘er rekat olarak da kılınmaktadır. Niyet: Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için teravih namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller bağlanır.
Teravih namazı sonrası ne okunur?
TERAVİH NAMAZINDAN SONRA OKUNAN DUA TÜRKÇE OKUNUŞ Ya hannan, ya mennan, ya deyyan, ya bürhan, Ya zel-fadli vel-ihsan, nerc-ul afve vel-gufran, Vec’al-na min utekai şehr-i ramazan bi-hürmet-il Kur’an.
Teravih namazında 2 rekâtta salli barik okunur mu?
2. rekat : İmam gizlice Besmele’yi, açıktan Fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rek’atın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat “Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik” okur ve üçüncü rek’ata kalkarlar.
Teravihde hangi dualar okunur?
Sadece imam hatip “Besmele, Fatiha ve zammı sure” okur, rüku secde yapılır ve oturulur. Bu oturuşta imam hatip ve cemaat “Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları”nı okuyarak sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.
Hangi sureler okunur?
- Nas Suresi.
- Felak Suresi.
- İhlas Suresi.
- Kafirun Suresi.
- İnşirah Suresi.
- Fetih Suresi.
- Maun Suresi.
4 Mar 2022
Teravih namazı 4 rekat kılınır mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2’şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4‘er rekat olarak da kılınmaktadır.
Teravih Namazlarinda Her dört rekattan sonra okunan Salavata ne denir?
2-Teravih aralarında,her dört rekatın sonunda okunacak dua: (Allahümme salli alâ Muhammed) En son dördüncü rek’at bitince üç defa okunup üçüncüde (kesîrân ve kesîrâ) denir.
Teravih namazında selam verdikten sonra ne söylenir?
Bu oturuşta imam ve cemaat “Ettehiyyatü, Allâhümme salli, Allâhümme bârik ile Rabbenâ ” dualarını okuyarak selâm verirler. Böylece iki rek’at kılınmış olur. Ayağa kalkılarak tarif ettiğimiz şekilde ikişer rek’at kılınmaya devam edilerek yirmi rek’at tamamlanır.
Teravih namazının 2 rekatında ne okunur?
“Besmele, Fatiha ve zammı sure” okunur rüku ve secde yapılır ardından tahiyyata oturulur. İki rekat şeklinde kılınacaksa “Tahiyyat duası, Salli-Barik dualarıyla Rabbena duaları” okunur ve selam verilir.
Teravih namazında 8 rekâtta bir selam verilir mı?
Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır.
Teravih namazı ara verilerek kılınır mı?
TERAVİH NAMAZI ARA VERİLEREK KILINIR MI? … Tercih edilen görüşe göre teravih namazı bir bütün olduğundan her iki veya dört rekatta selam verdikten sonra yeniden niyet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 294; el-Fetava’l-Hindiyye, I, 130).