Termal otel özellikleri nelerdir?
Termal otelde neler olur?
Termal otel hakkında söylenen genel tanımlarda, kısaca şifa dağıtan tesisler olup, insanların bedensel ve zihinsel olarak rahatlamak istediği için tercih ettiği merkezler denilmektedir. Termal otellerde tedavi ve tatil şekli banyo kürleri ve içme suyu kürleri şeklinde yapılır.
Termal Otele kışın gidilir mi?
Son zamanlarda her yaş grubuna hitap eden termal otellere özellikle kış aylarında talep artıyor. Kendi tesislerinde yer alan sağlık tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, danışman doktorları ve hemşireleriyle ziyaretçilerine sağlık turizmi imkanı sunuyor.
Termal Otele ne zaman gidilir?
Çeşitli rahatsızlıklar için alternatif tedavi olarak tercih edilen kaplıcalarda hava değişimine, hava sıcaklığına ve soğuk havaya karşı vücudumuzu korumak önemlidir. Bu yüzden şifa bulmak için gidilecekse en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar dönemleridir.
Termal otelde ne giyilir?
Termal tatilin olmazsa olmazı olan mayo ve bikini içinde bulunduğumuz mevsim göz önüne alınınca unutulması oldukça muhtemel bir detay. Çünkü kış tatili olduğu için eliniz ister istemez kazaklara, hırkalara gidecektir. Bu sebeple siz her şeyden önce mayo ve bikininizi çantaya atarak hazırlık aşamasına başlayın.
Neden Termal Otel?
Adeta bir meditasyon ortamı sunan termal oteller, sıcak şifalı suları ile de bedensel bir ferahlık, rahatlık sağlar. Termal sular cilt rahatsızlıklarından, romatizmal hastalıklara, nörolojik sorunlardan, her türlü eklem rahatsızlıklarına kadar bir çok alanda faydası olan sulardır.
Termal Otele nereye gidilir?
En İyi 15 Termal Otel
- 1 – Armas Termal Resort / Kırşehir. …
- 2 – Aforia Thermal Residences / Afyonkarahisar. …
- 3 – Heramis Termal Tatil Köyü / Altınoluk. …
- 4 – Dündar Termal Otel / Afyonkarahisar. …
- 5 – Adrina Thermal Health & Spa Otel / Güre. …
- 6 – Lidya Sardes Thermal Hotel & Spa / Manisa. …
- 7 – Venüs Termal Butik Otel / Güre.
Termal tatil nerede yapılır?
En İyi 15 Termal Otel
- 1 – Armas Termal Resort / Kırşehir. …
- 2 – Aforia Thermal Residences / Afyonkarahisar. …
- 3 – Heramis Termal Tatil Köyü / Altınoluk. …
- 4 – Dündar Termal Otel / Afyonkarahisar. …
- 5 – Adrina Thermal Health & Spa Otel / Güre. …
- 6 – Lidya Sardes Thermal Hotel & Spa / Manisa. …
- 7 – Venüs Termal Butik Otel / Güre.
Termal suya nasıl girilir?
KAPLICA SUYU KULLANIMI Kaplıca kürlerinde en az 21 banyo tavsiye edilir. Banyo süresini 10 daikadan başlayarak 20 dakikaya kadar arttırınız. Kaplıca suyuna girilebilecek kadar bekletildikten sonra suya girilmelidir. Soğuk su, içme suyu olduğundan kesinlikle ilave etmeyiniz.
Kaplıcalarda en az kaç gün kalınmalı?
Termal su vücutta etkisini 48 saat sonra kaybetmektedir. Bu nedenle gün içerisinde 2 sefer 10 dk lık banyo kürü kullanımı uygun olmaktadır. Kaplıca tedavisinde kullanım süre max. 21 gün min.7 gündür.
Termal suya adetliyken girilir mi?
Kükürtlü ve doğal su olduğu için vücudun gevşemesine ve özellikle de sinirlerin gevşemesine sebebiyet veriyor. Bu akıntının yoğun olarak gelmesine sebep olmaktadır. Eğer bu dönemde illa ki girmek isterseniz odanızda veya kaplıca evinizde veya size özel kaplıca havuzuna şahsi girmenizi öneririm.
Kaplıcada nasıl giyilir?
Kaplıca suyu kullanımı sırasında özellikle ortak kullanım olan termal havuzlar da bakteri üretmeyen mayo, bikini, haşema tarzı ürünler tercih edilmelidir. Günlük iç çamaşırı kullanımı ortak kullanım alanlarında bakteri üretme olasılığı olduğu için tercih edilmemelidir.
Termal suya kimler giremez?
KİMLER KAPLICAYA GİREMEZ ?
- İleri kalp ve tansiyon hastaları
- Akıntılı ve açık yarası olan hastalar.
- His kusurları
- Tümör ve kanserler.
- İltihaplı romatizmaların akut dönemleri.
- Aşırı varisler.
- Astım ve sara nöbetleri.
Termal su neye iyi gelir?
Termal suyun faydalarını genel olarak şöyle sıralamak mümkündür:
- Astım, bronşit, allerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı gibi solunum yolu hastalıklarında tedavi edicidir.
- Sedef, egzama, akne gibi cilt rahatsızlıklarında,
- Kireçlenme, bel fıtığı, romatizmal rahatsızlıklarda.
Türkiyenin en şifalı kaplıcası hangisi?
Türkiye’nin en iyi 10 kaplıcası listemizde ilk sıraya koyduğumuz Sandıklı Kaplıcaları, Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 65. kilometresinde yer almakta. Bölgede tarih boyunca birçok medeniyete şifa dağıtan yüksek kükürt oranına sahip kaplıca suları, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelmekte.
Kaplıca Otelleri hangi şehirlerde var?
Sonunda kendini daha sağlıklı ve daha huzurlu hissedeceğin bir tatil için hazırsan Türkiye’de termal turizmin başını çeken şehirleri sıralamaya başlayalım….
- Afyonkarahisar. …
- Ankara. …
- 3. Bolu. …
- Bursa. …
- Balıkesir. …
- Yalova. …
- 7. Kütahya. …
- 8. Denizli.