Tif formu nedir?

Tif girişi nedir?

Tüketim malzemelerine ihtiyaç duyan birim yetkilisi tarafından “Taşınır İstek Belgesi” düzenlenerek Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine verilir. Tüketim malzemeleri Taşınır İstek Belgesi karşılığında düzenlenecek Taşınır İşlem Fişiyle çıkış kaydedilir.

Nelere tif kesilmez?

Satın alındığı anda tüketilen malzemeler veya depolanması fiziki ve sıhhi yönlerden mümkün olmayan tüketim malzemeleri için TİF düzenlenmez. Akaryakıt istasyonlarından doğrudan alınan akaryakıt vs. Ancak aynı ürünler satın alınarak depolanıyorsa TİF düzenlenmesi gerekmektedir.

Tif işlemleri nereden yapılır?

Satın alınan taşınırlar teslim alındıktan sonra, Taşınır Kod Listesindeki hesap kodları itibarıyla KBS Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden (TKYS) Taşınır Mal İşlemleri sekmesinden Giriş İşlemleri sekmesi tıklanarak kayıtları yapılır ve üçer nüsha Taşınır İşlem Fişi düzenlenir.

Tif işlemleri ne zaman yapılır?

Bakanlığımız merkez ve taşra birimleri, muhasebe/mal müdürlükleriyle hesap denkliklerinin sağlanması ve cetvellerin onaylanması işlemlerini en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlayacaklardır.

Tif no ne demek?

Taşınır İşlem Fişi (TİF) No. Hastaneye alınan tüm malzemelerin girişleri sırasında kesilmesi zorunlu olan Taşınır İşlem Fişi’ne ait numara bilgisidir.

Onaylı tif nasıl silinir?

Giriş işleminde “Devir alma” çıkış işleminde ise “Devretme” TİF‘leri hariç olmak üzere ” Onaylı Taşınır İşlem Fişleri menüsünden ilgili TİF seçilip “Düzeltme” butonuna basılarak onayı kaldırılır ve onaylama işlemleri menüsünde TİF düzeltmeye açılır. Düzeltme yapılır veya tamamen silinir.

Taşınır ve taşınmaz mallar nelerdir?

Taşınır mallar bozulmadan taşınabilen ve başka bir yere eklenebilen türden yapılar olmasına karşın taşınmaz mallarda bu tarz bir hareket ettirme ya da yerinden oynatma durumu yoktur. Bina, konut ya da araziler taşınmaz mallara örnektir. Ayrıca, taşınır mallar için tapu durumu gibi bir şart yoktur.

Taşınır işlem fişi nelere düzenlenmez?

(4) Satın alınan dergi ve gazete gibi süreli yayınların bedellerinin ödenmesi sırasında Taşınır İşlem Fişi düzenlenmez. Söz konusu yayınlardan cilt birliği sağlananlar, ciltletildikten sonra Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek kayıtlara alınır.

Tif no nerede yazar?

TİFTipi olarak «Taşınır İşlem Fişi» seçeneğini seçer. Dayanağı belge tarihine devri yapılacak TİF Fiş Tarihini (üst sağda) yazar. Dayanağı belge no alanına devri yapılacak TİF Fiş Sıra No sunu (üst solda) yazar.

Taşınır kayıt yetkilisi nasıl görevlendirilir?

(1) Taşınır kayıt yetkilileri, harcama yetkililerince, memuriyet veya çalışma unvanına bağlı kalmaksızın, taşınır kayıt ve işlemlerini bu Yönetmelikte belirtilen usule uygun şekilde yapabilecek bilgi ve niteliklere sahip personel arasından görevlendirilir.

Taşınır Sayım döküm cetvelini kimler imzalar?

(9) Kayıtların sayım sonuçlarıyla uygunluğu sağlandıktan sonra sayım kurulu tarafından Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli düzenlenir. Cetvel, sayım kurulu ile taşınır kayıt yetkilisi tarafından imzalanır.

Tif raporu nasıl alınır?

Muhasebe Birimine Gönder butonu kullanılarak TİF muhasebe birimine gönderilir ve sistem otomatik olarak TİF‘ e bir tahakkuk numarası verir. KBS Modülü Taşınır Kayıt ve Yönetim Sisteminden (TKYS) sistemin tahakkuk numarası verdiği TİF‘i Onaylı TİF menüsü Çıkış TİF‘i sekmesinden çıktısı alınır.

En son tif numarası nasıl alınır?

Yıl sonu itibariyle en son düzenlenen Taşınır İşlem Fişi sıra numarası nasıl alınır? Taşınır İşlem Fişlerini sıra numarası ile nasıl buluruz? hocam tif işlemleri-tif giriş güncelleme ekranında en üstte yer alan taşınır son girişi yapılandır ve solda tif nosu yazar.

Hatalı tif nasıl düzeltilir?

Bunun için; Düzeltilecek TİF onaylı TİF‘ler arasından seçilir, Düzeltme butonu ile kayıtlardan çıkarılır, Yeni hazırlanacak bir TİF ile doğru giriş yapılır, Hazırlanan giriş/çıkış TİF‘leri muhasebeye gönderilir. Yani; daha önce hatalı girilen TİF ters kayıt ile iptal edilir ve doğru olanı için yeniden giriş yapılır.

Tif kuruş farkı nasıl düzeltilir?

TİF de gösterilen kuruş farkı sistem tarafından otomatik olarak muhasebeleştirilmektedir. Bu işlem manuel olarak yapılmamalıdır. TAŞINIR İŞLEM FİŞİ BULUNAN ÖDEME EMRİ BELGELERİ Harcama yönetim sisteminde Taşınır(TKYS) menusu altındaki “ÖEB İşlem” alanından düzenlenmelidir.