Toplantı türleri nelerdir?

Toplantı nedir toplantı çeşitleri nelerdir?

Toplantı, belirli amaçlarla bir araya gelmiş bir grup insan için kullanılabilecek en kapsayıcı kavram olarak tanımlanmaktadır (Getz,1997,s.9). Toplantı kapsamında konferans, sempozyum, kongre, kurultay, forum, seminer gibi çeşitli etkinlik türlerinden söz edilebilmektedir.

Işlevlerine göre toplantı türleri nelerdir?

Sorun çözücü toplantılar ise sorunun ne olduğunu tanımlamak, çözüm üretmek, karar vermek ve alınan kararları uygulamak amacıyla yapılır.

  • Emir Toplantısı
  • İstişare (Danışma)Toplantısı
  • Koordinasyon Toplantısı
  • Kurul Toplantısı
  • Çalışma Grupları (Ekip Toplantıları) …
  • Heyet Toplantısı
  • Brifing (Bilgilendirme) …
  • Kongre.

Toplantı Türleri Nelerdir Büro Yönetimi?

Toplantı türleri genel olarak üçe ayrılabilir: Kurum içi yapılan toplantılar, sempozyum, konferans gibi bilimsel toplantılar, genel kurul gibi toplantılar. Daha detaylı olarak ise aşağıdaki gibi sınıflanabilir. bir “bilgi alışverişi ve sorunları saptama toplantısı”dır.

Mesleki toplantılar nedir?

Mesleki veya teknik (bilim, sanat, ekonomi vb.) alanda herhangi bir konuda, alanında uzman bir kişi tarafından dinleyicilere bilgi vermek amacıyla yapılan uzun, bilgilendirici konuşma türüdür. 50 ila 300 arasında katılımcının bulunduğu toplantılardır.

Türkiyede ne tür toplantılar var?

Ön hazırlık yapmak üzere, belli bir konuda bilim insanları ve uzmanların katıldığı, inceleme ve değerlendirme toplantısı….Toplantı Türleri:

  • Konferans,
  • Panel,
  • Seminer,
  • Şirket içi ve dışı toplantılar,
  • Bütçe toplantıları,
  • Yıl sonu toplantıları,
  • Ürün, hizmet ve teknoloji toplantıları,
  • AR-GE toplantıları,

Toplantı kavramı nedir?

Toplantı: Birden çok kimsenin türlü amaçlarla bir araya gelmesi, içtima, Bir gündem üzerinde görüşmek amacıyla ilgililerin katılmasıyla yapılan birleşim, Şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Uluslararası toplantı nedir?

Kongre: Herhangi bir konuyu görüşmek üzere, çeşitli ülkelerden delegelerin katılmasıyla yapılan uluslararası toplantı.

Toplantı yönetimi ne demek?

Toplantı yönetimi, kısaca toplantı öncesi planlama, toplantı sırasında zamanın ve sürecin yönetimi ve toplantı sonrası raporlama, bilgilendirme, takip gibi adımların uygulanmasını içeren faaliyetler bütünüdür.

Toplantının amacı nedir?

Bir toplantının düzenlenmesi için sayılan nedenlerden en az birinin geçerli olması beklenir. Toplantı tek bir konu için yapılabileceği gibi, birden çok konuyu görüşmek, sonuçlandırmak üzere de yapılabilir.

Dernek toplantısı türü nedir?

Kurultay: Yerel bağlamda, dernek, siyasal parti gibi kuruluşların, ortak sorunların görüşülmesi, karara bağlanması ve yöneticilerin seçilmesi amaçlarla belirli zamanlarda ya da olağanüstü durumlarda yaptıkları genel kurul toplantısı.

Tanışma toplantısı nedir?

Bir gündem üzerinde görüşmek amacıyla ilgililerin katılmasıyla yapılan birleşim.

Toplantının amaçları nelerdir?

İş yaşamında yapılan toplantıların temel amacı verimliliği ve üretkenliği arttırmaktır. Bireysellikten çok takım çalışmalarının önem kazandığı günümüzde, doğru planlanan ve yürütülen toplantıların, iletişim, grup-ekip dinamiği, sorun çözme, motivasyon ve işleyişe katkısı büyüktür.

Görüntülü toplantının bir diğer adı nedir?

görüntülü toplantı ne demek? Videoconferencing.

Ulusal veya uluslararası toplantı nedir?

Kongre: Herhangi bir konuyu görüşmek üzere, çeşitli ülkelerden delegelerin katılmasıyla yapılan uluslararası toplantı. … katılımıyla gerçekleştirilen ulusal/uluslararası toplantılara kurultay denilmektedir. Kurultayda kurumca o güne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara/seyircilere bilgi verilir.

Toplantı verimliliğini artırmak için neler yapılmalıdır?

Verimli ve Etkili Toplantılar İçin 8 önemli kural

  1. Toplantı gündemini önceden duyurun – öğrenin. …
  2. Katılımcı Listesini Gözden Geçirin. …
  3. Zaman Yönetimi Yapın. …
  4. Tartışmalar için “Park Yeri ” kullanın. …
  5. Önemli Nokta ve Kararları Önceden Paylaşın. …
  6. Kendiniz İçin Not Alın. …
  7. Toplantıyı Takip Edin. …
  8. 8 .