Trabzon Hurmasında kurt olur mu?

Trabzon hurması neden Kurtlanır?

TRABZON HURMASI MEYVE GÜVESİ ZARARLISI VE MÜCADELESİ Trabzon Hurması Meyve güvesi (Stathmopoda masinissa) Trabzon hurmasının kurtlanmasına ve dökülmesine yol açar. Hasar: Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında meyve dökülmesine sebep olur. Etkilediği meyvenin rengi önce koyulaşır daha sonra meyve düşer.

Hurmanın içinde kurt olur mu?

Hurmada kurtlanma her zaman bozulma anlamına gelmez. Doğal bir ürün olduğundan ürünün bir kısmında kurtlanma görülebilir. Temizleyip yemekte hiçbir sakınca yoktur.

Trabzon hurması içindeki siyah lekeler nedir?

Antraknoz Hastalığı Hastalığı ve Özellikleri. Antraknoz hastalığının (Colletotrichumspp. -Mantar) oluşturduğu hasar sürgünlerde, yapraklarda ve meyvelerde görülür.Sürgünlerde, ortasında hafif bir çöküntü olan siyah lezyonlar oluşur. Sürgünler sertleştikçe lezyonlar da siyaha dönerek kahverengiye döner ve çatlar.

Trabzon hurması neden meyve vermez?

Trabzon Hurması Ağacının Özellikleri – Trabzon hurması bir diğer adı ile de cennet elması, genellikle rüzgardan zarar görmez. Ama fazla rüzgar alan bölgelerde sonbaharda meyvenin olgunluk döneminde meyveler yaprak ve dallardan zarar görür. Bu durumda kalitesinin düşmesine neden olur.

Trabzon hurması ne zaman ilaçlanır?

İlaçlama Zamanı : Meyve ağaçlarında ve bağlarda kök kanserine karşı ilaçlı mücadele, yazın, Ağustos ve Eylül aylarında yapılır.

Hurma iç Anadolu’da yetişir mi?

Ülkemizde, yoğun olarak Akdeniz ikliminin olduğu alanlarda yetişir. Buna ilave olarak, Batı Anadolu ve Güney Anadolu‘da da hurma yetiştirilmektedir.

Bozuk hurma nasıl anlaşılır?

Hurmanın taze olup olmadığını anlamak için; içine bakılması gerekiyor. Eğer hurmanın içi koyu bir renkse, bu bayat olduğu anlamına gelir. Taze hurmanın içi açık renk olmalıdır. Açıkta satılan hurmanın üzerinde toz birikmiş olma olasılığına da dikkat etmek gerekiyor.

Hurma yıkanır mı?

Yıkanırsa parlaklığı artar, etleri yumuşar ve yemesi güzelleşir. En iyisi hurmaların ikram edilmeden önce yıkanıp kurulanmasıdır.

Cennet Elması olgunlaşmadan neden dökülür?

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür.

Trabzon hurması olgunlaşmadan neden dökülür?

Trabzon hurması (cennet elması) ağaçları genel olarak rüzgârlardan zarar görmez. Ancak fazla rüzgâr alan yerlerde, sonbaharda meyve olgunluk zamanında meyveler yaprak ve dallardan zarar görür bu da kalitenin düşmesine neden olur.

Cennet hurması meyvelerini neden döker?

Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür.

Meyvelerin dökülmemesi için ne yapılmalı?

Eğer ağaçlarımızda azot ve fosfor eksikliği varsa, döllenme yeterli olsa bile, aşırı dökülmeler meydana gelebilir. Bu yüzden bol çiçek ve yeterli döllenme olmasına rağmen meyve tutmayan ağaçlarda çiçeklenmeden 3 hafta önce nitratlı gübrelerin verilmesi dökülmeleri azaltır veya önler.

Cennet elması ne zaman ilaçlanır?

İlaçlama Zamanı : Meyve ağaçlarında ve bağlarda kök kanserine karşı ilaçlı mücadele, yazın, Ağustos ve Eylül aylarında yapılır.

Trabzon hurması suyu sever mı?

Trabzon hurmaları yüksek hava nemi ister ve en kaliteli meyveler nemli bölgelerden elde edilir. Hava neminin az olduğu bölgelerde sulama yapılarak iyi ürün alınabilir.

Cennet hurması iç Anadolu Bölgesi’nde yetişir mi?

Cennet hurması ağacının ana vatanı Çin olarak bilinir. Japonya’da da oldukça fazla yetişen cennet hurması ağacı Türkiye genelinde özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişmektedir. Nemli toprakları seven cennet hurması ağacı özellikle Karadeniz Bölgesinde yetişir.