Triger kayışının değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?

Trigerin ömrü ne kadardır?

Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

Triger seti Degisince ne olur?

Kauçuk kayış, yapısı gereği, motorun sıcaklığından dolayı şertleşir ve sonrasında çatlayabilir ya da kayışın dişleri kopabilir. Triger kayışının kopması durumunda supaplar tahrik edilemez, supapların açılma – kapanma zamanlaması bozulur ve motor durur.

Triger kayışı kaç km de değişir?

Citroen Aracın Triger Kayışı Kopma Sorunu Kitapçıkta 10 yıl ya da 180.000 km., servisten aldığım bilgiye göre de 165.000 km. ‘de triger setinin değişimi öneriliyor.

Triger kayışı zamanında değişmezse ne olur?

Zarar gören tüm parçaların değişmesi veya işlem görmesi gerekir. Ve bu da dolayısıyla çok büyük bir maddi masraf anlamına gelir. Kısacası motorun rektefiye işlemi görmesi gerekir. Özetle triger kayışının kopması durumunda, otomobilin krank mili, supaplar, pistonlar ve diğer bunlara bağlı parçalar hasar görür.

Triger kayışı performansı etkiler mi?

Triger kayışı arabanın çekişi etkilemez.

Triger kayışı bayatlar mı?

Triger seti ne zaman değişir Genelde araçlar için farklılıklar olsa da ortalama bir kayış setinden oluşan trigerin değişim aralığı 100 bin ile 80 bin km arasındadır.

Triger kayışı benzinli araçta olur mu?

İçten yanmalı motorların tümünde triger zinciri veya triger seti vardır. Araç üreticilerin tercihine göre, bazı araç modellerinde triger zinciri varken bazılarında ise biraz daha yeni sayılan triger seti bulunur.

Triger kayışı değişirken neler değişir?

Bu sebeple triger değişimi sırasında aracınızın soğutma sistemi elemanları ve kayışlarını da eğer gerekli ise değiştirmeyi ihmal etmeyiniz ve mutlaka bu konuya dikkat ediniz. Soğutma sistemi elemanları, devirdaim su pompası, termostat, radyatör ve bunların bağlantı borularıdır diyebiliriz.

Triger zinciri değişince ne olur?

Triger zinciri koptuğunda krank mili ile eksantrik milinin dönme zamanlaması ve motordaki yanma süreci bozulur. Bu durumda piston ve valfler birbirine çarpar. Triger zinciri zamanında değiştirilmediği takdirde kopabilir ve triger zinciri koparsa çok ciddi tamir masraflarının oluşmasına sebep olur.

Triger kayışı koparsa ne olur?

Belli bir düzen içerisinde hareket eden triger sisteminin arızalanması, yani triger kayışının kopması durumunda motor çok ciddi hasar görecektir. Bir zincirin halkası gibi bir arada çalışan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı koparsa eş zamanlı olarak hasar görür ve motor iflas noktasına gelir.

Triger kayışı kaç bin km de değişmeli?

Servisle görüştüğümde triger seti değişiminin 80 bin km‘de yapılması gerektiğini belirtti.

Triger kayışı eski ise ne olur?

Belli bir düzen içerisinde hareket eden triger sisteminin arızalanması, yani triger kayışının kopması durumunda motor çok ciddi hasar görecektir. Bir zincirin halkası gibi bir arada çalışan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı koparsa eş zamanlı olarak hasar görür ve motor iflas noktasına gelir.

Bir araç neden kayış koparır?

Triger kayışı aşırı gerilme ile zamanla çatlamaya başlayabilir. Malzeme çatladığında, kayışta kopma riski daha da yükselecektir. Devirdaim su pompası hareketini triger kayışından alır. Devirdaim sı pompası bir arıza durumunda kitlendiği zaman triger kayışını koparacak kadar güce ulaşır.

Triger kayışı ömrü nasıl Anlaşilir?

Motorun çekiş gücünde, performansında azalma varsa Eğer, aracınızın hızlanmak için zorlandığını hissederseniz bunun sebebi triger kayışının yıpranması ve aşınması olabilir. Hafife almayın ve kısa sürede bir oto servisine aracınızı gösterin.

Triger kayışı bittiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.