TÜBİTAK Teşvikleri Nelerdir?

TÜBİTAK ne tür projelere destek veriyor?

1. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Denetleme Programı (1001), 2. Hızlı Destek Programı (1002), 3. Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı (1008), 4. Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı (1011), 5. Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (3501).

Pti kaç TL?

2021 yılı için, Hızlı Destek projeleri destek üst limiti (Burs dahil) yıllık 45.000 TL‘dir. Bu program kapsamında yürütücü, araştırmacı ve danışmanlara PTİ ödemesi yapılmamaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

TÜBİTAK 1001 pti miktarları ne kadar?

üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 360.000 TL’dir. a) Alet, makine, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri.

TÜBİTAK proje destekleri ne kadar?

Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenir. Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde projesini tamamlamak zorundadır. 2020 yılından itibaren maksimum destek tutarı 4.000 TL’dir.

1501 TÜBİTAK Nedir?

1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma – teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. …

TÜBİTAK hibesi ne kadar?

TÜBİTAK ‘teknolojik Ar-Ge ve inovasyon’ içeren projeler için yüzde yüz geri ödemesiz 200 bin lira hibe desteği ödemesi yapacak.

TÜBİTAK Teydep nedir?

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla …

TÜBİTAK 1505 nedir?

1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı üniversite, kamu araştırma merkez ve enstitüleri ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki bilgi birikiminin, özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla …

TÜBİTAK kazanınca ne oluyor?

Final Yarışması sonucunda derece alan ve üniversite giriş sınavında her alan için (eşit ağırlık/sayısal/sözel) ilk 25.000’e giren öğrenciler TÜBİTAK 2205-Lisans Burs Programından faydalanır. Final Yarışması sonucunda derece alan projeler için fikri haklar tescil (patent) desteği verilir.

Pti nasıl hesaplanır?

Zamanının % 40’ını projeye ayıran kamu personelinin projeye katkı oranı tam olarak kabul edilir. Bu kişilere verilecek PTİ, kişinin bir ayda ödenmekte olan tutarın ve yukarıdaki limitler esas alınarak projeye ayırdığı zamana (katkı oranı) göre hesaplanır . (Katkı oranı: Projeye ayıracağı zaman yüzdesi /%40).

3501 pti ne kadar?

Proje süresi en fazla 36 aydır. 2019 yılı için, KARİYER projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 360.000 TL’dir.

TÜBİTAK projeleri kaç kişilik?

Bir projede en fazla 3 danışman öğretmen ile 7 öğrenci görev alabilir. Bir proje için görev verilebilecek kişi sayısı en fazla 10 kişidr.

Tübitak 1501 Kimler başvurabilir?

2. Kimler başvurabilir? Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri başvurabilir. Kişiler (1512 Programı hariç) ve şahıs şirketleri başvuramaz.

Tübitak 1509 nedir?

Tübitak 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Destekleme Programı ve EUREKA, ERA-NET ve Avrupa Birliği Çerçeve Programları altında ortak proje çağrılarına çıkan programlar ve benzeri uluslararası programlara sunulan uluslararası ortaklı araştırma geliştirme projelerinin desteklenmesi için oluşturulmuştur.

TÜBİTAK hibe Desteği Nedir?

TÜBİTAK-TEYDEB, 2005 yılından bu yana firmaların Ar-Ge projelerine %75’e varan hibe oranları ile geri ödemesiz destek vermektedir. … Sizin de Ar-Ge içeren bir projeniz veya proje fikriniz var ise bunu TÜBİTAK/TEYDEB’e sunabilirsiniz.