Turkcell e fatura nasıl yapılır?

Turkcell faturamı nasıl alabilirim?

Turkcell.com.tr anasayfasında hesabınıza giriş yapın. Ana menüden en altta bulunan “İşlem Merkezi” seçeneği üzerine gelin. Açılan ekranda “Faturalarım” altında yer alan “Fatura Analizi” seçeneğine tıklayın.

Nasıl e-fatura kesilir?

Efatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:

  1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
  2. Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
  3. Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
  4. Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.

E-fatura nedir Turkcell?

Turkcell EFaturaEFatura, belirli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan elektronik belgedir.

E-fatura ücreti ne kadar?

GİB’e mali mühür başvurunuz sırasında ödemeniz gereken bedel 2020 yılı itibariyle tüzel kişiler için 245 TL + KDV gerçek kişiler içinse 155 TL + KDV.

Bu ayki telefon faturam ne kadar?

GUNCEL servisi ile, mobil hattınıza ait en güncel fatura bilginizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzun mesajlar bölümüne girip “GUNCEL” yazarak 5555’e gönderin ya da *100#’yi tuşlayın. Cep telefonunuza gelecek olan mesaj ile son birkaç güne kadar olan faturalanmamış kullanım tutarınızı öğrenebilirsiniz.

Telefon faturası nasıl çıkarılır?

Faturayı tekrar çıkartma gibi birşey söz konusu değildir. Muhasebesel olarak bu mümkün değildir. ASLI GİBİDİR yapılır sana verilir senin talebin üzerine. Bu orjinal faturanın 2. nüshasının fotokopisi alınarak hazırlanır ve imza edilir.

E-fatura en geç kaç gün içinde kesilir?

7 günlük süre kuralına uyulduğu takdirde geriye dönük eFatura kesimi mümkündür. Bu durumun tek bir şartı vardır; faturanın düzenlenmek istendiği tarih ile cari tarih arasında herhangi bir fatura kesilmemiş olması.

E-fatura gib den kesilir mi?

Gib Portal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde efatura ve e-arşiv fatura kesmenize yardımcı olan bir uygulamadır. Gib Portal üzerinden efatura mükellefi olmasanız da İnternet Vergi Dairesi bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak fatura kesmeniz mümkün.

E-fatura ne anlama geliyor?

E-fatura, adından da anlaşılacağı gibi elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir. Klasik kağıt faturalarla aynı işlevi gören ve aynı niteliklere sahip olan bu faturaların resmî geçerliliği de vardır. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürürlüğe konmuştur ve kağıt fatura yerine kullanılmaktadır.

E-fatura aboneliği nedir?

Efatura hizmeti, faturaların e-posta adresine gönderilmesine imkan sunar. Faturaların kağıtlara basılmak yerine efatura ile mail adresine gönderilmesi, yüz binlerce ağacın korunmasını sağlar.

E-fatura ücretli mi?

www.efatura.gov.tr internet adresindeki eFatura Portalı aracılığıyla ücretsiz eFatura hazırlayabilirsiniz. Faturaları, internet sitesine girerek manual olarak düzenlersiniz. Bu portal Maliye’nin, sistemi tanıtmak ve yaygınlaştırmak için fatura adedi yüksek olmayan işletmelere sunduğu bir çözüm.

E-fatura 1 fatura kaç kontör?

1 fatura = 1 kontördür. Gelen-giden fatuarlar 1 kontör ücretlendirilir. efatura ve earşiv ayrımı yoktur. Sistem ile birlikte tüm efatura kurulumu ve işlemleri tarafımızdan ücretsiz yapılmaktadır. Hizmet ve kontör fiyatlarına 10 yıl saklanma ücreti dahildir.

Faturamın ne kadar olduğunu nasıl öğrenebilirim?

GUNCEL servisi ile, mobil hattınıza ait en güncel fatura bilginizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzun mesajlar bölümüne girip “GUNCEL” yazarak 5555’e gönderin ya da *100#’yi tuşlayın. Cep telefonunuza gelecek olan mesaj ile son birkaç güne kadar olan faturalanmamış kullanım tutarınızı öğrenebilirsiniz.

Vodafone fatura bilgimi nasıl öğrenebilirim?

IVR kanalıyla fatura bilgilerinize ulaşmak için: 7001’i ücretsiz arayarak Vodafone Fatura Bilgi Servisi üzerinden fatura tutarınızı ve güncel harcama tutarınızı öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzdan 7001’i veya herhangi bir sabit veya GSM hattan (0542) 7001 000’ı arayın.

Telefon fatura kaybolursa ne yapılmalı?

KULLANILMIŞ FATURA Kaybolan faturaların kullanılmış olması halinde mahkemeye başvurulması gerekiyor. Mahkemeden kayıp faturaların geçersizliği ile birlikte bir zayi belgesi talep edilmesi lazım. Bu şekilde mahkemeden alınacak kararla birlikte, ivedi olarak vergi dairesine başvuru yapmak gerekiyor.