Türkiye’de kaç tane Polonya Konsolosluğu var?

Polonya Konsolosluğu hangi illerde var?

Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Türkiye’den Polonya’ya vize var mı?

Polonya, T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. … Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar. Pasaport türü ne olursa olsun pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 3 ay olmalıdır.

Polonya vatandaşı Türkiye’de ne kadar kalabilir?

Türkiye, resmi pasaport sahibi Polonya vatandaşlarına 90 gün süreli vize muafiyeti tanımakla birlikte, umuma mahsus pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Umuma mahsus pasaport sahibi Polonya vatandaşları çok girişli, 180 günde geçerli 90 günlük vizelerini elektron vize başvurusu yaparak alabilirler.

Polonya Schengen ülkesi mi?

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Polonya Konsolosluğu randevu veriyor mu?

Konsolosluk ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz. Kısa süreli olarak Polonya‘ya seyahat edecek olan kişiler Polonya vize başvurusu için randevuların Polonya vize başvuru merkezinden almalıdır. Randevular vize başvuru merkezi internet sitesi üzerinden alınabilir.

Polonya D vizesi ile hangi ülkelere gidilir?

Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya ve Slovakya Schengen bölgesine dahil olan ülkelerdir.

Polonya vize ücreti ne kadar?

Polonya turistik vize ücreti 80 Euro’dur. Vize başvuru merkezi ücreti ise 30 Euro’dur.

Polonyadan vize almak kolay mı?

Polonya’ya Vize Almak Kolay Mıdır? Polonya Schengen vizesi almak; pasaport, vize başvuru formu gibi evrakları kurallara uygun bir şekilde hazırlanıp teslim edildiği takdirde kolaydır.

180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ne demek?

Tekrar giriş yapma sınırı: Yabancının Türkiye’den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ikamet süresi dolmuş ise, yeniden Giriş hakkı doğuncaya kadar Türkiye’ye giriş yapamayacaklardır. Türkiye’de kaçak kalışlar: Yasal kurallara uymaksızın Türkiye’de kalanlar kaçak sayılırlar.

Polonya vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?

Belge nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden barkodlu olarak alınmalıdır. Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 5.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir.

Polonya Schengen vizesi veriyor mu?

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Polonya Schengen vizesi ile hangi ülkelere gidilir?

Schengen vizesi ile Avrupa Birliği üye ülkelerinden Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ülkelerine gidebilirsiniz.

Polonya Konsolosluğu nasıl randevu alınır?

Polonya Başkonsolosluk vize randevu alma işlemleri için http://www.e-konsulat.gov.pl bu sistemi kullanabilirsiniz.

Polonya Konsolosluğu ne zaman açılıyor?

İstanbul Polonya Başkonsolosluğu Pazartesi – Cuma 08.00, 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

D tipi vize ile hangi ülkelere gidilir?

D” kategorisindeki ulusal vize Schengen ülkelerinden birinde okuyacak, çalışacak veya kalıcı olarak ikamet edecek olan kişilere verilir. Ulusal vize, Schengen ülkesinde daha sonra ülkelerine dönecek şekilde belirli bir süre ve tek bir amaçla ikamet etmesi gereken kişilere verilen tek giriş vizesinden olabilmektedir.