Tusaga-aktif ne ise yarar?

Tusaga-aktif projesinin amacı nedir?

TUSAGAAktif projesinin temel amaçları; Tüm Türkiye genelinde 7/24 saat ilkesine göre coğrafi konumları hem gerçek zamanda(RTK) hem de postprocessing ile hızlı, ekonomik ve duyarlı olarak belir- lemek, Türkiye’nin yer aldığı bölgedeki atmosferi (iyonosfer ve troposfer) modellemek ve daha hassas meteorolojik tahminler …

Tusaga-aktif sistemi hangi koordinat sistemini kullanır?

TUSAGAAktif Sisteminde; VRS düzeltme bilgileri RTCM 3.1 ve CMRP, FKP (SAPOS) düzeltme bilgileri RTCM 3.1, MAC düzeltme bilgileri RTCM 3NET standardında ve DGPS düzeltme bilgileri ise RTCM 2.1 standardında yayınlamakta ve hesaplamalarda GPS ve GLONASS uydu sistemleri verileri kullanılmaktadır.

Tusaga-aktif Datumu nedir?

TUSAGAAKTİF Sistemi, TÜBİTAK’ın proje desteği ile 8 Mayıs 2006 tarihinde başlamış ve Mayıs 2009 tarihinde tamamlanmış bir gerçek zamanlı konumlama bilgisi için sabit GNSS istasyonlarından ve kontrol merkezlerinden oluşan yer merkezli bir konumlama sistemidir.

Tusaga-Aktif Kullanıcılar bu hizmete nasıl ulaşabilir?

TUSAGAAktif Sistemi Web Portalı 01.01.2019 tarihinden itibaren www.tusagaaktif.gov.tr internet adresi üzerinden kullanıcılara hizmet vermektedir.

CORS hangi koordinat sistemini kullanıyor?

Kullanımı CORS teknolojisi daha çok harita ölçüm cihazlarında kullanılmaktadır. GNSS / GPS yapılı cihazlarda yaygın olarak kullanılan bu teknoloji; GNSS teknolojisini kullanan cihazların almış oldukları koordinat bilgilerini GSM altyapısını kullanarak internet üzerinden CORS sabit istasyonlarına bağlanır.

Tutga ne ise yarar?

itrf koordinat sisteminde 1-3 cm doğruluğunda, üç boyutlu * koordinatları ve bu koordinatların zamana bağlı değişimleri * ile uygun yükseklik sisteminde yüksekliği ve jeoid yüksekliği bilinen homojen dağılımlı 594 noktadan oluşan bir ağdır. ülkedeki gps kullanımının altyapısını oluşturmaktadır.

GPS EPOK nedir?

Herhangi bir zamanda, dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir kullanıcının konumunu belirleyen ve en az 4 uydudan kod-faz varış zamanının ölçülmesi esasına dayanan bir uydu ölçme sistemidir.

30 sn Rinex nedir?

30 Sn. RINEX hizmeti ile Koordinat ve Hız bilgileri kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. 1 Sn. RINEX verileri üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarına %75 indirimli sağlanmaktadır.

DGPS sistemi nedir?

Ayrımsal Küresel Konumlama Sistemi (DGPSDifferential GPS) en iyi uygulamaların durumunda yaklaşık 10 cm 15 metrelik Nominal GPS doğruluğu, gelişmiş konum doğruluğu sağlayan Küresel Konumlama Sistemi‘nin bir donanımdır.

Rinex veri formatı nedir?

Alıcı Bağımsız Değişim Biçimi (RINEX – Receiver Independent Exchange Format) ham uydu navigasyon sistemi verileri için bir veri değişim biçimidir.

Tusaga-aktif abonelik ücreti ne kadar?

TUSAGA-Aktif Sistemi ile Sunulan Ürün ve Bedelleri

ÜRÜN ÜCRET (KDV DAHİL)
30sn Rinex 0,00 TL
Cihaz Abonelik 150,00 TL
RTK (1 Ay) 125,00 TL
RTK (2 Ay) 250,00 TL

Rinex ne demek?

RINEX, bir alıcı tarafından oluşturulan önlemlerin yönetim ve atılmasına izin veren standart biçimidir, yanı sıra uygulamaların çok sayıda kendi çevrimdışı işlem olarak ne olursa olsun alıcı ve bilgisayar uygulama üreticisi olmaktadır.

CORS TR sistemi nedir?

TUSAGA-Aktif Sistemi ile ülkemiz ve KKTC genelinde yeterli sayıda GNSS uydusu görülebildiği ve iletişim imkanlarının mümkün olduğu yerlerde, her hangi bir yer ve zamanda, birkaç saniye içerisinde, santimetre doğruluğunda gerçek zamanlı coğrafi konum bilgisi elde edilebilmektedir. …

Tutga nedir?

Türkiye Ulusal Temel GPS Ağı(TUTGA) kurulmuştur. 1999-2000 yılları arasındaki büyük ölçekli depremler nedeniyle TUTGA 2000 ve 2001 yıllarında geometrik nivelman ölçmeleri ve GPS gözlemleri ile güncellenmiştir.

Tutga ve Tusaga nedir?

Harita Genel Komutanlığında gerek belirli yıllarda yapılan periyodik gözlemlerle oluşturulan Türkiye Ulusal Temel GPS Ağı (TUTGA), gerekse 365 gün 24 saat sürekli gözlem yapan ve kadastral anlamda çalışmalara altlık teşkil eden TUSAGA-Aktif sisteminde toplanan verilerin kalite kontrolü, gözlemlerin kaba hatalardan …