Uçak teknikeri ne kadar maaş alır?

Uçak teknisyeni kaç yıl okur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Uçak teknisyeni ne iş yapar?

Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar.

Uçak bakım teknisyeni nerelerde çalışabilir?

Uçak bakım ve onarım bölümü mezunları askeri kurumlarda, havacılık kuruluşlarında, hava aracı bakım onarım merkezlerinde, uçak fabrikalarında, savunma sanayinde çalışma alanı bulabilmektedir. Havalimanlarında ve hava yolu şirketlerinin hangarlarında uçak bakım teknisyeni olarak çalışmak bir başka alternatiftir.

Uçak bakım mühendisi ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Uçak Bakım Mühendisi 5.720 13.020

Uçak Elektrik Elektronik ne kadar maaş alır?

Uçak Elektrik ve Elektroniği Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 7000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip uçak elektrik elektronik uzmanı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir uzman 5000 TL, üç yıl deneyimli bir uzman 6500 TL, dört yıl deneyimli bir uzman ise 7000 TL maaş almaktadır.

Uçak teknisyen lisansı nasıl alınır?

Hava aracı bakım lisansı alabilmek için SHGM’ye başvuru yapılmakta ve lisans kategorisine göre ilgili kategoride deneyim istenmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından SHY-147 belgesine sahip okullardan mezun olanlar için bu deneyim süreleri, B kategori lisans için 5 yıldan 2 yıla düşürmektedir.

Uçak teknisyeni kimler olabilir?

Teknik liselerde yer alan ve 5 yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Uçak Gövde-Motor bölümlerinden mezun olan kişiler ile düz liseden mezun olup üniversitelerdeki sivil havacılık yüksekokullarındaki ilgili bölümleri bitiren kişiler, Uçak Bakım Teknisyeni Yetiştirme Programı’na katılabilir.

Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?

Uçak Teknisyeni Nasıl Olunur? Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin 5 yıllık eğitim veren Gövde motor bölümünden ve Uçak Bakım teknisyenmişim mezun olma şartı bulunuyor. Aynı zamanda üniversitelerin uçak teknolojisi bölümünden mezun olarak da bu mesleğe adım arayabilirsiniz.

Uçak teknisyeni haftada kaç gün çalışır?

Uçak Bakım Teknisyenlerinin Çalışma Saatleri Hat bakımda çalışmalar kesintisiz 24 saat sürdürülür. Kişi bazlı çalışma saatlerine bakıldığı zaman ise haftalık 40-45 saat arası çalışmaktadır.

Uçak teknolojisi iş bulabilir mi?

Uçak Teknikeri Nerelerde Çalışabilir? Uçak teknikleri genellikle apron ve atölyelere sahip hangarlarda görev alabilmekte, uçak firmalarının teknik atölyelerinde görev alabilmektedir. Bunlara ek olarak uçuş okullarında ve akademisyenliklerde de uçak teknikerlerine ihtiyaç duyulabilmektedir.

Uçak Gövde Motor Bakım ne kadar maaş alır?

Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı ortalama aylık 5096,5 _TL’dir. En düşük Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5940 _TL’dir.

Uçak Bakım mühendisi nasıl olunur?

Uçak bakım mühendisi olarak çalışmak isteyenlerin, üniversitelerin Uçak Bakım Mühendisliği bölümünden mezun olması gerekir. Yeni bir bölüm olmasından dolayı her üniversitede bu bölüm bulunmamaktadır.

Uçak Elektrik Elektronik bölümü kaç yıllık?

Uçak ElektrikElektronik, üniversitelerde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Uçak Elektrik Elektronik Bölümü mezunları ne iş yapar?

Uçak ElektrikElektronik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar Havalimanları ve hava yolu şirketlerinin bakım hangarlarında ve atölyelerinde hava araçlarının güç sistemleri, elektrikli bileşenleri, bilgisayarları ve elektronik sistemlerinde bakım ve onarım işlemlerini yürütürler.

Uçak teknisyeni lisans kategorileri nelerdir?

CEVAP: Uçak teknisyenleri sahip oldukları lisans ve tecrübeye göre A, B1, B2 veya C yetkilerine sahiptir.