Üniversite Genel Sekreter nasıl olunur?

Üniversitede genel sekreter kim tarafından atanır?

Genel Sekreterin üniversite lisans diplomasına sahip olması şarttır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tâbi diğer görevliler, Başkan tarafından, Genel Sekreterin önerisi ile ve kadro durumu esas alınarak atanırlar. YDK emrine yapılacak görevlendirmelerde, bu kurul başkanının görüşü alınır.

Genel sekreter maaşı ne kadar?

Şirket Genel Sekreteri maaşı ortalama aylık 10564 _TL’dir. En düşük Şirket Genel Sekreteri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 16875 _TL’dir.

Üniversite Genel Sekreter ne demek?

Genel Sekreter, Üniversite idari teşkilatının başıdır ve bu teşkilatın çalışmasından Rektöre karşı sorumludur. Genel Sekreter, Üniversite idari teşkilatının başı olarak yapacağı görevler dışında, kendisi ve kendisine bağlı birimler aracılığı ile aşağıdaki görevleri yerine getirir.

Genel sekreter ne iş yapar?

Genel Sekreter, oda personelinin disiplin ve sicil amiridir. İlgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde personel kadrolarının belirlenmesi, alımı ve özlük işleri ile ilgili çalışmaları yapmak ve Yönetim kuruluna sunmak, bunlara ilişkin dosya bilgi ve belgelerin düzenlenmesi ve takip işlerini yapmak.

Kimler sekreter olabilir?

Üniversitelerin Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümlerinden mezun olan kişiler sekreterlik yapabilir. Lise mezunlarının da sekreterlik yapma şansı var. Özellikle yabancı dil ve diksiyonu düzgün olan kişiler çeşitli sektörlerde yönetici asistanı olarak işe alınmaktadır.

YÖK Genel Sekreteri kimdir?

Gökhan Çetinsaya, YÖK‘ün genel sekreterlik makamına imam hatip ve ilahiyat mezunu aynı zamanda vaizlik yapmış olan ve Süleyman Necati Akçeşme’yi getirdi.

Üniversite genel sekreteri ne iş yapar?

Üniversite Senatosu ile Üniversite Yönetim Kurulu’nun kararlarını Üniversite‘ye bağlı birimlere iletmek. Üniversite İdari Teşkilatı’nda görevlendirilecek personel hakkında Rektöre öneride bulunmak. Rektörlüğün yazışmalarını yürütmek. Rektörlüğün protokol, ziyaret ve tören işlerini düzenlemek.

Özel kalem müdürü ne kadar maaş alır?

Özel Kalem Müdürü maaşı en düşük 4.580 TL, en yüksek 15.270 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Özel Kalem Müdürü ortalamasına göre Özel Kalem Müdürü maaşı yaklaşık 9.700 TL seviyelerindedir.

Genel Sekreter kime denir?

Sekreter, bir şirket veya yönetici için temel büro, organizasyon ve ofis sorumluluklarını yerine getiren kişiye verilen mesleki unvandır. Sekreter, ofise gelen insanlara profesyonel bir karşılama sunarak iş imajını yansıtır.

Üniversite sekreter ne iş yapar?

Gerekli denetim ve gözetimi yapmak. Biriminde görevlendirilecek idari ve genel hizmet personeli için Dekana öneri sunmak. Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulunda oy hakkı olmaksızın raportörlük yapmak. Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Disiplin Kurulu gündemini hazırlatmak ve üyelere dağıtılmasını sağlamak.

Şirket Genel Sekreteri nedir?

Şirket genel sekreteri genel kurul gündeminin oluşturulma- sında yönetim kurulu, genel müdür ve ilgili şirket birimleri ile birlikte çalışarak gündeme alınacak maddelerin yönetim kuru- lu kararlarının oluşturulması ve onaylanmasını koordine eder.

Bir sekreterin olmazsa olmazı nedir?

Sekreterin en temel vasıflarının başında insan ilişkilerinin kuvvetli olması, öz disipline sahip olması gelmektedir. Sekreterin temel görevi, yöneticisinin yapmakla yükümlü olduğu işleri vaktinde ve tamamen bilgilendirme amaçlı yöneticisine hatırlatmasıdır.

Sekreter olmak için ne yapmak gerekir?

Sekreter olmak isteyen kişilerin üniversitelerin, iki yıllık ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı’ önlisans bölümlerinden mezun olması ve bunun neticesinde de sekreter unvanına hak kazanması gerekmektedir. Böyle bir süreci sorunsuz tamamlayan kişiler sekreter olma imkanına erişme hakkına sahip olurlar.

YÖK Özel Kalem Müdürü kim?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın bugün düzenlenecek Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısında YÖK‘e yeni üye seçimi öncesi, Muammer Yaylalı’yı önerdi. Saraç’ın YÖK Özel Kalem Müdürü Fırat Güzeldağ aracılığıyla rektörlere gönderdiği mesajda, “YÖK Başkanımız Yekta Hocamız, YÖK üyeliği için Prof.

Süleyman Akçeşme Kimdir?

Afyon’da 1959 yılında doğan Akçeşme, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1994-2001 yıllarında İslam Araştırmaları Merkezi’nde genel sekreter olarak görev yapan Akçeşme, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’nde 2001-2005 yıllarında personel ve idari işler sorumlusu olarak çalıştı.