Üniversitede yaz okulu ne demek?

Yaz okulunu kimler alabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Üniversite Yaz Okulu amacı nedir?

Yaz okulunun amacı nedir? Dönem içerisinde değişik sebeplerle bazı derslerden kalan öğrencilere yeni bir şans tanınmaktadır. Ayrıca başarılı öğrencilerin üstten bir kısım dersleri almasına ve yaz aylarını değerlendirmesine fırsat verir.

Yaz okulu için ortalama kaç olmalı?

Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.

Yaz okulu hangi dönemi etkiler?

Yaz okulu, öğrencinin akademik durumu etkiler. Kayıt yaptırmış öğrencinin, yaz okulunda aldığı derslere göre akademik durumu güncellenir ve takip eden dönem/dönemlerdeki ders seçimi bu akademik durumuna göre yapılır.

Yaz okulu ücreti ne kadar?

Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlendi. AÖF YAZ OKULU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Yaz okulunda kaç tane ders alınır?

Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS‘lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13’ün/AKTS‘sinin 20’nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.

Üniversitede yaz okuluna neden kalınır?

Ayrıca, son sınıfta yarıyıl ders yükünü hafifletmek amacıyla ya da diğer nedenlerden dolayı yaz döneminden ders alınabilir. Not ortalamasını yükseltmek isteyenler veya herhangi bir nedenle eksik kalmış derslerini tamamlamak isteyenler yaz dönemine kayıt olmayı tercih edebilirler.

Yaz okulu ücreti nedir?

2020-2021 Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihlerinde alınacak olup Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 günü yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlenmiştir.

Yaz okulunda ortalama şartı var mı?

Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir.

Yaz okulunda alttan ders almak için ortalama kaç olmalı?

Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız derslerini almak üzere derslere yazılabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80’in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir derse yazılamazlar.

Yaz okulunda dersler ortalamayı etkiler mi?

Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.

Yaz okulunda hangi dönemden ders alınır?

Yaz Okulu´nda hangi dersler açılmaktadır? Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler Yaz Okulu‘nda açılmayabilir. Öte yandan hem fakülteler hem de Yaz Okulu Koordinatörlüğü özellikle dönem içi zorunlu derslerin açılabilmesi için özel bir çaba sarf etmektedir.

Yaz okulu ücretli mi?

Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.

Yaz okulu 1 ders kaç saat?

Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.

Yaz okulu kaç kere alınır?

Yaz Okulu´nda en fazla kaç ders alabilirim? En fazla 3 ders olmak kaydıyla 21 kredilik seçim yapılabilmektedir. Öğrencinin Yaz Okulu‘nda alacağı derslerle birlikte mezuniyet durumu söz konusu oluyor ise, fakülte yönetim kurulu önerisi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayıyla en fazla 5 ders alınabilmektedir.