Üsküdar’da sabah oldu kimin eseri türü?
Üsküdar’da sabah oldu deyimi nereden geliyor?
Bir şeyin zamanını geçirmek, geç kalmak anlamında bugün dahi kullanılmakta olan “Üsküdar’da sabah oldu” deyimi, vaktiyle aynı hat üzerinde olmalarına rağmen Üsküdar‘ın Beşiktaş’tan önce okunan sabah ezanlarından kaynaklanmıştır.
Yaşadıkça şiiri kimin?
Yaşadıkça – Şiirler 1948 – Rıfat Ilgaz.
Üsküdar’da sabah oldu deyim mi atasözü mü?
Bu atasözü, “işe geç kalmak, fırsatları kaçırmak” gibi mânâlarda kullanılır. İşte hikâyesi… Üsküdar‘daki Selatin (sultanların)camilerinin ikisi ön plânda olduğundan daima göze batar.
Soluk soluğa kimin eseri?
Rıfat IlgazSoluk Soluga Karakilcik Uzak Degil: Siirler 1962 – 1969 – 1971 / YazarıMehmet Rıfat Ilgaz, Türk şair, romancı ve öykü yazarı. Özellikle Hababam Sınıfı romanıyla tanındı. Hem yazılarında hem de kişisel hayatında toplumcu bir çizgi devam ettirdi. Vikipedi
Bulgurlu’ya gelin gitmek ne demek?
Bazı deyimlere takmama yol açan söze, İBB Kültür AŞ’nin yayınladığı ‘İstanbul’un 100 Deyimi’ni karıştırırken rastlamıştım: “Bulgurlu’ya gelin gitmek…” Daha önce duymamıştım. “Bir işte gereğinden fazla telaş gösterenlere, çok acele edenlere” denirmiş.
Yaşadıkça kimin eseri?
Rıfat IlgazYaşadıkça: şiirler 1948 / Yazarı
Bizim koğuş kimin eseri?
Rıfat IlgazPijamalılar: (bizim koğuş) ; roman / Yazarı
Radarın Anahtarı kimin eseri?
Rıfat IlgazRadarin anahtari / Yazarı
Sarı Yazma kimin eseri?
Rıfat IlgazSarıyazma / Yazarı
Bulgurlu diye bir yer var mı?
Bulgurlu, Yavuz Sultan Selim devrinde burası, Ömer Seyfettin’in İncili Kaftan hikâyesindeki Muhsin Çelebi’nin çiftliği imiş.
Haraç mezat kimin eseri?
Suat Taşer’in Eserleri: Merhaba (1952) Haraç Mezat (1954)
Bizim koğuş kimin eseri konusu?
“Pijamalılar” bir diğer adıyla “Bizim Koğuş”, Rıfat Ilgaz’ın bizzat kendi hayatını da yansıtan bir eseridir. Türkiye’nin karışık dönemlerinde yakalandığı verem hastalığı ile çektiği zorluklara yer verilmiştir. Hatta “Pijamalılar” Rıfat Ilgaz’ın bizzat en sevdiği eseri imiş.
Yarenlik kimin eseri?
Beni günlerden ve haftalardan beri düşündüren bu küçük şiir kitabı genç şairlerden Rıfat Ilgaz‘ın ‘Yarenlik’ adlı eseridir. İçinde 1940-1942 yılları arasında yazılmış 20 şiir var…
Gölgeleri kullanmak kimin eseri?
Ahmet Oktay Eserleri. ŞİİR: Gölgeleri Kullanmak (1963) Her Yüz Bir Öykü Yazar (1964)
Sarı Yazma türü nedir?
KurguSarıyazma / Tür