UYAP barkod sorgulama nasıl yapılır?
UYAP Barkod Nedir?
QR kod adını verdiğimiz kare kodun yanında bulunan yedişerli blok halında bulunan dört dizi rakam UYAP Evrak Doğrulama kodudur. … Akıllı telefonlarla dosyaya daha çabuk ulaşabilmek için ise bu kodun yanında bir QR kod (barkod) da bulunabilir.
Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?
E devlet sitesi üzerinden erişim sağlamak için; siteye giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna “Uyap Vatandaş” yazılarak açılan sayfadaki bölüme tıklanarak portala giriş sağlanabilir. Giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafındaki menüden “dosya işlemleri” yazan bölüme tıklayıp “dosya sorgulama” alanı açılır.
Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır ne demek?
Eğer “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunmamıştır” yazısıyla karşılaşırsanız bir davanız olmadığını görmüş olursunuz.
UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?
1-UYAP Bilgi Sisteminden sorgulama yapmak: Sorgulama yöntemi ile cep telefonundan 4060’a gönderilecek SMS ile UYAP Bilgi Sisteminde yer alan dosyaların durumu hakkında bilgi alınabilir. Bu işlem için sorgulama yapılacak dosyada kayıtlı bir taraf olmanız ve TC Kimlik numarası ile dosya numaranızı bilmeniz gerekmektedir.
Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.
UYAP sistemi nasıl kullanılır?
UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları …
Davam ne durumda?
E-devlet sistemine giriş yapılarak arama bölümüne ”Kamu Kurumları Adalet Bakanlığı” yazılarak aratmalısınız. Açılan sayfada Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama butonuna tıklamanız akabinde gerçekleştirilecek sorgulama işlemi ile kişi adına dava dosyasının olup olmadığını görüntülenebilir.
UYAP evrak doğrulama nedir?
Uyap Vatandaş evrak doğrulama bölümüne girdikten sonra, Uyapta oluşturulmuş bir evrakın doğrulaması gerçekleştirilebilir. Bu doğrulama işlemini yapmak için ekrandaki doğrulama kodu girilmelidir. Ardından evrakta bulunan kod ilgili alana girilip “sorgula” butonu tıklandığında evrak doğrulaması gerçekleştirilmiş olur.
Barkod sorgulama nasıl yapılır?
Barkod sorgulama artık barkod okuyucular sayesinde artık çok kolay….Bunun için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:
- Google Play Store’u açın ve “barkod tarayıcı” araması yapın.
- İstediğiniz uygulamayı bulun, kurun ve ardından Android cihazınızda açın.
- Ekranın ortasında beliren kutuya kadar bir barkod veya QR kodu tutun.
e-Devlet barkod numarası nasıl alınır?
İşlemi yapmak için telefonunuza ya da tabletinize “e–Devlet Belge Doğrulama” uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama ile belgede yer alan ilgili kare kodu okutarak ya da barkod numarasını girerek belgenizi doğrulayabilirsiniz.
UYAP vatandaş Portalı üzerinden dava takipleri nasıl yapılır?
Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No’sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.
Dava dosyası nasıl takip edilir?
https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.
Dava dosyası bulunmamaktadır ne demek?
Eğer Yargıtay’a ulaşmış herhangi bir dava dosyanız bulunmuyorsa, sistem tarafından “Tarafınıza ait Yargıtay dosyası bulunmamaktadır.” Şeklinde hata mesajı yayınlanacaktır. Böylece herhangi bir mahkemenizin olmadığını öğrenebilirsiniz. Yapacağınız sorgulama size resmi bir bilgi sağlayacaktır.
Dava dosyası bulunamadı ne demek?
Eğer dava yoksa “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.” uyarısı gözükecektir. Ayrıca Adalet Bakanlığı’nın diğer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Bunlarda şu şekilde; Bireysel Başvuru Sorgulama, Adli Sicil Kaydı Doğrulama, Adli Sicil Kaydı Sorgulama.
Dava dosyamı nasıl görebilirim?
Sürmekte olan davanızla ilgili bilgi almak istediğinizde yapmanız gereken tek şey e-devlet üzerinden dosya sorgulama işlemi yapmak olur. Dilerseniz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın web sitesi olan www.yargitaycb.gov.tr adresine giriş yaparak sayfadaki dosya sorgu bölümüne de tıklayabilirsiniz.