UYAP Mevzuat uygulaması nedir?

UYAP Mevzuat Programı ne işe yarar?

Proje çerçevesinde geliştirilen “Bilgi Bankası” ve kişisel bilgisayarlara kurulabilecek “UYAP Mevzuat Programı” sayesinde tüm mevzuat ve içtihatlar en güncel haliyle hâkim ve savcılarımız ile diğer yargı personelimize ve hatta vatandaşlarımıza bilgi olarak sunulmaktadır.

UYAP Mevzuat Programı ücretli mi?

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından yeniden yazılan UYAP Mevzuat Programı siz kullanıcılarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuştur.

UYAP sistemi nasıl kullanılır?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları …

UYAP Mobil nasıl giriş yapılır?

Bilgisayarınızın tarayıcısından UYAP sistemine girdiğiniz gibi, Mobil Avukat Portal’den de aynı şekilde Mobil İmza ya da Elektronik İmzanı ile UYAP‘a giriş yaparsınız. Gizlilik ve Güvenlik sizin için çok önemlidir. Bu sebeple dosyalarınız sadece sizin kontrolü altındadır.

UYAP Mevzuat Programı ile nelere ulaşılabilir?

UYAP Mevzuat Programı ile;

  • İstenilen kritere göre mevzuat arama. …
  • İstenilen kritere göre içtihat arama. …
  • Son güncellenen mevzuatları listeleyebilme.
  • Son eklenen içtihatları listeleyebilme.
  • İstenilen mevzuatları Sık Kullanılanlar listesine ekleyip özelleştirme.

UYAP Mobil mevzuat ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

UYAP Mobil Mevzuat Uygulaması ile ulaşılabilecekler; Her gün yapılan güncelleme ile en güncel mevzuat. Değişen Kanun metinlerinin eski halleri. Metin içeriğine göre Mevzuat ve İçtihat sorgulama.

UYAP ücretli mi?

Ücretlendirme: Sorgu SMS 1,5 TL olarak ücretlendirilir. … Abonelik tarihinden öncesinde abone olan taraf ile ilgili tüm dava bilgilerinin öğrenilmesi için abonelik işleminden sonra TC kimlik numarası yazılarak 4060’a SMS gönderilmesi gerekmektedir.

UYAP vatandas nasıl kullanılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

UYAP Mobil şifresi nasıl alınır?

ŞİFRE ALMA AŞAMALARI 1. http://sifre.uyap.gov.tr adresine giriş yapınız ve sicil numaranız ile UYAP‘a e-imzasız giriş şifresi olan portal şifresini giriniz. Bilmiyorsanız Şifremi Unuttum kısmından alabilirsiniz. 2. “Şifre Değiştir” butonuna tıklayınız.

Avukat UYAP a nasıl girilir?

Uyap‘ın Avukatlara açılan kapısıdır. Portal’ın adresi https://avukat.uyap.gov.tr’dir. Avukatlarımız, bu adresi internet tarayıcılarına girerek Avukat Portala giriş yapabilirler.

Mevzuat türleri nelerdir?

Bu türleri şu şekilde sıralamak mümkündür: – Kanun, yasa. – Kanun Hükmünde Kararname. – Tüzük.

Hukuki mevzuat nedir?

Mevzuat, yürürlükteki hukuk kurallarının bütünüdür. Türk mevzuat sistemi yukarıdan aşağıya doğru Anayasa, Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve yönetmelikten oluşur.

Mevzuat neleri kapsar?

bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü anlamına gelmektedir.

UYAP abonelik nedir?

UYAP Sms Bilgi Sistemi. UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olmak: Yargı birimlerinde görülmekte olan bir dosyalarda herhangi bir olay gerçekleştiğinde eğer dosyanın tarafı olan kişi SMS bilgi sistemine abone ise bilgi mesajı ile anında gerçekleşen olaydan haberdar edilmektedir.