Varfarin hangi amaçla kullanılır?
Varfarin hangi grup ilaç?
Varfarin damarlarda pıhtı oluştuğu veya oluşma riskinin arttığı durumlarda kullanılan pıhtıönler grubu bir ilaçtır. Bu nedenle çeşitli kalp ve damar hastalıkları, mekanik protez kalp kapağı, ritim bozuklukları bulunanlarda veya büyükcerrahi ameliyatların öncesi ve sonrasında sıklıkla kullanılmaktadır.
Varfarin nereden atılır?
Warfarin ağızdan alındıktan sonra ince bağırsaktan emilir, karaciğerde ve böbreklerde işlenir. Karaciğerde K vitaminine bağımlı pıhtılaşma faktörlerinin yapımını engeller, kanın pıhtılaşması gecikir. Pıhtılaşmayı önleyici etkinin başlaması için en az 48 saat gereklidir.
Warfmadin nedir ne için kullanılır?
WARFMADİN “antikoagülan”( kan pıhtılaşmasını önleyen) olarak bilinen ilaç grubunun bir üyesidir. Bu ilaç bazen kan inceltici olarak da adlandırılır. Kanınızda pıhtı oluşması ihtimalini azaltmak için kullanılır.
Coumadin hangi hastalıklarda kullanılır?
Pıhtı oluşma riskinin arttığı durumlarda (kalp kapak hastalıkları, mekanik protez kalp kapağı, çeşitli ritim bozuklukları, cerrahi öncesi ve sonrası dönemler); kalp boşluklarında, bacak (derin ven trombozu) veya akciğer damarlarında (pulmoner emboli) pıhtı oluşumunun önlenmesi veya tedavisinde kullanılır.
Ecopirin nedir ne işe yarar?
Genel olarak “kan sulandırıcı” olarak anılan bu Ecopirinin faydaları ise şunlardır: Pıhtılaşmak için bir araya gelen hücreleri ayırır. Kanın sulanmasını sağlayarak pıhtılaşma sonucu ortaya çıkan rahatsızlıkları önler. Kalp krizi, damar tıkanıklığı ve felç gibi hayati rahatsızlıkların önüne geçer.
Antikoagülan kan nedir?
Antikoagülan, kanın pıhtılaşmasını önleyen maddeler. Heparin doğal bir antikoagülan olduğu gibi klinik amaçla en çok Sodyum ve Potasyum sitrat, EDTA (Etilen di Amin Tetra Asetikasit), kumadin kullanılmaktadır.
Varfarin nelerde bulunur?
Varfarin (coumadin) kalp ve damar sisteminde pıhtılaşmaya karşı kullanılan antikoagülan grubu reçeteli bir ilaçtır….Bu yiyeceklerden bazıları şunlardır:
- Brokoli, ıspanak ve marul dâhil yeşil yapraklı sebzeler.
- Nohut.
- Karaciğer.
- Yumurta sarısı
- Tam tahıl gevreği.
- Peynir.
- Avokado.
- Zeytinyağı
Coraspin kullananlar ne yememeli?
Bunlara ek olarak kan sulandırıcı kullanan bireyler:
- Zencefil, avokado, kiraz, kızılcık, mango, greyfurt ve ananası kan sulandırıcı ilaçlarla etkileşime girdiği için bu süreçte tüketmemelidir.
- Yoğurt ve kefiri günde 1 bardaktan fazla tüketmemelidir.
- Meyveleri kabuklarıyla tüketmemelidir.
Warfmadin ile coumadin aynı mı?
BU İLACI KULLANIYORSANIZ DOKTORUNUZA SORMADAN DEĞİŞİKLİK YAPMAYINIZ. Tedavinin Amacı: Ticari isimleriyle COUMADiN ve ORFARiN, içerik ismiyle WARFARİN, kanın sulandırılmasının gerekli olduğu durumlarda kullanılan kan sulandırıcı bir ilaçtır.
Coumadin ve Warfmadin aynı mı?
sanofi firması tarafından antikoagülan ilaç grubunda üretilen bir ilaçtır. yine aynı firma tarafından üretilen senelerin coumadin i yerine üretilmeye başlanan, etken maddesi yine warfarin sodium olan ilaçtır.
INR yüksekliği neden olur?
INR yüksekliği nedenleri Hastaların kan kaybı yaşaması, protein eksikliği, K vitamininin az olması ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılması INR değerlerinde yükselmeye sebep olmaktadır. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalar bu ilaçları doktor kontrolünde kullanmaktadır.
INR yi ne yükseltir?
Özellikle K vitamini açısından zengin gıdalar INR sonuçlarınızı değiştirebilir. Bu gıdalar arasında brokoli, marul, yeşil lahana, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, karaciğer, yumurtanın sarısı, buğday kepeği ve yulaf gibi tahıllar, kaşar peyniri, soya ve zeytinyağı sayılabilir.
Ecopirin kan Sulandirici midir?
100mg lık paket 1,75 lira. kan sulandırıcı özelliği bulunan, damar tıkanıklığının tedavisinde de kullanılan ilaç. asetilsalisilik asit etken maddeli anti-trombotik ilaç.
Ecopirin Pro ne zaman içilir?
ECOPİRİN PRO uzun süreli kullanım için tasarlanmıştır. Tedavi süresine hekim tarafından karar verilmelidir. Oral kullanım içindir. Tabletler bir miktar suyla birlikte (örneğin bir bardak su), tercihen yemeklerden önce bir bütün olarak yutulmalıdır.
Antikoagülan çeşitleri nelerdir?
Antikoagülan ilaçlar; standart (fraksiyone olmamış) hepa- rin (SH), düşük molekül ağırlıklı heparin (DMAH), parente- ral direkt trombin inhibitörleri, fondaparinuks, danaparo- id, K vitamini antagonistleri (KVA) ve yeni oral antikoagü- lanlardır (YOAK).