Varlık Fonu nedir kime aittir?
Varlık fonunun başkanı kim oldu?
Türkiye Varlık Fonu
Tür | Ulusal varlık fonu |
---|---|
Kuruluş | 26 Ağustos 2016 |
Genel merkezi | İstanbul, Türkiye |
Kilit kişiler | Recep Tayyip Erdoğan (Yönetim Kurulu Başkanı) Salim Arda Ermut (Genel Müdür) |
Website | www.tvf.com.tr |
Varlık fonunun içinde neler var?
TVF portföyünde Türkiye’nin öncelikli 7 sektöründen 28 şirket, 2 lisans ve çeşitli taşınmazlar bulunmaktadır. Aktif büyüklüğe göre Türkiye’nin üç büyük ölçekli kamu bankası, Borsa İstanbul, kamu sigorta şirketlerinin birleşmesi sonucu oluşan Türkiye Sigorta ile Türkiye Hayat Emeklilik, TVF portföyündedir.
Varlık Fonu kimlerden oluşur?
Yönetim Kurulu
- Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
- Prof. Dr. …
- Alpaslan Çakar Yönetim Kurulu Üyesi.
- Burak Dağlıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi.
- Fuat Tosyalı Yönetim Kurulu Üyesi.
- Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi.
- Salim Arda Ermut Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi.
Varlık fonunda hangi hisseler var?
Hazineye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonuna aktarılan kuruluşlar şunlar: Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi, Eti Maden ve Çaykur.
Mahmut Kayacık Kimdir?
Mahmut Kayacık Türkiye’nin pamuk üzerine ilk lisanlı deposu olan Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’de (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kayacık, 2016 yılı Nisan ayında Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmişti. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Varlık şirketine borç nasıl ödenir?
Dosya yetkilinizle görüşerek telefonla veya internet sitemiz üzerinden ödeme planınızı oluşturabilirsiniz. Kabul ettiğiniz teklife göre hazırlanan protokol dökümanı, talep etmeniz durumunda faks veya e-posta yoluyla sizinle paylaşılır. Tercih ettiğiniz banka ve ödeme yöntemine göre detaylı bir SMS iletilir.
Varlık Fonu şirketleri nelerdir?
Türkiye Varlık Fonu İştirakleri
- Borsa İstanbul A.Ş – %80,6.
- BOTAŞ – %100.
- Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü – %100.
- Eti Maden İşletmeleri – %100.
- Halkbank – %75,3.
- Kayseri Şeker – %11,1.
- Platform Ortak Kartlı Sistemler A.Ş. – %20.
- PTT – %100.
Varlık Fonu ne yapıyor?
Varlığa dayalı kalkınma fonu TVF, varlığa dayalı kalkınma fonudur ve faaliyetlerinde değer yaratımına odaklanır. Portföyündeki şirketlerin büyüme hedeflerine katkı sağlar. TVF, değer yarattığı şirketlerden lisans, kâr ve kira geliri elde ederek kendini finanse edebilen bir yapı oluşturmuştur.
Varlık Fonuna devredilen borçlar ödenmezse ne olur?
Varlık yönetim şirketine devredilen borcunuzu karşılıklı anlaştığınız koşullarda ödemezseniz ise bir sonraki aşamada hukuk büroları devreye girecektir. Borcunuzu devralan bir avukatlık şirketi sizinle iletişime geçecek ve borcun tahsili için yasal işlem başlatacaktır.
Varlık Fonu nedir ne iş yapar?
Varlık Fonu devletin iştiraklerini işletmek amacı ile kurulan bir şirkettir. Varlık Fonu‘nun temel amacı bu işletme ve iştirakleri devlet mantığı ile değil, ticari mantıkla yöneterek kara geçirmek ve bu karı devlet kaynaklarına aktararak verimli kullanılmasını sağlamaktır.
Türkiye Varlık Fonu hangi hisseleri aldı?
(LYY) şirketine Türk Telekom’daki yüzde 55’lik hissesini 2018 yılında devretti. LYY’de Akbank’ın yüzde 35.6, Garanti Bankası’nın yüzde 22,1, İş Bankası’nın yüzde 11,6, Yapı Kredi’nin yüzde 4,9, Vakıfbank’ın yüzde 4,3, Halkbank’ın yüzde 3,7, Denizbank’ın yüzde 2,6 ve TSKB’nin yüzde 1,6 hissesi bulunuyordu.
Türkiye Varlık Fonu kaç sektör?
TVF 7 farklı sektörden 28 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahiptir.
Mahmut Kayacık nereli?
1976 Muğla-Köyceğiz doğumlu olan Mahmut Kayacık lisans eğitimini 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır.
Gökhan Elibol Kimdir?
Gökhan Elibol Kimdir? 1983 Erzincan doğumlu olan Gökhan Elibol, Maliye Bakanlığı bünyesinde Vergi Müfettişi olarak iş hayatına başlayan Elibol, kariyerine BDDK bünyesinde Bankalar Yeminli Murakıbı olarak devam etti.
Varlık şirketlerine olan borcumu nasil ogrenirim?
Eğer bir Varlık Yönetim Şirketi‘ne borcunuz olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki şirketleri arayarak ve/veya e-posta göndererek borcunuzu sorgulatabilirsiniz. İletişime geçtiğiniz halde size dönüş sağlanmadığını düşünüyorsanız [email protected] hesabımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.