Varsız TDK ne demek?

Varsız TDK da ne demek?

Varsız kelimes TDK Sözlüğünde yoktur. 1. sıfat, halk ağzında Yoksul. 2. sıfat, halk ağzında Yok olmuş, yok olan, bulunmayan. 1. sıfat Sırada olmayan, sırası olmayan, düzensiz.

Yoksuz TDK da yer alır mı?

TDK‘ye göre ‘yoksuz‘, halk ağzında ‘yoksul‘ anlamında kullanılıyor.

RIS ne demek TDK?

Ad sözcük, Ad halinde sokak anlamına gelir. Riş kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 – ~) eserinde yer almıştır.

TDK hakaret ne demek?

Hakaret, onur kırıcı söz anlamına gelirken, tahkir, aşağılamak demektir. Kelimenin çoğul hali tahkirat şeklinde yazılır.

Ağız TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun çıkardığı Türkçe Sözlük “ağız” tanımını şu şekilde verir: “11. dil bilimi Aynı dil içinde ses, şekil, söz dizimi ve anlamca farklılıklar gösterebilen, belli yerleşim bölgelerine veya sınıflara özgü olan konuşma dili.”

Pazuları ne demek?

Türk Dil Kurumu “pazu” kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir.

Buymuş nasıl yazılır?

“elalem”in türk dil kurumu’na göre doğru yazılışı buymuş.

Altan ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Altan isminin anlamı şöyle; 1. Kızıl tan. 2.

RIS ne demek türkçe sözlük?

ris ne demek? Öfke, gazab, gayz.

RIS ne demek?

RIS (Radyology Information Service) – (RBS) Radyoloji Bilgi Sistemi): Radyolojide oluşturulan MR, BT ve US gibi görüntülerin PACS sistemine aktarılması ve yeniden kullanılması sırasında HBYS ile eş zamanlı çalışmasını sağlayan modüldür.

TDK da bayan ne demek?

Bayan, kadınların ad veya soyadlarının önüne gelen bir saygı sözcüğüdür, bir nevi erkeklerde kullanılan “bay”ın kadınlar için olan kullanımıdır. … Ancak daha yaygın olarak, addan sonra kullanılan hanım sözcüğü nedeniyle bu anlamı arka planda kalmıştır.

Edebiyatta ağız ne anlama gelir?

Edebiyatta ağız, aynı konuşma dili içerisinde bulunan kelimelerin söylenişleri bakımından farklı olmalarını ifade etmektedir.

Ağız nasıl yazılır TDK?

İki heceli bazı kelimeler ünlüyle başlayan bir ek aldıklarında ikinci hecelerindeki dar ünlüler düşer: ağız / ağzı, alın / alnı, bağır / bağrım, beniz / benzi, beyin / beynimiz, boyun / boynu, böğür / böğrüm, burun / burnu, geniz / genzi, göğüs / göğsün, gönül / gönlünüz, karın / karnı, oğul / oğlu; çevir- / çevril-, …

Ihatanın anlamı nedir?

Ihatanın tahmini nedir? Anlayışı olan, ferasetli, izanlı, zeki.

Puzzle’ın anlamı nedir?

Puzzle: kesilmiş parçaları ilgili yerlere koyarak tamamlanan resim.