Vatanım sensin gerçek hayat hikayesi mi?

Vatanım Sensin in hikayesi gerçek mi?

Vatanım Sensin” dizisinin Albay Cevdet‘i, Milli Mücadele’nin Gâvur Mümin’inin izi sürüldü. İzmirli Jandarma Albay Mümin Aksoy’un yaşamöyküsünü, Genelkurmay belgelerini inceleyerek yazan Emekli Korgeneral Hüseyin Işık, “Unuttuğumuz Bir Kahraman: Mümin Aksoy” başlığıyla yayımladı.

Cevdet Komutan gerçekte kim?

Albay Cevdet‘in o dönemki lakabı Gavur Mü’min, asıl adı Mü’min Aksoy’du. Ayrıca Albay Cevdet‘in mezarı da bulundu. Dikkatleri üzerine toplayan Vatanım Sensin dizindeki Albay Cevdet‘in kim olduğu ortaya çıktı. Albay Cevdet‘in o dönemki lakabı Gavur Mü’min, asıl adı Mü’min Aksoy’du.

Vatanım Sensin dizisi ne anlatıyor?

Vatanım Sensin; işgal yıllarında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir…

Vatanım Sensin Binbaşı kimdir?

MİRALAY CEVDET KİMDİ Yüzbaşı Gavur Mü’min, tarihimizin derinlerinde namını, şanını, nefsini vatanın kurtuluşu için bir kenara atmış kahramanlarımızdan biri. İzmir’de 1892 yılında dünyaya gelen İbrahim oğlu Mü’min, 1911 yılında Beylerbeyi Yedek Subaya Okulu’ndan Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

Vatanım Sensin dizisi hangi dönemi anlatıyor?

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi anlatılmaktadır. Dizide İzmir’in İşgali yıllarında yaşanan olaylar işlenmektedir. Dizinin baş rollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel yer almaktadır. Dizi 27 Ekim 2016 tarihinde Kanal D’de yayımlanmaya başladı.

Azize hemşire kimdir?

Bergüzar Korel, hayatımıza son dönemlerde giren en başarılı ve en güzel kadın oyunculardan bir tanesi. Aslında oyunculuk onun genlerinde var ama bunu bir adım daha ileriye götürüp hayatını da oyunculuk üzerine kuranlardan.

Cevdet komutan kim?

Miralay Cevdet‘in o dönemki lakabı Gavur Mü’min, asıl adı Mü’min Aksoy’du. Albaydı. … İşgal günlerinde İzmir’de bulunan Yüzbaşı Gavur Mü’min, işgal altındaki şehirde güçlü bir yeraltı teşkilatlanmasına sahip olan, asker ve sivillerden oluşan Türk istihbaratının önemli bir üyesi olarak görev aldı.

Yunanlıların arasına sızan Türk askeri kimdir?

YUNAN UŞAĞI ZANNETTİLER! 1892 İzmir doğumlu, Osmanzade Ailesi’ne mensup Gavur Mümin, Çanakkale, Kanal Harekâtı, Doğu Cephesi’ndeki savaşlarda çarpıştı. Daha sonra istihbaratçı oldu. İzmir’de, melon şapkası ile işgalcilere katıldı, hatta Yunan üniforması giyerek işgalcilerin arasına sızdı.

Vatanım Sensin hangi ülkelerde izleniyor?

Vatanım Sensin‘in yayınlandığı ülkeler Afganistan, Endonezya, Pakistan, Bangladeş, Dubai, Peru, Paraguay, Şili, Arjantin, Meksika, Bosna Hersek, Polonya, Kazakistan, Romanya, Hırvatistan, Macaristan, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Kosova ve Mena Bölgesi…

Miralay Cevdet nasıl öldü?

Eşiyle birlikte Yunan Askerleri tarafından kurşuna dizilerek öldürülen Miralay Cevdet‘in gerçek hayattaki hikayesinde Albay Mümin, görevli olarak gönderildiği Hakkari’ye giderken zatürreye yakalandı ve 24 Ocak 1948’de öldü.

Vatanım Sensin nereden izlenir?

Vatanım Sensin İzle – BluTV.

Halit ikbal gerçekte kimdir?

Bu isimlerden belki de en çok hakkında araştırma yapılanı Gazeteci Halit İkbal. Aslında tarihte Halit İkbal karakteri yok. Yani senarist tarafından oluşturulmuş bir karakter. Ancak Halit İkbal karakteri yazılırken birinci sezonda dizide de gördüğümüz Halide Edip’ten esinlenildiği düşünülüyor.

Vatanım sensin Cevdet Paşa kim?

İstiklal Savaşında kahramanca çarpışmış amansız bir hastalığa tutularak, 24 Ocak 1948’de genç yaşta hayata gözlerini yummuştur. “Vatanım Sensin” dizisinindeki Miralay Cevdet‘in gerçekte “Gevur Mümin” adıyla bilinen kişinin Mü’min Aksoy olduğunu Aydınlık ortaya çıkarmıştı.

Albay Cevdet gerçekte kimdir?

Miralay Cevdet‘in o dönemki lakabı Gavur Mü’min, asıl adı Mü’min Aksoy’du. Albaydı. … İşgal günlerinde İzmir’de bulunan Yüzbaşı Gavur Mü’min, işgal altındaki şehirde güçlü bir yeraltı teşkilatlanmasına sahip olan, asker ve sivillerden oluşan Türk istihbaratının önemli bir üyesi olarak görev aldı.

Mümin Aksoy nasıl öldü?

Ölümü Soyadı Kanunu sonrası “Aksoy” soyadını alan Mustafa Mümin, nişanlısı Muhsine ile evlenemeden Albay rütbesiyle tayin olduğu Hakkâri’ye giderken zatürreye yakalanmış, daha sonra vereme dönüşen hastalık sonucu 24 Ocak 1948’de hayatını kaybetmiştir. Mezarı Eski Balçova Mezarlığındadır.