Vergi dairesinde gelir uzmanı ne iş yapar?

Vergi gelir uzmanı ne kadar maaş alır?

Gelir Uzmanı maaşı en düşük 6.110 TL, en yüksek 10.150 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Gelir Uzmanı ortalamasına göre Gelir Uzmanı maaşı yaklaşık 8.230 TL seviyelerindedir.

Vergi dairesinde çalışanlar ne iş yapar?

Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Vergi uzmanı Hangi bölüm?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Gelir Uzmanlığı kariyer meslek mi?

Gelir uzmanı, Türkiye, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı vergi daireleri başkanlıklarında çalışan A kadro kariyer meslek uzmanıdır. Asli görev yerleri vergi daireleri olmakla birlikte, vergi dairesi başkanlıklarının diğer tüm birimlerinde de çalışırlar.

Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Vergi Müfettişi 11.830 13.470

Gelir uzmanı nasıl olunur?

Nasıl Vergi Uzmanı Olunur? Üniversitelerdeki vergi ve vergi ile ilgili dersleri bünyesinde barındıran İşletme, İktisat ve Maliye gibi bölümlerden mezun olmak, vergi uzmanlığı için alınması gereken eğitimdir. Ayrıca adaylar eğitim ve sertifika programları ile yetkinliklerini arttırabilirler.

Vergi dairesinde çalışmak için ne yapmalı?

Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.

Vergi uzmanı olmak için ne okumak gerekir?

Nasıl Vergi Uzmanı Olunur? Üniversitelerdeki vergi ve vergi ile ilgili dersleri bünyesinde barındıran İşletme, İktisat ve Maliye gibi bölümlerden mezun olmak, vergi uzmanlığı için alınması gereken eğitimdir.

Gelir uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Gelir uzmanlığı, akademik eğitimlerin ardından yapılan özel sınavlarla yerleşilen bir pozisyondur. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır.

Gelir Uzmanlığı nasıl bir iş?

Gelir uzmanı, vergi ile ilgili olan konularda öneri ve görüşlerde bulunmak amacıyla görev alan kişiye verilen mesleki unvandır. Gelir uzmanı, vergi tahsilatlarına ait işlerle ilgili çalışmalar yürütür.

Gelir Uzmanlığı Sınavı ne zaman 2022?

Sınavın yazılı bölümü 26 Mart 2022 Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, yazılı sınav tarihinden en az on gün önce Başkanlığımızın internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir.

Vergi müfettişi kaç puanla atanır?

Konuya ilişkin resmi yazı şöyle: T.C. – Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet. – KPSS Puan Türleri ve Taban Puan : KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.

Vergi Müfettişleri nerede çalışır?

Vergi müfettişi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde doğrudan Maliye Bakanına bağlı olarak çalışan denetim elemanı. Asli görevi olan vergi incelemesinin yanı sıra, teftiş ve soruşturma görevlerini de yürütür.

Gelir uzmanı nasıl olunur 2021?

Gelir uzmanlığı, akademik eğitimlerin ardından yapılan özel sınavlarla yerleşilen bir pozisyondur. Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Hukuk Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. Girilecek sınav ÖSYM tarafından yapılan KPSS’dir.

Gelir Uzman Yardımcılığı için KPSS kaç net gerekir?

– Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, – ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSS (A) P48 türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, – Süresi içinde başvuru yapmış olmak.