Vergi Denetim Kurulu hangi illerde?

Vergi Müfettişleri nerede çalışır?

Vergi müfettişi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde doğrudan Maliye Bakanına bağlı olarak çalışan denetim elemanı. Asli görevi olan vergi incelemesinin yanı sıra, teftiş ve soruşturma görevlerini de yürütür.

Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Vergi Müfettişi 11.830 13.470

Vergi Denetim Kurulu Üyeleri nelerdir?

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, doğrudan Bakana bağlı olarak Başkan, Başkan Yardımcıları, Grup Başkanları ve Vergi Müfettişleri (Vergi Başmüfettişi, Vergi Müfettişi ve Vergi Müfettiş Yardımcısı)’nden oluşur.

Suat Sarıgül Kimdir?

İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Suat Sarıgül, 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türkiyede kaç tane vergi müfettişi var?

2,8 milyon mükellefe 8 bin müfettiş Buna karşılık vergi denetiminde görevli baş müfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı sayısı sadece 8 bin 252. Bu sayının 218’ini vergi başmüfettişleri, 2 bin 810’unu vergi müfettişleri, 5 bin 224’ünü de vergi müfettiş yardımcıları oluşturuyor.

Vergi müfettişliği nasıl bir meslek?

Vergi müfettişi, işletmelerin ve bireylerin vergi yükümlülüklerini hesaplamak, vergi beyannamelerini kontrol etmek ve vergi kaçakçılığını belirlemekle yükümlü kamu görevlisidir.

Vergi müfettişi olmak için ne yapmak gerekir?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Vergi müfettişi kaç puanla atanır?

Konuya ilişkin resmi yazı şöyle: T.C. – Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet. – KPSS Puan Türleri ve Taban Puan : KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.

Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanlıkları nelerdir?

Teşkilat Yapısı

  • Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlıkları
  • Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlıkları
  • Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlıkları
  • Örtülü Sermaye, Transfer Fiyatlandırması ve Yurtdışı Kazançlar Grup Başkanlıkları

Selçuk Sevinç Kimdir?

Maliye Bölümünden mezun olmuştur. 2004-2005 yılları arasında Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde Vergi Denetmen Yardımcısı, 2005-2007 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak görev yapmıştır. … Son olarak Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Suat Sarıgül nereye atandı?

01.03.2019 tarihinden itibaren vekaleten yürütmekte olduğu T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevine 2020/53 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla asaleten atandı.

Suat Sarıgül nereli?

1979 Ankara doğumlu olan Suat SARIGÜL, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlamıştır. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Muhasebe yüksek lisans programına devam etmektedir.

Kaç tane vergi müfettişi var?

2,8 milyon mükellefe 8 bin müfettiş Buna karşılık vergi denetiminde görevli baş müfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı sayısı sadece 8 bin 252. Bu sayının 218’ini vergi başmüfettişleri, 2 bin 810’unu vergi müfettişleri, 5 bin 224’ünü de vergi müfettiş yardımcıları oluşturuyor.

Vergi müfettişi kaçıncı dereceden başlar?

Vergi müfettişi göreve 9.derece 1.kademe memur olarak başlar. Hizmet yılı arttıkça derecesi de artar.

Vergi müfettişi olmak için kpss’den kaç puan almak gerekir?

KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar. – Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.