Vergi levhası neyi gösterir?

Vergi levhası nedir ne işe yarar?

Vergi Levhası Ne İşe Yarar? Vergi Levhası; formatı Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen, vergi tarhına temel olan kazanç tutarlarını ve bunlara karşılık gelen vergi miktarlarını gösteren belgeye denir.

Vergi levhası sorgulama nedir?

Alışveriş yaptığınız ya da hizmet aldığınız bir iş yerinin vergi levhasını internet üzerinden sorgulama imkanı bulabilirsiniz. E-vergi levhası sorgulaması işlemi ile vergi dairesine gitmeye gerek kalmadan, istediğiniz zaman iş yerinin vergi durumuna ve tüm bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Vergi Levhamı nereden görebilirim?

Vergi levhası sorgulama işlemi e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) veya GİB (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılabilir. Ayrıca son 3 yıla ait vergi matrahını ve tahakkuk eden vergileri görüntüleyebilirsiniz.

Vergi levhası hemen çıkar mı?

Gelir/kurumlar vergisi mükellefi olup yıl içinde işe yeni başlayan mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklardır.

Vergi levhası kimlere verilir?

Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesine göre, gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.

Vergi levhası olmazsa ne olur?

Vergi levhası almak ve bulundurmak mecburiyetinde olan mükelleflerin vergi levhalarını bulundurmak mecburiyetinde oldukları yerlerde yapılan denetimlerde bulundurma mecburiyetine uyulmadığının tespit edilmesi halinde her bir tespit için Vergi Usul Kanununun 353. maddesinin 4 numaralı bendine istinaden özel usulsüzlük …

E-vergi levhası nasıl sorgulanır?

Elektronik vergi levhası sorgulama yapabilmek için 2 yöntem bulunur E-Devlet (turkiye.gov.tr) ve Gelir İdaresi Başkanlığı (gib.gov.tr). E-devlet kapısı hizmeti ile birçok farklı işlem ve sorgulama gerçekleştirebildiğiniz gibi vergi levhası için sorgulama yapmak da mümkün.

Ilk defa vergi levhası nasıl alınır?

Vergi levhası almak için https://intvrg.gib.gov.tr adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Vergi levhası internet üzerinden alınabilmektedir. İnternette ilgili bölümlere gerekli bilgiler girildikten sonra vergi levhası alınabilmektedir. Vergi levhası internet üzerinden alınabilir.

Vergi levhası olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Vergi levhası sorgulama” ekranına gidin. Dilediğiniz mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girin. Çıkan ekranda sorgusunu gerçekleştirdiğiniz kurum ya da mükellefin vergi kimlik numarasını doğrulayabilir, faal mükellef olup olmadığını ve unvanını görebilirsiniz.

Vergi levhası örneği nasıl alınır?

Vergi levhası almak için https://intvrg.gib.gov.tr adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Vergi levhası internet üzerinden alınabilmektedir. İnternette ilgili bölümlere gerekli bilgiler girildikten sonra vergi levhası alınabilmektedir.

2021 vergi levhası ne zaman çıkar?

Vergi Levhaları, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Yıllık beyannamelerinin verilmesinden itibaren 31 Mayıs’a kadar GİB İnternet Vergi Dairesi sisteminden oluşturulacaktır.

2021 yılı vergi levhası ne zaman çıkar?

Mükellefler, internet vergi dairesinden bizzat kendileri ya da SMMM veya yeminli MM aracılığıyla, gelir vergisi mükellefleri için 1 Nisandan itibaren, kurumlar vergisi mükellefleri için 1 Mayıstan itibaren, vergi levhalarını Mayıs ayının son gününe kadar alabilirler.

Vergi levhası almak için ne gerekir?

Gelir vergisi ödemekle yükümlü olanlar için, mükellef vergi kimlik numarası ve TC kimlik numarası girilir. Kurumlar vergisi ödemekle yükümlü olanlar için, şirketin vergi kimlik numarası yani hesap numarası girilir, TC kimlik numarası bölümü ise boş bırakılır. Sonrasında ‘Vergi Levhası Oluştur’ butonuna tıklanır.

Vergi levhası zorunlu mu?

Diğer taraftan, mükelleflerin işlerini terk etmeleri durumunda vergi levhalarının vergi dairesine iade edilmesinin gerekmediği tabiidir. Vergi levhasının asılma zorunluluğu bulunmamasına karşın isteyen mükellefler kendilerine ait vergi levhalarını işyerlerine asabilir veya web sitelerinde yayımlayabilirler.

Vergi levhası şart mı?

Vergi Usul Kanunun 5. maddesine göre, gelir vergisi mükellefleri ve sermaye şirketlerinin, her sene Mayıs ayı içerisinde vergiye esas olan kazanç miktarları ile vergi tutarlarını gösteren Vergi Levhasını almaları gerekiyor.