VHKİ nedir kimler olabilir?

VHKİ olmak için ne gerekli?

Bunun için ise ilk olarak bir bilgisayar sertifikasına ihtiyacınız vardır. Daha sonra da çalışacağınız kurumun bir VHKİ kadrosu olması gerekir. VHKİ olarak çalışmak için başvuru yaparken genel müdürlük sıfatı yer alıyorsa kaymakamlık ve valiliklerde çalışabilirsiniz. İki yıllık üniversite mezunu olmanız gerekmektedir.

VHKİ hangi kurumda çalışır?

Vhki Hangi Kurumlarda Çalışır? Vhki, 657 sayılı DMK içinde ihdas edilen bir kadro olduğu için hemen hemen tüm kamu kurumlarında mevcuttur. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Devlet Üniversitelerinde yoğundur.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kimler olabilir?

8- Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu için; ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları KPSSP(3), ön lisans mezunları KPSSP(93) ve lise mezunları KPSSP(94) puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni nerelerde çalışır?

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni; kendisine teslim edilen evrakların bilgisayar ortamına aktarılması, düzenlenmesi, arşivlenmesi ve verilerin doğruluğunun kontrol edilmesinden sorumludur. Kamu kurum veya kuruluşlarında istihdam edilir.

VHKİ sertifikası nasıl alınır?

İşletmenlik sertifikasına sahip olabilmek için, 160 saat ders gördükten sonra, yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı bir sınava girmek gerekiyor. 160 saatlik dersi, gittiğiniz özel kurstan alıyorsunuz.

VHKİ olmak için bilgisayar sertifikası şart mı?

VHKİ için – Bilgisayar İşletmenlik ya da Bilgisayarlı Muhasebe sertifikası şart MEB onaylı olması gerekiyor.

En iyi VHKİ maaşı hangi kurumda?

Bu çerçevede, Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) fiilen görev yapan VHKİ‘ler, diğer kurumlarda çalışan muadillerine göre daha yüksek maaş almaktadır.

VHKİ memur mu?

Vhki,memurun üstünde değildir.fakat vhki,memurdan 50 tl.fazla maaş alır. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni. Sağlık Bakanlığında VHKİ olarak çalışıyorum. VHKİ nin arkadaşların dediği gibi memurdan pek farkı yok ancak VHKİ olmak için Bilgisayar İşletmeni Sertifikası (MEB Onaylı) şart.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni hangi sınıf?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, pek çok kamu kurumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna göre Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfına dahil olarak görev yapar.

VHKİ kaç puanla atanır?

Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Atamaları KPSS Taban Puanları

Atama Dönemi Kadro Adı Taban Puan
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 85,59635
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 84,6324
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 83,17038

Veri hazırlama memuru ne kadar maaş alıyor?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni maaşı en düşük 5.890 TL, en yüksek 7.330 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ortalamasına göre Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni maaşı yaklaşık 6.580 TL seviyelerindedir.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni en son kaç puanla atandı?

Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Atamaları KPSS Taban Puanları

Atama Dönemi Kadro Adı Taban Puan
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 85,59635
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 84,6324
2020/1 Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) 83,17038

Vhki kadrosu için bilgisayar sertifikası şart mı?

VHKİ için – Bilgisayar İşletmenlik ya da Bilgisayarlı Muhasebe sertifikası şart MEB onaylı olması gerekiyor.

6225 nitelik kodu nasıl alınır?

6225 nitelik kodu bazı kadrolara başvuracak adayların MEB Bilgisayar İşletmeni Sertifikası ya da MEB onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası veya MEB Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası almış olmalarını gerektirir.

Bilgisayar işletmeni sertifikası şart mı?

Bilgisayar bölümü mezunuyum sertifikaya ihtiyacım var ? Tercih Kılavuzunda “mesleki öğrenim görmüş olmak şartına ilave olarak .. sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde, mesleki öğrenimi olanların ayrıca bu mesleklerle ilgili . sertifika sahibi olmaları şart değildir.” ifadesi yer almaktadır.