Vinç ne için kullanılır?

Vinç nedir ne için kullanılır?

Vinçler ağır yükleri kaldırmak, yatay bir şekilde taşımak ya da bir yerden bir yere götürmek amacı ile kullanılan ağır iş makineleridir. Vinçlerin genel aksamı arasında kaldırma halatı, tel halat, zincirler bulunur.

Vinç ne ile çalışır?

Mobil vinç çalışma prensibi Motor gücü, dişli çark sisteminin çalışmasını sağlar ve vincin halatını yukarı ya da aşağı doğru hareket etmesine olanak sağlar. Bu hareket sayesinde vinç istenilen iş durumuna göre çalışmasını gerçekleştirir. Dişli çark sisteminde meydana gelen güç aracılığıyla makara sistemi devreye girer.

Tavan vinci ne işe yarar?

Tavan vinç, birçok sektörde kullanılan bir iş makinası olup ray üzerinde yukarı aşağı ve yatay düzlemde hareket ederek ağır yüklerin kaldırılmasına yardımcı olur. Genelde ağır sanayide hem tonaj, hem de boyut olarak büyük malzemelerin taşınmasını sağlayan tavan vinç, çelik konstrüksiyondan imal edilmiştir.

Sabit kule vinçler nerede kullanılır?

Kule vinç kullanım alanları ile ilgili bir genelleme yapacak olursak kısaca yüksek yerlerde yapılması gereken ağır işler için kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu sebeple inşaat alanları en çok kullanıldığı yerlerdir. Özellikle yüksek bina yapımlarında sıklıkla tercih edilmektedir.

Vinç nedir kısaca tanımı?

Vinç, büyük işlik alıcılarının her çeşit devinimini kolaylıkla yapmasını sağlayan tekerlekli, özel yapıda donatım. … Vinç denen makineler, yükleri kaldırıp bir başka yere aktarmaya yarar. Basit kollu vinçler, bumba denen uzun ve eğik bir vinç kolu ile bu kolu taşıyan ve seren denen bir direk ya da kuleden oluşur.

Vinç sistemi nedir?

Vinçler; insan gücü, elektrik enerjisi veya akaryakıt ile çalışır. Motor gücünün dişli çark sistemi yardımıyla mevcut halatın yukarı veya aşağıya hareketi vinçlerin çalışma prensibini oluşturur. Motordan alınan ilk hareket, dişli çark sitemine şaft yardımıyla aktarılır.

Kule vinç ne ile çalışıyor?

Kule vinç işte bu temek sistemler ve çalışma prensipleri üzerine dayalı çalışır. Kule vinçlerin gücünü elektrik motoru basıncını ise hidrolik sistem verir. Elektrik motoru aynı zamanda kule vincin hem hidrolik sistemine hem makaralarına hem tırmanma sistemine hem de elektronik sistemlerine enerji verir.

Hidrolik vinç sistemleri nasıl çalışır?

Hidrolik vinçlerin çalışma prensibi hakkında iki temel kural vardır:

  1. Hidrolik vinçler temel kaldıraç prensibine göre hareket ederler.
  2. Hidrolik vinçler hidrolik sıvısının hidrolik kollar üzerinde içten uyguladığı sıvı basıncına dayalı hareket ederler.

Kedili vinç nedir?

Arabalı (Kedi) Vinçler. Arabalı (Kedi) Vinçler, çift kiriş gezer köprülü vinç veya portal vinçlerde köprü ekseni boyunca hareket etme kabiliyetine sahip vinç çeşididir. ESH ve ESD serisi arabalı vinçler, kaldırma grubunu köprü ekseni boyunca hareket ettirir.

Gezer köprülü vinç nedir?

Tek kirişli gezer köprülü vinçler: Tek bir kolon üzerinde tutunarak hareket eden hafif yükleri taşımak üzere düşünülmüş vinçlerdir. Kısa mesafeli alçak tavan bulunan işletmelerde daha çok tercih edilir. Tek yönde hareket ederken araba sistemi yoktur.

Sepetli vinç nerelerde kullanılır?

Genel olarak; üniversitelerde ve belediyelerde taşıma ve yenilemede, alış-veriş merkezlerinde kaldırma ve sepet ihtiyacı duyulan bakımlarda, tesislerde girilmesi zor olan alanlarda, büyük otellerde iç bakımda, kamu ve ticari binalarda iç bakım ve onarımda, Telekom yenileme işlerinde, billboard ve panoların asılmasında …

Vinçler nerede kullanılır?

Vinç Kullanım Alanları

  • Trafikte.
  • Yerleşim birimlerinde.
  • Endüstriyel açıdan çalışma alanlarında.
  • İnşaat projelerinde.
  • İnsan gücünün yetişemeyeceği yerler.
  • Yol ve köprü yapımlarında.

1 Nis 2020

Vinç ne demek TDK?

Vinç TDK‘ya göre, ağır yük kaldırmaya ve taşımaya yarayan araç anlamındadır.

Vinçler kaça ayrılır?

Kaldırma kapasitesine göre olan vinç çeşitleri ise; hidrolik-halatlı vinçler ve halatlı vinçler olmak üzere ikiye ayrılır. Vinç çeşitleri yukarıda da sözünü ettiğimiz üzere kullanım alanına ve iş koluna bağlı olarak değişiklik gösterir.

Vinç nedir vinç çeşitleri?

Hareket kabiliyetlerine ve kaldırma kapasitelerine bağlı olarak vinçleri sınıflandırmak mümkündür. Hareket kabiliyetine göre vinç çeşitlerini; sabit vinçler, paletli vinçler, lastik tekerlekli vinçler, köprülü vinçler, ray üzerinde hareket edebilen vinçler ve kule vinçler şeklinde tanımlamak mümkündür.