Web of Science atıf tarama nasıl yapılır?
Yapılan atıflar nasıl bulunur?
Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
- Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
- Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Web of Science Index nedir?
Bilimsel ve akademik araştırmalar için dünyanın orjinal atıf indeksidir. Web of Science Core Collection 21,100’den fazla dünya çapında yayınlanmış hakemli, yüksek kaliteli akademik dergiyi kapsar (Açık erişim dergiler dahil) 250’den fazla bilim, sosyal bilimler, sanat & insani bilimlerde disipline sahiptir.
Web of Science nasıl giriş yapılır?
Hesabınızı aktif kullanıyorsanız e-posta ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. 2.Adım: Yeni kayıt yapıyorsanız Sign In – Register tıklayınız. Aktif olarak kullandığınız e- posta adresinizi giriniz. 3.Adım: e-posta adresinize gelen doğrulama kodunu giriniz ve “Continue” butonuna tıklayınız.
WOS veri tabanı nedir?
Web of Science Atıf Veritabanı, 21,200’den fazla dünya çapında yayınlanmış hakemli, yüksek kaliteli akademik dergiyi kapsar. (Açık erişim dergiler dahil) 250’den fazla bilim, sosyal bilimler, sanat & insani bilimlerde disipline sahiptir. Konferans bildirileri ve kitap verileri de erişilebilirdir.
Tezine atıf yapıldığını nasıl anlarız?
Profilinizde daha önceki aşamada eklemiş olduğunuz makaleler listelenmiş haldedir. Burada, her bir yayınınız için yapılmış alıntı sayısını görebilirsiniz. Bu alıntı sayılarına tıklayarak ilgili makaleye atıf yapmış makalelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Atıf sayısı kaç olmalı?
Buna göre H indeksi 10 olan bir akademisyeni değerlendirelim. Bu demektir ki akademisyen en az 10 makalesi 10 veya üstü atıf almış demektir. H indeksi 5 olsaydı, en az 5 makalesi 5 veya üstü atıf almış anlamına gelecektir.
Web of Science hangi Index?
Atıf veritabanları Web of Science Core Collection, altı çevrimiçi veritabanından oluşur: Science Citation Index Expanded (SCIE), 150 disiplini kapsayan 8500’den fazla dergiyi tarar. Zaman yönünden kapsama aralığı 1900 yılından günümüze kadardır.
Web of Science H index nasıl bulunur?
Yayın sayısı ve atıf sayısı, yatay ve dikey eksenlere gelecek şekilde noktalar yerleştirildikten sonra bu noktalardan geçen bir eğri çizilir. Bunu grafiğe bir açıortay çizilmesi izler. Açıortay çizgisi ile eğrinin kesişim noktasının yatay ya da dikey eksendeki izdüşüm değeri h–index değeri olarak tespit edilir.
Yayın Web of Science numarası nasıl bulunur?
Üyelik sayfanızdan ulaşacağınız UBYT Başvuru Formu içerisindeki “Yayının Web of Science Erişim Numarası (Accession Number)” arama kutusuna yayının başlığını yazıp, DEĞERLENDİR butonunu tıklayarak erişebilirsiniz.
Web of Science Researcher ID nasıl alınır?
ResearcherID nedir ve nasıl alabilirim? https://www.researcherid.com adresine girerek aşağıdaki şekil üzerinde işaretlenmiş olan “I want to register (Kayıt olmak istiyorum)” yazısının altındaki “Join Publons now (Publons’a şimdi katılın)” linkine tıklayınız.
WOS numarası nedir?
Web of Science TM Core Collection” veritabanlarında indeklenen yayınların, yayına erişim numarasıdır. Yayın indekslenmeden bu numara oluşmaz.
WOS sayısı nedir?
Hesaplaması; Derginin bir yılda, önceki 2 yıla ait makalelere ait aldığı atıfların, önceki iki yılda yayınlanan makale sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.
Atıf sayısı nasıl arttırılır?
Aşağıdaki 20 tekniği kullanarak alıntılanma sayınızı arttırabilirsiniz.
- Henüz basılmamış çalışmanız yayınlanmış bir çalışmanızla ilgili ise bu eski çalışmadan alıntı yapın. …
- Alanınızın öncülerinden alıntı yapın. …
- Etki faktörü yüksek dergilerde yayın yapmayı deneyin. …
- Anahtar kelimeleri dikkatli seçin.
H indeksi nasıl öğrenilir?
Biraz daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: birine en az H defa atıfta bulunulan makale sayısı (H) baz alınarak bir H–indeksi verirsiniz. Örneğin, Google Akademik’e göre, H-indeksiniz 28 olsun. Bunun nedeni, diğer araştırma makaleleri tarafından en az 28 kez alıntı yapılan 28 makalenizin var olmasıdır.
H indeksi 1 ne demek?
1) a kişisi hayatı boyunca 1 makale yazmış olsun, yani n_a= 1 ise, bu 1 makale istediği kadar atıf alsın, dünyada o ana kadar yazılmış bilime ve insanın doğayı kavrayışına en çok katkı yapan makale olsun, yine de o kişinin h–indexi 1 dir.