Word den kaynakça nasıl yazılır?
Tez yazarken kaynakça nasıl yazılır?
Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül “,” işareti konulur.
Word’de Kaynakçaya yeni kaynak eklenirken hangi komut kullanılır?
Başvurular sekmesinde Alıntı Ekle’ye tıklayın. Kaynağı Oluştur iletişim kutusunda, Kaynak türü, yanındaki (örnek, bir kitap bölümü veya bir Web sitesi) kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin. Kaynağın ayrıntılarını girin ve Tamam’a tıklayın.
Ödev için kaynakça nasıl yazılır?
Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.
Word APA stili nasıl yapılır?
APA stili & Paraphrasing
- Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. …
- Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır.
- Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
- Üst veya alt bilgi kullanılarak yazarın adı kesinlikle yazılmamalıdır.
Kaynakça nasıl hazırlanır APA?
APA Çeşidine Göre Kaynakça Hazırlama Bir yazara ait birden fazla yapıta atıf yapılacaksa yayın yılına alfabetik sıraya uygun harfler verilir. Yapıtın yazarının belli olmadığı bir esere atıf yapılırken de yapıt adının ilk birkaç sözcüğü yazılır ve kitabın adı italik yazılırken adından tarihi yazılır.
Sözlük kaynakçada nasıl gösterilir APA?
Sözlüklerin dipnot gösterim şekli: Yazar Adı Soyadı, “Madde Adı”, Kitap Adı, nşr./thk. Neşredenin/Tahkik Edenin Adı Soyadı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi Hicrî/Miladi; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde Adı”, Cilt: Sayfa Numarası.
Wordde Kaynakça hangi sekmede?
Belgenizde kaynaklardan alıntı yaptıktan sonra kaynakça oluşturmaya hazırsınız.
- Kaynakça eklemek istediğiniz yere imlecinizi getirin.
- Başvurular> Kaynakça öğesine gidin ve bir biçim seçin.
Otomatik Kaynakça hangi sekmede?
Çalışmanızın kaynakça kısmını oluşturmak istediğinizde Başvurular sekmesinde yer alan Kaynakça düğmesine tıklayınız. Açılan menüde Kaynakça Ekle sekmesine tıklayınız. Tıklama sonunda APA Beşince Nesile göre kaynakça eklemesi yapılmaktadır.
Kaynakça nasıl yazılır örnek?
Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.
Kaynakça gösterimi nasıl yapılır?
Metin içinde kaynak gösterme: ”alıntılanan ifade” (Yazar Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ”alıntılanan ifade” (Pamuk 135) Kaynakçada: Yazarın Soyadı, Adı. Kitap Adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Pamuk, Orhan. Beyaz Kale.
APA sistemi nasıl yapılır?
APA belgelendirme sistemi sosyal bilim alanlarında en yaygın olan sistemdir. Dipnot ve bölüm sonu notlarının yerine metin içinde parantezler kullanılarak alıntılar yapılır. Parantez içlerinde alıntı yapılan yazarın soyadı, eserin yayın yılı ve gerekiyorsa sayfa numarası yer alır.
APA yazim nedir?
APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APA “American Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir.
Internet sitesi kaynak olarak nasıl yazılır?
Elektronik yayınların internet erişim adresleri dipnotta değil sadece kaynakçada belirtilir. Eserin yayın türünün bilinebilmesi amacıyla dipnotta eser adından sonra parantez içinde erişim tarihi yazılır.
TDK Sözlük kaynakçada nasıl gösterilir?
Not: Kaynak bir kurum olduğunda; önce kısaltması, sonra kurumun tam adı yazılır. Örneğin; TDK (Türk Dil Kurumu) (2015). Genel Açıklamalı Sözlük. Ankara: TDK Yayınları.
Tüik kaynakçada nasıl gösterilir?
… (TUİK, Haziran 2019). … (Kurum Adı Kısaltması, Yayın Günü Ayı Yılı, (varsa) Sayfa Numarası).