Yargıtay 16 ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Yargıtay 16 Ceza Dairesi kaç oldu?

Karar uyarınca, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin numarası bugünden itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi olarak değiştirildi. Daire, darbe girişimi ve örgüt üyelikleri dosyalarının temyiz incelemelerini sürdürecek.

16 ceza dairesi nedir?

Yargıtay 16. Ceza dairesi örgütlü suçlar, terör suçları ve anayasa ihlalleri gibi konulara yönelik temyiz incelemeleri yapmaktadır. Darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde davalar açılmıştır.

Yargıtay Ceza Daireleri hangi davalara bakar?

Ceza Dairesi: konut dokunulmazlığının ihlali, hırsızlık, mala zarar verme, mala zarar vermenin nitelikli halleri, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf, hileli iflas, taksirli iflas, karşılıksız yararlanma, suç eşyasının satın alınması veya kabul …

Yargıtay Ceza Dairesinde dosya ne kadar bekler?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay‘da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtay 16 Ceza Dairesi Başkanı kimdir?

Ceza Dairesinin başkanlığına, aynı daire üyesi Muhsin Şentürk seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil’in Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı olması nedeniyle boşalan daire başkanlığı için seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak giren 16.

Yargıtay Ceza Daireleri ne iş yapar?

Ceza Daireleri: Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri tarafından ceza hukuku uyuşmazlıklarına ilişkin verilen kararlar aleyhine yapılan temyiz başvurularını incelmekle görevli dairelerdir.

Yargıtay Ceza Dairesi kaç tane?

Yargıtay‘da yirmi hukuk, yirmi iki ceza dairesi ve her dairede bir daire başkanı ile yeteri kadar üye bulunur. Daireler bir başkan ve dört üyenin katılmasıyla toplanır; işi müzakere eder ve çoğunluk ile karar verirler.

16 ceza dairesi başkanı kim?

Yargıtay 16.Ceza Dairesi Başkanı Sayın Muhsin ŞENTÜRK Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Gökhan KARAKÖSE’yi makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yargıtay ceza Daireleri ne iş yapar?

Ceza Daireleri: Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri tarafından ceza hukuku uyuşmazlıklarına ilişkin verilen kararlar aleyhine yapılan temyiz başvurularını incelmekle görevli dairelerdir.

Yargıtay 3 ceza dairesi nedir?

Bazı daireler arasında görev değişikliği oldu Karar uyarınca, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin numarası bugünden itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi olarak değiştirildi. Daire, darbe girişimi ve örgüt üyelikleri dosyalarının temyiz incelemelerini sürdürecek.

Yargıtay ilgili ceza dairesinde ne demek?

Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt edilir ve daire esas numarası alır. Dosyanın takibi bu numara üzerinden yapılır.

Yargıtay ceza Dairesi arşivde ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir.

Yargıtay 16 ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil Kimdir?

08.04.1959 tarihinde Şavşat’ta doğmuştur. Erzurum Makine Teknik Lisesi ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nü bitirmiş, İstanbul Üniversitesi. Hukuk Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Erzincan’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay Ceza Dairesi kararı bozarsa ne olur?

Yargıtay tarafından bozulan bir hükmün bozma kararının kapsamı dışında kalmış olan kısımları kesinleşir. Kesinleşmiş bu kısımlar, lehine olan taraf yararına usulü kazanılmış hak oluşturur. Bozma kararı üzerine önceki hüküm tamamen ortadan kalkar.

Yargıtayın kaç üyesi var 2021?

Yargıtay’ın kuruluş tarihi 06.03. 1868’dir. Günümüzde Ankara’ da bulunan Yargıtay’ın kanununda değişiklik yapılarak 32 olan daire sayısı 38 ve 250 olan üye sayısı 387’ye çıkarılmıştır. 2016 yılında gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bugün Yargıtay’ın daire sayısı 44 olup Yargıtay üye sayısı ise 310′ dur.